Move over Ištvan - here comes Bazdulj!
- Post n°501
Re: Move over Ištvan - here comes Bazdulj!
Kakve ptice? Ptice ne postoje. To su dronovi kojim vlast špijunira građane. Zato su ubili Kenedija.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°502
To htedoh da napisem
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°503
Meni nije prvi put, za neke ljude je to opšte mesto. Iskreno, dopuštam mogućnost da je pesma nadahnuta medijskom atmosferom jer je motiv "Srbi i Crnogorci odlaze sa Kosova" bio vrlo pervazivan.
- Post n°504
Moguce je, naravno, to jeste taj period, ali Bazdulj tome pristupa kao necemu opstepoznatom.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°505
Tacno sam toliko stariji da se tacno secam u Rock-u bukvalno iste interpretacije te pesme. Tada
- Post n°506
Ma to je “došli divlji i oterali pitome”, i može da se recikluje u svakoj prilici.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°507
Mór Thököly wrote:Tacno sam toliko stariji da se tacno secam u Rock-u bukvalno iste interpretacije te pesme. Tada
Okej, prihvatam. Ja se sećam i albuma i pesme, slušao sam kad je izašlo, al još nisam čitao rok štampu.
_____
- Post n°508
Kakav jadnicki tekst, po svim mogucim parametrima.
Izuzetno duhovit tekst Muharema Bazdulja o akademiku Teodoroviću i njegovom antimuslimanskom šovinističkom tvitu.@PolitikaJavlja pic.twitter.com/qUm4LpfMjM
— Небойша Крстіч (@CenzurisanoL) November 10, 2022
_____
- Post n°509
https://pescanik.net/dezulovic-bez-sudjenja-i-beogradska-tribina/
_____
- Post n°510
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°511
lol da se setimo klasika. ovako to radi tzv. pisac
https://www.klubputnika.org/zbirka/putopisi/3737-kratka-enciklopedija-srpske-duse
https://www.klubputnika.org/zbirka/putopisi/3737-kratka-enciklopedija-srpske-duse
U tom trenutku stigao je i direktor, ne, ne onaj, već drugi, ovaj je i sam pisac. Pošto sam već počeo da se dosađujem, sa zadovoljstvom sam pošao s njim na ručak, ne bih li konačno saznao nešto o tome šta se dešava s demokratijom u Jugoslaviji, šta misle o strašnom ratu, Miloševiću i američkom SMART WAR. Da bi izašli u susret mom intelektualnom apetitu, na ručak su pozvani i uvaženi ljudi: istoričar, filozof i moja starija prevoditeljica, vatrena obožavateljka stopostotnih ruskih pisaca. Umesto u suludi restoran na vodi, otišli smo u ekskluzivan restoran u nekom podrumu, mesto na kojem mogu da predahnu tako umni ljudi. Ispostavilo se da restoran, začudo, nije bio ofucan. Ni stolovi nisu bili ofucani, a i zidovi, na kojima su bili naslikani razni prizori iz gradskog života, delovali su kao potpuno novi. Seli smo i naručili srpsku zakusku. Ništa nije slutilo na neku nevolju. Pojavio se omanji orkestar, obećavajući tihu muzičku pratnju uz razgovor. Postavio sam svoje prvo pitanje o strašnom ratu.
– Zar vi da govorite o strahotama, vi koji poznajete ljudsku prirodu iznutra, vi, koji ste napisali priču "Popugaičik"! – uzviknula je prevoditeljica.
"Ah, sada ćemo konačno malo i porazgovarati", pomislio sam.
No, tada se dogodilo nešto nepredviđeno. Savršeno trezven filozof koji je sedeo sa nama odjednom je zapevao. Tačnije, tako je glasno i lepo zapevao, da je odmah bilo jasno: čovek je profesionalac. Otpevao je jednu starogradsku pesmu i odmah počeo da peva drugu. Gosti za susednim stolovima su živnuli, neki su i sami zapevali a neki su tapšali filozofu. U starogradskim romansama koje je pevao filozof manje je bilo reči o duši i srcu, a više o ciganskoj tuzi, ali, sve u svemu, i tu se radilo o ljubavi.
– Je l' da ima popovski glas? – dreknula mi je na uvo prevoditeljica, naslonivši se na mene čitavim svojim telom.
Htela je još nešto da me pita, ali sam joj rekao da bi ipak trebalo da slušamo filozofa. Filozof je pevao pola sata, sat, sat I po... Vreme je prolazilo, a on je samo pevao i pevao.
– Srbi ni u čemu nemaju meru – rekla je posle tri sata pevanja moja prevoditeljica.
– Ne smetajte rečima – rekao sam, citirajući Pavića.
Rastali smo se u zoru, ali je filozof ostao da još malo peva. Kada sam se tog jutra, neispavan, vraćao avionom za Moskvu, on je, nesumnjivo, i dalje pevao.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°512
_____
- Post n°513
inace samo je u jugoslaviji bilo preko 2000 osudjenih za ratne zlocine iz redova okupatora. u ovih 164 razobrucenog travnickog hronicara gluposti ne bi, na primer, usao ler.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°514
https://rt.rs/opinion/muharem-bazdulj/8385-tribina-dorcol-plac-suocavanje-s-prosloscu/
_____
- Post n°515
Znači ovaj tulumario s Handkeom i Kustom i sad što će - najbolje da optuži Markovinu da je partijaner sa Zrća
Pokušavam zamislit Markovinu na Zrću al ne ide
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°516
Erős Pista wrote:https://rt.rs/opinion/muharem-bazdulj/8385-tribina-dorcol-plac-suocavanje-s-prosloscu/
Denuncijant
- Post n°517
Bleeding Blitva wrote:Znači ovaj tulumario s Handkeom i Kustom i sad što će - najbolje da optuži Markovinu da je partijaner sa Zrća
Na Zrću nema najvećih svetskih umetničkih veličina, inače bi oprostio.
Last edited by Mór Thököly on Mon Nov 28, 2022 11:13 pm; edited 1 time in total
- Post n°518
A vidi se i probijanje ćirjakovštine kukumavčenjem zbog sopstvenog materijalnog položaja.
- Post n°519
To mi promaklo. Ali sam zato spazio proboj lomparovstine ("srpsko stanoviste").
_____
- Post n°520
Ali kako je fino pomešao dva rata kao da su se dogodila u razmaku od dva dana
- Post n°521
Ode u neki budzak (u kakvima se samo i prica o tome) i onda zakljuci kako se u Srbiji samo prica o srpskim zlocinima. U Srbiji se uopste ne prica o srpskim zlocinima!
- Post n°522
Mór Thököly wrote:Ali kako je fino pomešao dva rata kao da su se dogodila u razmaku od dva dana
Da, da... sjajno.
_____
- Post n°523
Mór Thököly wrote:Ode u neki budzak (u kakvima se samo i prica o tome) i onda zakljuci kako se u Srbiji samo prica o srpskim zlocinima. U Srbiji se uopste ne prica o srpskim zlocinima!
Ma to je potpuna besmislica i on to vrlo dobro zna.
Tekst je novi nivo propadanja.
_____
- Post n°524
Ali bitno je da se u Srbiji uopste ne govori o ustaskim zlocinima.
Pitanje je da li se o bilo cemu drugom govori.
Pitanje je da li se o bilo cemu drugom govori.
- Post n°525
Ne reče koliki je honorar dobio za nastup na tribini.
A na svoj materijalni položaj žalio se i Antonić. Jedino Đoko Žabata ne kuka.
A na svoj materijalni položaj žalio se i Antonić. Jedino Đoko Žabata ne kuka.