Mediji u Srbiji
- Post n°251
Re: Mediji u Srbiji
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°252
https://rs.n1info.com/vesti/a232165-gajic-napustio-djb/
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°253
Agencija za borbu protiv korupcije obavestila je novinara Živojina Rakočevića da ne postoje zakonske smetnje da bi on, pored javne funkcije direktora Doma kulture u Gračanici, mogao da obavlja dužnost predsednika Udruženja novinara Srbije (UNS) ukoliko bi na tu funkciju bio izabran, odnosno da nije reč o sukobu interesa.
U saopštenju koji je potpisalo 12 članova Uprave UNS-a navodi se da je Rakočević, nakon što je Kandidaciona komisija UNS-a u sredu usvojila dva prigovora na njegovu kandidaturu za predsednika udruženja, zatražio od Agencije tumačenje da li bi bio u sukobu interesa ukoliko bude izabran na tu funkciju.
Agencija je, kako se u saopštenju navodi, ocenila da obavljanjem dužnosti predsednika UNS uz javnu funkciju direktora Doma kulture u Gračanici, Rakočević ne bi povredio odredbu člana 40. Zakona o sprečavanju korupcije u vezi članom 20. Statuta UNS-a, niti u navedenoj situaciji postupa suprotno odredbi člana 49. tog zakona.
Kakve su ovo bizarnosti
_____
????
- Post n°254
Iskreno saucesce porodicama: Smajlovic, Radomirovic, Bazdulj i Jeremic!https://t.co/KFs7MFtbVe
— Slaviša Lekić (@micin_taja) May 30, 2021
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°255
Spektakularna emisija. Spektakularna. #UNShttps://t.co/mSgYz85Wrg
— Radomir Martin (@radomir_martin) May 31, 2021
"U sud časti nije ušla Ljiljana Smajlović. Da li treba još nešto da dodam kada je u pitanju srpsko novinarstvo?"
(Mirjana Čvorić Gubelić, članica UNS-a i dopisnica TV K1, 31. maj 2021) pic.twitter.com/cqanNb4i3G
"Ovo je dokaz da mi ne želimo da pravimo promene, bilo kakve promene u novinarstvu."
(Mirjana Čvorić Gubelić, 31. maj 2021, NAKON što je promenjen predsednik UNS-a) pic.twitter.com/1rKEKsLKYp
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°256
- Post n°257
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°258
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°259
Politika i RTS suzdrzaniji, ali sustinski isto. Ni reci o zrtvama, samo o sudjenju i "nepravilnostima". Rec se daje Vucicu, Mladicevoj rodbini i advokatima, kriticarima haskog tribunala itd. Ako nije heroj, onda je svakako nepravedno osudjen. A zlocin? Koji zlocin?
Jedini koji ne upadaju u ovaj pattern su Vreme, Danas i N1. Novu S nisam gledao, pa ne znam.
Nema vise ni pretvaranja, dominantan narativ je da je Mladic heroj ili bar zrtva, svakako ne zlocinac. Druge zrtve, osim srpskih, naprosto ne postoje i vise se nigde ne pominju.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°260
- Post n°262
Jbt, ako mediji budu uspeli da takav dogadjaj kao sto je prvenstvo Evrope drze ispod radara, da ga javnost ne primeti, alal vera - o Vucicevoj propagandi ce se pisati knjige (glasom Slepe zivane )
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°263
_____
- Post n°264
Кога занима тема Сребренице, о њој сам писао много и често (и бесмислено обимно), а најјезгровитији и најчиткији текст на ту тему написао сам пре шест година, поводом двадесетогодишњице тог злочина.https://t.co/63rO08Lm8N
— Никола Танасић (@nikolatanasic) June 8, 2021
_____
- Post n°265
_____
- Post n°266
ficfiric wrote:Nego, sutra pocinje evropsko prvenstvo u fudbalu.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°267
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°268
Гари, ти волиш возове, ако би једном изашао крвав и видео њу, можда би и ти постао права Србенда?
Neverovatna priča Koste iz Novog Sada: Otac je sav krvav izašao iz voza, video nju - i postao Srbin. Voz je otišao bez njega
- Post n°269
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°272
Качи своје селфије у огледалу и пита јели испала дебела на телевизији. Апсолутно 0 садржаја везаног за дневну политику.Erős Pista wrote:Što me podseti, gde je, šta radi Biki Srki?
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°273
Preminula Gordana Suša
Novinarka i kolumnistkinja lista Danas Gordana Suša preminula je danas u Beogradu posle duge i teške bolesti u 75. godini života. Sahrana će biti održana u krugu porodice.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°274
_____
- Post n°275
Novine „Nova“ počinju da izlaze, na kioscima od 30. juna
Novine "Nova", posle četvoromesečne borbe sa opstrukcijama, stižu na kioske u sredu, 30. juna. "Nije nas pokolebalo odbijanje praktično svih štamparija u Srbiji, koje su mimo ekonomske logike iskazale potpunu nezainteresovanost da štampaju novi list, bez obzira na to što su sve do jedne imale i kapacitet i što im je za ovaj posao nuđeno i više od tržišne cene", naveli su glavni i odgovorni urednik Stojan Drčelić i direktor Veselin Simonović.
Novine „Nova“ štampaće se u Hrvatskoj, u Osijeku, odakle će biti distribuirane širom Srbije. Po ceni od 29 dinara izlaziće šest puta nedeljno, od ponedeljka do subote, na 32 strane.
Kako su istakli Drčelić i Simonović, list će se štampati „u uslovima nezabeleženim u novijoj istoriji srpskog novinarstva“.
„Zbog činjenice da se štampamo u inostranstvu, novine „Nova“ moraće da se završavaju u izuzetno nepovoljnim rokovima za jedan dnevni list, ali redakcija će učiniti sve da to ograničenje prevaziđe kvalitetnim sadržajem, profesionalnim odnosom prema temama i sagovornicima i poštovanjem prema čitaocima. Držaćemo se najviših novinarskih standarda, analiziraćemo sve relevantne činjenice i ustupati prostor struci, nauci i onim učesnicima javnog života koji propagiraju toleranciju, evropske vrednosti i koji Srbiju u budućnosti vide u redu uređenih, stabilnih demokratija“, naveli su Drčelić i Simonović.
Dodaje se da će stranice „Nove“ biti otvorene za drugačije mišljenje.
„Ali ćemo uskratiti prostor primitivizmu i demagozima. Nećemo povlađivati epigonima mržnje i onima koji od naše zemlje prave ekonomsku i pravnu pustoš. Svi zajedno zaslužujemo bolju Srbiju. Uzeli smo fenjer u ruke i krenuli kroz medijski mrak“, dodaje se.
_____
★
Uprava napolje!