Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

disident

Virus - Page 35 Empty Re: Virus

Post by disident Wed Jul 22, 2020 8:24 pm

Bas razmisljam o onome sto je Vasa napisao ovde nedavno, kako mi svi ovde pricamo bar jedan strani jezik i citamo vesti iz drugih zemalja itd. I sad gledam i razmisljam koliko sludjen i zaglupljen moras da budes za ovakvu naslovnicu, da se prosto ne zapitas a sta je sa ostalim zemljama u kojima ljudi umiru

Virus - Page 35 111721218_621025541870477_674103690851794784_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=b96e70&_nc_eui2=AeGP54kbZKQ4Ml0-Wt7lR2zHf-EsqtSbgJF_4Syq1JuAkfBGSWpwT1205LGku3jNSYh4x_C6Kr7bpHvFCPEpGO-b&_nc_ohc=qV51bO7Ol5UAX8z_nuT&_nc_ht=scontent.fbeg6-1

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Jul 22, 2020 8:31 pm

ja sam sad kupio kn95 125 dinara/kom, pakovanje 20 kom

poslednji put sam ih plaćao 199

bilo je i nižih cena po nekim apotekama, ali trenutno nemaju maske, samo niže cene
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Jul 22, 2020 9:11 pm

Gde je to 20kom za po 125?
    Sotir

Post by Sotir Wed Jul 22, 2020 9:26 pm

Vasa wrote:Ma OK meni je bila malo teška ali sam se navikao.
    Има једна ствар на коју не могу да се навикнем.
    На неким маскама је кратак ластиш и жуља ми уво. Негде једно уво, негде оба, негде супер лежи. Ту трећу носим док не поцрни.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Jul 22, 2020 9:29 pm

Mór Thököly wrote:Gde je to 20kom za po 125?

ja kupio u tri O
    ♏

Post by ♏ Wed Jul 22, 2020 10:59 pm

Rotiram pamučne i KN95, ove prve za po ulici, druge za markete, benzinske pumpe i tako to. Češće se brijem nego inače, pun internet radova i članaka na temu da brada sjebava efikasnost fensijih maski.
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Jul 23, 2020 12:41 am

rumbeando

Post by rumbeando Thu Jul 23, 2020 12:57 am

rumbeando

Post by rumbeando Thu Jul 23, 2020 1:23 am

Kovid pacijent Goran Stevanović proveo 74 dana na niškoj Infektivnoj klinici

Probudio se posle 34 dana na respiratoru

Goran Stevanović (54), iz sela Belotinac u neposrednoj blizini Niša, uspešno se izlečio od kovida 19, nakon što je 74 dana bio hospitalizovan na niškoj Klinici za infektivne bolesti. Za to vreme je oslabio 38 kilograma.

Piše: Z. Miladinović
    22. jula 2020. 22.49

Ipak, ono po čemu je prilično jedinstven je da se „probudio“ i oporavio nakon što je proveo na respiratoru čak 34 dana.

– Primljen sam na Kliniku 22. marta, prvih nedelju dana primao sam kiseonik i ostalu terapiju, ali mi je bilo sve teže. Imao sam najteži oblik ove zarazne bolesti i pluća su mi skoro potpuno otkazala. Nisu mi rekli da ću biti priključen na respirator, to sam video po ponašanju lekara i medicinskih sestara, kada su pripremali mašinu da me na nju privežu. Priključen sam na respirator 1. aprila, skinut sa njega 4. maja, a posle toga sam se još nedelju dana budio, u nekom bunilu i snu. Praktično se 40 dana ne sećam ničega – objašnjava Stevanović za Danas.

Stevanović kaže da mu nije bilo svejedno kada su ga stavljali na respirator, jer je znao da je to „dosta rizično“, ali se nije plašio. Imao je, kaže, veru u sebe, jer nije imao pridružene bolesti i bio je sportista, koji se 20 godina aktivno bavio fudbalom. Nakon buđenja „nije mogao ni ruku da podigne“, a kamoli da ustane ili hoda. Svakodnevno su dolazili fizioterapeuti sa Klinike za rehabilitaciju i vežbali sa njim, kako bi ponovo prohodao. Uspeo je da ustane tek posle deset dana, uz pomagala. Otpušten je sa klinike 3. juna.

– Koliko sam uspevao da se lično uverim, zbog teškog stanja u kojem sam bio, svo medicinsko osoblje na Infektivnoj klinici davalo je sve od sebe, i za mene i za druge pacijente. Tek sada shvatam koliko sam imao sreće što je moj lekar bio (specijalista anesteziolog infektolog) Steva Stanišić, koji me je i stavljao i skidao sa respiratora i pratio sve vreme. Od trenutka kada sam se rasvestio pa do izlaska iz bolnice, mogao sam da vidim šta i kako on kao lekar radi. Pravi i iskusni profesionalac, sa izuzetnim odnosom prema pacijentima- objašnjava on i dodaje da se oseća sve bolje, osim što ga malo bole zglobovi.

Radio je kontrolne analize i pluća su mu u dobrom stanju. Uredno vežba u kući, pošto je nabavio sprave, a počeo je i da vozi automobil.

– Sve je drugačije kada si kod kuće, i sa porodicom, koja ti pruža podršku, kaže Stevanović, koga su po izlasku iz bolnice sačekali supruga, troje dece i dvoje unučadi, kao i privatna porodična firma, koja postoji duže od pola veka, a u kojoj su otac, brat i on pronašli egzistenciju.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je na respiratoru 198 pacijenata, od kojih njih 18 u KC Niš. Zdravstvene vlasti i Vladin Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid nisu saopštili precizne podatke o procentu uspešno oporavljenih ili umrlih pacijenata koji su bili priključeni na „veštačka pluća“ od početka epidemije.

Stanišić: Oko 90 odsto kovid pacijenata na respiratorima premine

– Smrtnost pacijenata koji su priključeni na mehaničku ventilaciju zbog distresa pluća usled kovid infekcije, kao i usled influence, ogromna je – oko 90 odsto. I ona je ista i u Njujorku i u Italiji i u Srbiji. Ali, ipak je svaki slučaj individualan, mnogo toga zavisi od imunološkog sistema pacijenta, koji ume da nas prijatno iznenadi svojim iznenadnim oporavkom, kaže doktor Steva Stanišić za Danas. Stanišić ističe da respirator nije lek, već vrsta produžene reanimacije, koja pacijentu „kupuje vreme“ da imuni sistem zaustavi proces na plućima ili da to učini terapija, koja je u slučaju kovida još uvek eksperimentalna. Respirator zahteva čitavu infrastrukturu, odgovarajuću sobu, vrhunsku opremu, antidekubit krevete, a posebno zahteva izuzetno obučene i iskusne timove, od srednjeg medicinskog do specijalističkog kadra.

– Ključni su trenuci stavljanja i isključenja pacijenta sa respiratora, ali i svaki drugi trenutak, jer se mora odmah reagovati kod promene parametara. Sve je to posebno teško kada istovremeno imate 30 pacijenata na mehaničkoj ventilaciji. Ova epidemija nam je još jednom belodano pokazala koliko je važno da u Srbiji imamo granu intenzivne medicine, koja kao specijalizacija još uvek ne postoji, zbog sporenja oko toga da li ona prvenstveno „pripada“ anesteziolozima ili lekarima internističke medicine, uprkos tome što se o njoj govori već desetak godina, kaže Stanišić.

https://www.danas.rs/drustvo/probudio-se-posle-34-dana-na-respiratoru/
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jul 23, 2020 6:25 am

I ovaj uhvatio koronu i ne pušta

Brazil's president tests positive for #COVID19 for third time https://t.co/0Q44MmuHOf https://t.co/heh89mS4Th
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Thu Jul 23, 2020 7:26 am

Biće Oxford vakcine u Srbiji, ali proizvedene po licenci u Rusiji.

Russian drugmaker R-Pharm has signed a licensing deal with Britain's AstraZeneca to produce and distribute doses of its University of Oxford-partnered adenovirus-based COVID-19 shot, AZD1222.  As part of the agreement, R-Pharm will export Oxford's shot to markets in the Commonwealth of Independent States—a nine-country economic group including Russia and post-Soviet republics—the Middle East and the Balkans, an AstraZeneca spokesman said.

https://www.fiercepharma.com/pharma/astrazeneca-signs-covid-19-shot-deal-russia-days-after-hacking-accusations-surface
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jul 23, 2020 8:10 am

https://013info.rs/vesti/hronika/smrt-ispred-kovid-ambulante-u-pancevu-video
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jul 23, 2020 11:19 am

Agencija AFP objavila je da je Ljubiša Ðurić preminuo od kovid 19 u Zemunskoj bolnici čekajući na respirator. Premijerka Ana Brnabić: "Reč je o strašnoj laži".

"Strašna je laž ono što je AFP objavio i o tome ću govoriti na konferenciji za medije danas u 15 sati", rekla je premijerka na pitanje Tanjuga da prokomentariše izveštaj Frans presa koji je preneo Nedeljnik.

AFP je naveo da izveštaj iz Zemunske bolnice pokazuje da je Ljubiša Ðurić čekao prebacivanje u bolnički respiratorini centar u kome u tom trenutku nije bilo respiratora na raspolaganju, preneo je Nedeljnik.

Sin je FB strani bio objavio onaj papir gde se u dnevnim komentarima lekara videlo da nije bio dobio respirator jer nije bilo slobodnih, a nakon što je Lončar javno rekao da je u Zemunskoj bolnici bilo uvek xy slobodnih respiratora.

Dnevna konfa "kriznog štaba" kao PR zapiranje
    kapetanm

Post by kapetanm Thu Jul 23, 2020 1:21 pm

Iz tog papira vidi se da je 9.4. Pomunjan respirator, da mu je 10.4 pa i 11.4. bilo stabilno a umro 12.4. Ne vidim iz tog da se cekao respirator 12.4 i da je to uzrok smrti.
    I sto se uopste posle 3 i po meseca pojavila ta analiza.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jul 23, 2020 1:47 pm

Kačili smo ovde:

Virus - Page 35 109798691_3876715232398795_6776932674973183983_o.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=cZFLAZkn5rQAX9bvQNC&_nc_ht=scontent.fbeg1-1
    Dr Dragoš Stojanović, direktor Zemunske bolnice, potvrdio je za AFP da majdanpečki umetnik Ljubiša Đurić (71), koji je preminuo u toj bolnici od posledica infekcije korona virusom, jeste čekao na slobodno mestu u respiratornom centru, ali je demantovao da je preminuo zbog toga.

Dr Stojanović je objasnio da je “pacijent ostao u Intenzivnoj nezi na neinvanzivnoj ventilaciji (specijalna maska sa kiseonikom koja pomaže pacijentu da diše)". Stojanović navodi da je Đuriću "bilo bolje i da je podignuta saturacija kiseonikom na 97 procenata, nakon indikacije za prevođenje u respiratorni centar".

Odlazak u respiratorni centar znači da se pacijent uvodi u besvesno stanje i intubira tako da mašina diše za njega, dok sa neinvazivnom ventilatorskom podrškom dobija dodatni kiseonik koji mu pomaže da diše. Prema bolničkom izveštaju, o kojem je opširno pisao i "Blic", 12. aprila kod Đurića "oko 22.30 dolazi do naglog pogoršanja opšteg stanja, pada saturacije, konsultovan anesteziolog, indikovano prevođenje u RC (respiratorni centar)".

Đurić je 12. aprila u 22.59 sati "na prijemu u respiratorni centar" bez znakova života. Doktorka Mirjana Mladenović potvrdila je smrt u 22.55, piše u izveštaju.

Sin oca umrlog u po njemu nejasnim okolnostima ima pravo da sumnja, ima i pravo da ne zna sve detalje i sav tok, ima pravo i da lupi u javnosti ako mu je tako došlo.

Tzv ministar zdravlja nema pravo da mulja.

"Bolnica Zemun od prvog momenta ima 75 respiratora i nikada u upotrebi nije bilo više od 30 mašina. "

Implicira da je slobodnog mesta bilo ihahaj a lekari su jasno napisali "čeka se slobodno mesto".

Njima je toliko bitan trenutni PR da bukvalno nema stvari koje nisu spremni da izgovore, da slažu, umanje ili preuveličaju, bace prašinu u oči.
    bemty

Post by bemty Thu Jul 23, 2020 1:59 pm

Stanišić: Oko 90 odsto kovid pacijenata na respiratorima premine

– Smrtnost pacijenata koji su priključeni na mehaničku ventilaciju zbog distresa pluća usled kovid infekcije, kao i usled influence, ogromna je – oko 90 odsto. I ona je ista i u Njujorku i u Italiji i u Srbiji.

ovde se vrtela brojka od 50%. cudilo bi me da je bitno drugacije u njujorku i italiji.

_____
    Warning: may contain irony.
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Jul 23, 2020 2:10 pm

Da, to je baš previše.
    ♏

Post by ♏ Thu Jul 23, 2020 3:14 pm

Bilo je dovoljny respiratory! Bezočny lažy France Presse News Agency zbog političky razlozy, evo vamy je direktor bolnicy... Lažy nećemo dozvolity!

11079
    412
    9
    185
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Jul 23, 2020 9:19 pm

Gauardian

A hospital in the southern French city of Lyon is testing patients with a new machine that enables them to breathe into a tube to see whether they have Covid-19 in a matter of seconds.
    The machine is entering a second trial phase after three months of use on dozens of people, among whom about 20 had the virus and the others did not. Unlike the uncomfortable standard PCR (polymerase chain reaction) tests, it is not invasive and provides an immediate result.
    “It’s the same principle as a classic breathalyser test,” Christian George, director of research at the National Centre of Scientific Research at the la Croix-Rousse hospital, told Reuters. “The machine will register molecules in the exhaled air and then detects traces of the sickness.”
    Jean-Christophe Richard, head of intensive care at the hospital, said the objective was to have the machine fully operational by the end of the year
    plavaivy

Post by plavaivy Thu Jul 23, 2020 9:29 pm

kakvo je misljenje oko posete lekaru zbog redovnih godisnjih pregleda ono gino i to.. ili da se bez potrebe izbegava u sirokom luku?

a nisam ni bila u novom domu zdravlja da mi se prebaci karton i to..

trebala bih i kod zubara,nisam ni zvala zubarku da vidim kako je..
    Sotir

Post by Sotir Thu Jul 23, 2020 9:55 pm

Mór Thököly wrote:Gauardian

A hospital in the southern French city of Lyon is testing patients with a new machine that enables them to breathe into a tube to see whether they have Covid-19 in a matter of seconds.
    The machine is entering a second trial phase after three months of use on dozens of people, among whom about 20 had the virus and the others did not. Unlike the uncomfortable standard PCR (polymerase chain reaction) tests, it is not invasive and provides an immediate result.
    “It’s the same principle as a classic breathalyser test,” Christian George, director of research at the National Centre of Scientific Research at the la Croix-Rousse hospital, told Reuters. “The machine will register molecules in the exhaled air and then detects traces of the sickness.”
    Jean-Christophe Richard, head of intensive care at the hospital, said the objective was to have the machine fully operational by the end of the year
    На ком принципу ово уопште може да ради?
    Кад издахнемо, прво што у даху има гомила свега и свачега. Вирус је угљоводоник, као и све од чега се ми састојимо. Плус су ту и гомиле бактерија.
    Ово ми изгледа као too good to be True.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Jul 23, 2020 10:10 pm

plavaivy wrote:kakvo je misljenje oko posete lekaru zbog redovnih godisnjih pregleda ono gino i to.. ili da se bez potrebe izbegava u sirokom luku?

Zubar, mislim, bolje ne...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Jul 23, 2020 10:10 pm

Sotir wrote:

Кад издахнемо, прво што у даху има гомила свега и свачега. Вирус је угљоводоник, као и све од чега се ми састојимо. Плус су ту и гомиле бактерија.

Neam pojma, ali tako nesto bi resilo veliki deo problema putovanja
    kapetanm

Post by kapetanm Thu Jul 23, 2020 10:11 pm

plavaivy wrote:kakvo je misljenje oko posete lekaru zbog redovnih godisnjih pregleda ono gino i to.. ili da se bez potrebe izbegava u sirokom luku?

Ja 6 meseci nisam otisao a ionako sam kasnio. I to na pulmologiju. Gde bre tamo, i bez korone nagledao sam se. Plus mi u DZ doktorka otisla u penziju i ne znam sta cu
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jul 23, 2020 11:16 pm

Sotir wrote:

I alkohol je ugljenik, vodonik i kiseonik, pa duvaš. Na prvu loptu, verovatno ne registruje virus, nego neku njegovu posledicu.

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 8:51 am