Move over Ištvan - here comes Bazdulj!
- Post n°577
Re: Move over Ištvan - here comes Bazdulj!
Ма Дача је чак био и министар после.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°578
Cousin Billy wrote:Looney Tunes/Merrie Melodies bili su najznačajniji, jer su decenijama prikazivani svakodnevno. Mikipajašilja jesu bili bitniji u strip formi nego u animiranoj, istina je to, prosto jer ih je bilo manje na TV ekranima. Zna se ko je animirani patak našeg detinjstva, Patak Dača. A Štrumpfovi su, kao duža i periodična animirana forma, bili izvan tog nadmetanja.
Slazem se da su LT i MM bili glavni.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°579
Koliko još ima, papa Štrumpf?паће wrote:beatakeshi wrote:
O, da!
Али то је било једино што је било довољно јефтино, и то су биле неке бајате епизоде од ко зна откад. За регуларне цртаће, дакле не за овај мешани теве магазин, је компанија Дизни тражила поприличну лову па их зато није ни било.
,Erős Pista wrote:
Ne secam se ni jedne jedine recenice iz Bipsica , Snorkijevaca ili Strumfova.
Велики Штрумфе, јел' још далеко?
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°580
Pre Mikijeve radionice je bila i emisija https://en.wikipedia.org/wiki/Disney_anthology_television_series gde nisu bili samo crtaći već i priče iz prirode a voditelj je bio Dizni.
Ali Muha je zaradio ručak pa da ne kvarimo. Kao i za onu glupost o Dušku Radoviću.
Ali Muha je zaradio ručak pa da ne kvarimo. Kao i za onu glupost o Dušku Radoviću.
- Post n°581
Hare je '77. godište i izbosne je, ja ga potpuno razumijem u vezi ovog što piše. Malo je mlađi od mene ali već pripada novoj sceni crtaća, Bipsići, Snorkijevci jesu crtaći koji su njegovoj generaciji ono što je nama starijima Pozovite sve karte, Oooo, čika Tomo, donio si mi tortu za rođendan, za one sa jeftinijim ulaznicama, slatka mala izvrnuta torto, pa to je nepravda, šta te muči cakani... Njima je npr. Gusztav upoluvremenu utakmica bio dosadan, čak im je Bojan bio bolji od njega. Dnevnicu je zaradio, mada tekst zvuči kao rad sa trake, ono, kontrola jesu li srafovi dobro zavrnuti, nije to džaba ali je dosadno i banalno.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°582
Ja sam par meseci mladji od Muhe, i naravno da se secam svih tih Snorkijevaca i Bipsica, ali to ne moze da se meri sa Mikijevom radionicom (i naravno, Duskom Dugouskom, Patkom Dacom itd), koje smo znali napamet i citirali u svim prilikama. Ne samo da su se hiljadu puta reprizirali ti crtici, nego su bilo i po svemi mnogo bolji od ove konfekcije tipa Snorkijevci.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°583
Занимљиво ми је да је од свега тога Густав остао запамћен по једној јединој епизоди. Кад кренеш са „ма само сам узео да очистим [следи опис ситнице], ал' онда ме уватио Густав, био сам готов сутра поподне“ - сви знају на шта мислиш.
Нама је тако пало мало плафона, нешто 30х60. Мајстори су завршили после 3 месеца, коштало неколико хиљада евара.
Нама је тако пало мало плафона, нешто 30х60. Мајстори су завршили после 3 месеца, коштало неколико хиљада евара.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°584
La Linea. Naučio sam kako se na madjarskom kaže “kraj”.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°585
Sve ste zaboravili
"Jel ima još mnogo Veliki Štrumpfe?"
"Jel ima još mnogo Veliki Štrumpfe?"
- Post n°586
_____
- Post n°587
https://rt.rs/opinion/muharem-bazdulj/14560-muharem-bazdulj-hegeli-naseg-sokaka/
_____
- Post n°588
Bazdulj citira Kišjuhasa. The shit is getting real.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°589
Расправе о добровољном ропству
Кишјухасов београдски колега Огњен Радоњић, написао је првих дана ове године текст "Добровољно ропство у 10 тачака" за портал Нова С, а онда га је, разочаран "инклузивношћу" овог медија, ипак објавио на "Пешчанику". На кључном месту у тексту, оном из којег произлази и његов наслов, цитира се део "Расправе о добровољном ропству" Етјена де ла Боесија. Радоњић тврди да је поменута расправа написана 1550, у време кад је њен аутор био "младић од свега 16 или 17 година".
"Расправа" је славан текст, српском и југословенском читаоцу добро познат барем од 1986. кад га је издавачка кућа "Филип Вишњић" објавила у преводу Ивана Вејводе. Око датације текста постоје недоумице; раније је уобичајено мишљење било да је текст написан 1550. (како наводи Радоњић) или чак годину раније, док новија истраживања указују да је ипак нешто каснијег датума: из 1552. или 1553. Оно око чега недоумица, међутим, нема јесу године рођења и смрти Етјена де ла Боесија: 1530. и 1563. Несумњиво је, дакле, да је аутор 1550. имао 20, а не "16 или 17 година". Али аутор очито жели да каже да је неки дечак из Француске пре пет векова имао шта да каже о политици данашњим одраслим Србима. У том смислу, боље звучи да је имао 16, него да је имао 20 година (или коју више).
Није проблем ниједно мишљење, проблем је само ако као доказ убедљивости свог мишљења наводите лако обориве фалсификате.
Wiki:
The date of preparation of the Discourse on Voluntary Servitude is uncertain: according to recent studies it was composed by Étienne de La Boétie during his university education. According to his closest friend Michel de Montaigne, the speech was written when La Boétie was about 18 years old.
Napisao je celo ovo proseravanje da bi pokazo da je Radonjic u odnosu na Montenja omanuo za jednu godinu. Ozbiljno novinarstvo, sta reci.
_____
- Post n°590
https://rt.rs/opinion/muharem-bazdulj/15413-muharem-bazdulj-sinovi-kceri/Нажалост, велики део овдашње јавности налик је на провербијалног сома која се пеца на сваки мамац. Глупави и крајње недипломатски инцидент који је оркестрирало сарајевско параобавештајно подземље и тамошњи лажни истраживачки новинари, еснафска субраћа и у Србији све бројнијих "угледника" који се лажно представљају као инвестигативни журналисти, па чак и награде добивају, а заправо су курири политичких и параполитичких "интересних група", кад је, као, откривена тобоже велика тајна да је син председника Република "штићено лице", данима је био тема и српских и "регионалних" медија. Једино нам нико није рекао шта је у тој пракси "скандалозно".Златна медаља
Марко Милановић, син Зорана Милановића, председника Републике Хрватске, недавно је као спортиста био у Србији. (Није претерано важно, али је занимљиво: на турниру на којем је учествовао, узео је златну медаљу.) Док год ниједан српски портал и таблоид нема приступ допису који је Амбасада Хрватске у Београду засигурно поводом његовог боравка у Србији упутила српским властима, Србија је у поређењу са регионалним (полу)протекторатима још увек пример озбиљне државе. А и новинарство јој је боље и професионалније.
_____
- Post n°591
"Investigativni žurnalisti", za trenutak sam pomislio da se sprda ali sam se obsetio da on nema smisla za humor.
Uzgred, vidim ga pre neki dan u Gastro pabu, kod Fontane (stanovnici 1. bloka znaju gde je to).
Uzgred, vidim ga pre neki dan u Gastro pabu, kod Fontane (stanovnici 1. bloka znaju gde je to).
- Post n°592
Pošto kupio... (Meni je lično slabo verovatno, ali svašta je meni bilo slabo verovatno pa se ipak desilo).
Čujem da će Bujoševića na mestu direktora RTS naslediti Muharem Bazdulj, sada član UO RTS. Ovaj relativizator, koji može da parira i Ljiljani Smajlović, opasniji je nego da na to mesto dođe Marjan Rističević. Prefrigan je i pokolebaće sve one koji nisu čvrsto protiv ovog režima. pic.twitter.com/ktAxXA0rYW
— Kosta Konstantinović (@KostaKonstan) January 17, 2023
_____
- Post n°593
Bob zna...ne verujem
- Post n°594
Ni ja. Pre ce Kecman nego on. A ima ih jos puno u redu pre njega.
_____
- Post n°595
Баздуљ је идеалан, ”поштени Бошњак”. Идентитетске политике деснице.
Кецмановић је већ неко чудо у РТС-у, мислим да му је то домет.
Кецмановић је већ неко чудо у РТС-у, мислим да му је то домет.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°596
Previše je to bitna pozicija za puki tokenizam. Ne čak ni zbog naprednjaka, nego ono, ima tu neki ljudi koji se guraju za tu poziciju, i umuvaće se već pre njega. Nema on pravu moć, nije odavle.
_____
- Post n°597
Ма могу да се гурају докле хоће, Вучко поставља онога у кога он има поверења да му завршава ствари.
Ја мислим да ту мора да се глуми нека објективност за странце.
А може и другачије - не мора да буде одавле, не мора да има праву моћ и леђа, нека само седи и синекурише и буде лутка у туђим рукама, а сиве еминенције на формацијски нижим местима ће заправо да вуку конце - примера имамо јако пуно, од председника општина па до градоначелника Београда који се не меша у свој посао.
Код нас све може, свака позиција може да се измени, да се игра другачије, да се измисли нова позиција. Нема неписаних правила учтивог реда, обзира, конвенције, све се да искривити па на крају и закон.
Ја мислим да ту мора да се глуми нека објективност за странце.
А може и другачије - не мора да буде одавле, не мора да има праву моћ и леђа, нека само седи и синекурише и буде лутка у туђим рукама, а сиве еминенције на формацијски нижим местима ће заправо да вуку конце - примера имамо јако пуно, од председника општина па до градоначелника Београда који се не меша у свој посао.
Код нас све може, свака позиција може да се измени, да се игра другачије, да се измисли нова позиција. Нема неписаних правила учтивог реда, обзира, конвенције, све се да искривити па на крају и закон.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°598
Moguce, ne kazem, samo mi trenutno ne izgleda verovatno. Ali saznacemo uskoro.
_____
- Post n°599
Mojih 5 dinara: Bujke dok ga ne iznesu sa nogama napred do Aleje zaslužnih građana, kao prethodnika mu. (onaj vd intermeco ne računam). Toliko o tome ko odlučuje.
Nego, gde je Vasko Vasović?
Nego, gde je Vasko Vasović?
- Post n°600
Meni je realnije da bude lj stefanovic ako bas bude odlazio bujke, mada ne verujem u to - sve ostaje isto, slusa koga treba, kadar kao Porfirije
_____
★
Uprava napolje!