ja ne znam kako da nazovem ove ljude osim teroristima.
Virus
- Guest
- Post n°226
Re: Virus
mda, mirnija situacija...do Nikoljdana se vozimo na vrhu talasa, oko Nove godine je vrhunac smrtnosti, a posle Božića dolaze Nikoljdan i Nova godina na naplatu.
- Post n°227
Kirko Skaddeng wrote:Pledoaje Đuke Bizona za ozdravljenje od korona psihoze postaje deo zvaničnog "glava u pesak" narativa. Ovako Kurir spinuje Tiodorovića.
MERE DAJU REZULTATE
IDE NA BOLJE: Doktor Tiodorović upravo saopštio ohrabrujuće vesti MOGUĆE DA NOVU GODINU DOČEKAMO U MIRU
(2023.)
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°228
moj plan za ovakve situacije bi bio jednostavan
od 1. oktobra svaka peta nedelja neradna sa punim zatvaranjem, u međuvremenu sve i svuda sa maskama
moratorijum na kredite i isplata zarade za tu nedelju od strane države
tako bi privreda imala predvidljivu situaciju uz mogućnost da planira, domaćinstva bi mogla da planiraju snabdevanje i bila bi najmanja šteta i za živote i za pare, lekari ne bi bili na ivici, a ljudi ne bi umirali od ostalih bolesti više nego inače
od 1. oktobra svaka peta nedelja neradna sa punim zatvaranjem, u međuvremenu sve i svuda sa maskama
moratorijum na kredite i isplata zarade za tu nedelju od strane države
tako bi privreda imala predvidljivu situaciju uz mogućnost da planira, domaćinstva bi mogla da planiraju snabdevanje i bila bi najmanja šteta i za živote i za pare, lekari ne bi bili na ivici, a ljudi ne bi umirali od ostalih bolesti više nego inače
- Post n°229
bice bolje
Christmas should be postponed for six months to prevent coronavirus causing "massive damage" in early 2021, a public health director has warned https://t.co/k11mVfuo39
— BBC North East and Cumbria (@BBCNEandCumbria) November 20, 2020
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°230
Госпојина тетка заглавила, пребацују је у плућну болницу. И иначе није здрава, лоше срастао прелом ноге и још сто којечега, преко 80 година... а ћерка јој у арбајтлуку, фали јој још до пензије. Рекох да ово гађа све ближе.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°231
Rekao bih da je u mom mehuru dokačilo sve koje je moglo u ovom talasu, danima nisam čuo za novi slučaj. Ali. što kaže kokakola, praznici nam stižu.
- Post n°232
Bizarno je koliki je malo panike za situaciju u kojoj se nalazimo. Potpuno mirenje sa sudbinom.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°233
Klasična histerija. Pokrivanje ušiju dlanovima i vikanje "lalalala sve je OK", što PriVrEdA zdušno stimuliše.
Dosta ljudi koje znam je uvereno da se apsolutno ništa čudno ne dešava nego nas eto tako jebu nekim merama. To je sad sve za psihijatra jer su svašta uvezali u taj pogled na svet i više nisu socijalno funkcionalni.
Kao, ložim se na distopije ali ovakav civilizacijski pad nisam mogao ni da zamislim. Uvek sam zamišljao da je taj pad samo spolja - ruše nam se akvadukti a mi ispod njih sadimo repu i sećamo se dobrog cara Probusa. A najgore je ono što se dešava sa ljudima. Izgube osovinu, ne veruju više ničemu, rasuđuju samo svojom slabašnom intuicijom.
Dosta ljudi koje znam je uvereno da se apsolutno ništa čudno ne dešava nego nas eto tako jebu nekim merama. To je sad sve za psihijatra jer su svašta uvezali u taj pogled na svet i više nisu socijalno funkcionalni.
Kao, ložim se na distopije ali ovakav civilizacijski pad nisam mogao ni da zamislim. Uvek sam zamišljao da je taj pad samo spolja - ruše nam se akvadukti a mi ispod njih sadimo repu i sećamo se dobrog cara Probusa. A najgore je ono što se dešava sa ljudima. Izgube osovinu, ne veruju više ničemu, rasuđuju samo svojom slabašnom intuicijom.
- Post n°234
Kad mene vozač s kojim se njuškamo svakodnevno. I juce je znao da je sumnjiv a dosao na posao satima izvozavao ljude u zatvorenom autu.
Probada me nešto al Pulmološka je kovid cela i nemam gde na kontrolu pluća niti ima slobodnog pulmologa
Probada me nešto al Pulmološka je kovid cela i nemam gde na kontrolu pluća niti ima slobodnog pulmologa
- Post n°235
Kirko Skaddeng wrote:Klasična histerija. Pokrivanje ušiju dlanovima i vikanje "lalalala sve je OK", što PriVrEdA zdušno stimuliše.
Mnjah...
Dok ne krenu da se love veštice, ništa od toga.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°236
Marius Lăcătuș wrote:bice boljeChristmas should be postponed for six months to prevent coronavirus causing "massive damage" in early 2021, a public health director has warned https://t.co/k11mVfuo39
— BBC North East and Cumbria (@BBCNEandCumbria) November 20, 2020
al zato bojo obecava cim prodje ovaj pik da ce moci sportski dogadjaji sa po 4000 gledalaca.
nemam snage da trazim link.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°237
Erős Pista wrote:Bizarno je koliki je malo panike za situaciju u kojoj se nalazimo. Potpuno mirenje sa sudbinom.
Ne moze se reci da osam godina przenja mozgova medijima nije urodilo plodom
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°238
pa sta da rade? u klopci su?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°239
ja sam procitao morisonove invisiblese pa sada citam, po prvi put, hronoloski tintinove. takodje sam procitao novi romancic susan clarke piranesi pa cu s razumevanjem mejasu posle konacnosti. to mi je aristokratski plan do ranog decembra.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°240
i mi smo ovde kupili citav set tintinova pre koju nedelju. na francuskom, da otac i sin citaju. a onda otac posle mora kod zene na debriefing jer ima strasno puno rasizma i predrasuda i drugih sokantnih momenata koji se lako zanemare ako se ne cita malom detetu
_____
- Post n°241
(ali tata, zasto tintin puca u nosoroga? ali tata, zasto tintin burgija nosorogu kroz kozu na ledjima i ubacuje zapaljeni tnt u rupu? ali tata, zasto tintin ponosno nosi rog kuci?)
_____
- Post n°242
Samo prva tri tintina su bas problematicma i pri tome su zapravo losa. Stilisticki i kao pripovedac herge postaje ono sto znamo od faraonovih cigara.
_____
- Post n°243
:unamused::unamused::unamused: pic.twitter.com/8OjIY6cs6N
— BobNancy (@BobNancy3) November 26, 2020
_____
- Guest
- Post n°244
Sad mi rođaka javila da je umrla jedna njena prijateljica a moja bivša gazdarica (oko 70g), formalno od tromboze (imala je srčanih problema) ali je tokom 5-7 dana imala simptome kovida, malaksalost, suv kašalj, glavobolje, mada ne i upalu pluća, pa pretpostavljaju da je pojačano zgrušavanje koje korona izaziva aktiviralo tromb.
- Post n°245
Врло могуће.
Мој брат је прележао још у првом таласу, зарадио тромб од 30цм у бутини. Тек после су потврдили да је и то један од синдрома.
Мој брат је прележао још у првом таласу, зарадио тромб од 30цм у бутини. Тек после су потврдили да је и то један од синдрома.
- Post n°246
tromb od 30 centi, pa kolika mu je noga?Sotir wrote:Врло могуће.
- Post n°248
У дужину, дуж једне вене.MNE wrote:tromb od 30 centi, pa kolika mu je noga?Sotir wrote:Врло могуће.
Не у пречнику.
- Post n°249
Djizus 7000/51
Sky is the limit
Sky is the limit
_____
- Post n°250
U realnosti blize 150 zrtava korone dnevno ovih dana.