https://www.nature.com/articles/s41586-020-2598-9_reference.pdf
Virus
- Post n°51
Re: Virus
Nemci su pronašli kod 35% zdravih ljudi (sero-negativnih na SARS 2 koronu) unakrsno reaktivne SARSCoV 2 CD4 T ćelije na S protein. Još uvek se ne može reći sa sigurnošću da li pružaju imunitet te stare T ćelije pobudjene od strane starih korona virusa, ali ovo je super interesantno!
- Guest
- Post n°52
slutim da bi, ukrštanjem ovih podataka sa podacima o prisustvu mačaka i pasa u domaćinstvu, dobili zanimljivu korelaciju.
- Post n°53
verovatno vise macaka, jer njih vole korone.
da, jako zanimljivo.
da, jako zanimljivo.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Guest
- Post n°54
Istina. Nešto sam čitao i da kučeće nesimptomatske zoonoze mogu, eventualno, da izazovu dobar imuni odgovor koji može da posluži i protiv raznih koronavirusa, ali kod mačaka je baš direktno, one stalno vuku neke koronaviruse.lalinea wrote:verovatno vise macaka, jer njih vole korone.
- Post n°56
Ja mislim da jedan moj drugar ima toksoplazmozu. Prebacio se na selo i povukao celu porodicu da bi mogao da ima hrpu macaka.
Da mu prenesem dobre vesti, da postoji dobra sansa da mu macke pruzaju zastitu?
Da mu prenesem dobre vesti, da postoji dobra sansa da mu macke pruzaju zastitu?
- Guest
- Post n°57
Postoje anegdotski dokazi (rendom grupa od 100 bolesnika u Španiji među kojima navodno nema nijednog mačkara...) i intuitivno razumevanje na osnovu sabiranja činjenica - mačke imaju koronaviruse, to su asimptomatske zoonoze, dakle ljudi razvijaju određeni imunitet - ali za sad ništa što se može upotrebiti u bilo kom istraživačkom radu.
Izvesno je da mačke ne mogu da odmognu, a prušaju psihološku podršku tokom izolacije
Izvesno je da mačke ne mogu da odmognu, a prušaju psihološku podršku tokom izolacije
- Post n°58
rumbeando wrote:Rekordan broj novozaraženih u BiH u posljednja 24 sata, čak 363 osobe pic.twitter.com/HAb7g5cfzZ
— TK PORTAL (@TKportal) July 29, 2020
Od juče smo i zvanično evropski rekorderi po broju zaraženih na milion stanovnika.
Hadž je sveden samo na hiljadu posjetilaca ove godine, otprilike dvije hiljade puta manje ljudi nego u doba prije korone.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°59
mene testirali u trudnoci i naravno pozitivna (tj bila izlozena u proslosti). kazem 'naravno' jer bi bilo zivo cudo da nije tako obzirom na procenart vremena provedenog u detinjstvu spasavajuci i zdrave i polumrtve macice i macke po selu.Margit Savović wrote:Ja mislim da jedan moj drugar ima toksoplazmozu. Prebacio se na selo i povukao celu porodicu da bi mogao da ima hrpu macaka.
_____
- Post n°60
:slikavlasnicehostelaizguče:Mór Thököly wrote:E jbg, imao sam pse 20+ godina, macke nikad
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°62
Ali da, kapiram - "e pa sad nek te psi spasavaju od korone"...eh
- Post n°64
Oću smajlija
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°65
Hit.lalinea wrote:mene testirali u trudnoci i naravno pozitivna (tj bila izlozena u proslosti). kazem 'naravno' jer bi bilo zivo cudo da nije tako obzirom na procenart vremena provedenog u detinjstvu spasavajuci i zdrave i polumrtve macice i macke po selu.Margit Savović wrote:Ja mislim da jedan moj drugar ima toksoplazmozu. Prebacio se na selo i povukao celu porodicu da bi mogao da ima hrpu macaka.
Vi toxo ljudi imate manju averziju prema riziku.
- Guest
- Post n°66
fikret hadžiabdić wrote:Oću smajlija
kod je : hostel : , naravno bez razmaka
- Post n°69
A ja se uvek maksimalno čuvala kad im čistim pesak, sa sve rukavicama
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°70
Some scientists are taking a DIY coronavirus vaccine, and nobody knows if it’s legal or if it works
https://www.technologyreview.com/2020/07/29/1005720/george-church-diy-coronavirus-vaccine
https://www.technologyreview.com/2020/07/29/1005720/george-church-diy-coronavirus-vaccine
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°71
ima li statistike, kakva je rodna raspodela inficiranja u zemljama u kojima žene nose hidžabe?
- Korisnik
- Post n°72
The co-founder of conservative student group Turning Point USA, Bill Montgomery, has died from complications of the coronavirushttps://t.co/uvgMOEu6qU
— POLITICO (@politico) July 29, 2020
- Post n°73
hidzab ne pokriva ustaplachkica wrote:ima li statistike, kakva je rodna raspodela inficiranja u zemljama u kojima žene nose hidžabe?
ono sto zenama pokriva usta/lice je prilicno loose (labavo) i (valjda) uglavnom jedan sloj. plus se na okupljanjima skida (u zenskim grupama, ofcourse). ne bih ja tu ocekivala znacajne razlike.
_____
- Post n°74
da, ne hidžab, burka i nikab, valjda
pretpostavka je da su okupljaja zabranjena, pa i ta ženska, tako da bi ta pokrivenost
u javnom prostoru mogla da pravi značajnu razliku
pretpostavka je da su okupljaja zabranjena, pa i ta ženska, tako da bi ta pokrivenost
u javnom prostoru mogla da pravi značajnu razliku
- Guest
- Post n°75
to bi bilo interesantno, a značilo bi da možeš da nosiš masku i od najlon čarape
u to sumnjam
u to sumnjam