Stigla pomoc iz Turske u Novi Pazar // Medical equipment from Turkey arrived in Novi Pazar @RTErdogan @TC_Disisleri pic.twitter.com/0e4KgVtgS3
— DipchE (@dipche84) July 4, 2020
Virus
- Post n°426
Re: Virus
- Post n°427
fikret hadžiabdić wrote:
A u međuvremenu:
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 543 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 103 osobe u Republici Srpskoj.
U protekla 24 sata, u Federaciji BiH testirano je 1.288 uzoraka, od kojih je 186 pozitivno na COVID-19, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravstvo FBiH, s presjekom u 14 sati.
Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.
U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata korona virusom je zaraženo289344 osoba.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°428
Bas je eksplodiralo. Jel su i tu ukinuli bili sve mere tokom maja?
- Post n°429
Mór Thököly wrote:Tokom poslednja 24 časa u Crnoj Gori je nakon PCR analize 548 uzoraka potvrđeno još 57 slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je Institut za javno zdravlje u Podgorici.
ovo je ogroman broj? mislim u odnosu na testirane. ne razumem odakle ove cifre. kazu da su to ovi sa utakmice i iz sandzaka.
- Post n°430
Nisu sve ali jesu dosta popustili pa se na terenu skoro sve bilo normalizovalo(TM).Mór Thököly wrote:Bas je eksplodiralo. Jel su i tu ukinuli bili sve mere tokom maja?
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°432
vozio sam malko, a na potezu od sm palanke do mladenovca, sve* sale za slavlja zauzeta, svuda gomila parkiranih kola
*ovo sve shvatiti uslovno, možda nisam primetio neku
- Post n°433
ekonomija cveta, a i nece javni dug preci 60%. Mora tako, obecao je.
- Post n°435
WHO reports record daily increase in global coronavirus cases, up more than 212,000 https://t.co/FxzeZd0FtS pic.twitter.com/9REw9KcLgN
— Reuters India (@ReutersIndia) July 4, 2020
- Post n°436
Talason wrote:vozio sam malko, a na potezu od sm palanke do mladenovca, sve* sale za slavlja zauzeta, svuda gomila parkiranih kola
Ma nije im krizni stab rekao da ne dahcu jedni u druge i oznojeni se vesele uz prasetinu i kupus salatu
nisu oni krivi jebiga
- Guest
- Post n°437
jako je loš posao urađen po tom pitanju, ljudi moraju da budu naterani da čuvaju svoje i tuđe zdravlje, tu nema mnogo mesta za diskusiju
- Guest
- Post n°438
jbg, jutros stižem i kaže mi tast da je izgleda ovo opet ozbiljno, čuo je da se ljudi u lokalu razboljevaju
ali sve je ok, on je ručak za rodbinu i drage goste planirao za kasnije
kićo, zaboravi na ručak
što??? pa smiriće se ovo do avgusta
šta urade RTS i Politika od ljudi, a bio je protiv slobe još '89
ali sve je ok, on je ručak za rodbinu i drage goste planirao za kasnije
kićo, zaboravi na ručak
što??? pa smiriće se ovo do avgusta
šta urade RTS i Politika od ljudi, a bio je protiv slobe još '89
- Korisnik
- Post n°439
wrote:
Do elaborate, dobru volju imam.
Vidi ovde info.
https://www.slobodnaevropa.org/a/čemu-služe-antitela-na-korona-virus-srbija-počela-testiranja/30654620.html
https://www.raskrikavanje.rs/page.php?id=Otezano-testiranje-na-koronavirus-na-licni-zahtev-690
Mór Thököly wrote:
Prvo i osnovno covek se mora paziti da ne sluzi Srbiji 87. Ko god je to radio, sta god da je radio, zajebo se.
? pojasni
- Post n°440
At Talason
Pa nije ovo tako jednostavno. Ja razumem te ljude. Bobu hvala moj otac je hemičar, pa mu je prilično jasno o čemu se radi, kad ide negde nosi masku i vizir, uvek, i što manje viđanja sa bilo kim, ali...ne možeš oćekivati od ogromnog broja ljudi da kapira kako ovo funkcioniše. Prosto ne kapiraju da ako se vide i sa najboljim prijateljima koji u tom trenutku nemaju nikakve simptome - da nije bezbedno. Slučaj 1, isto stariji čovek: pa ne idem nigde, tu se ispred zgrade nalazimo nas 6-7 igramo šah i tako to. Pa jel ti ljudi imaju decu? Imaju. Pa jel znaš ti s kim se ta deca viđaju? Pa otkud bi znao. Pa čoveče...
Pa nije ovo tako jednostavno. Ja razumem te ljude. Bobu hvala moj otac je hemičar, pa mu je prilično jasno o čemu se radi, kad ide negde nosi masku i vizir, uvek, i što manje viđanja sa bilo kim, ali...ne možeš oćekivati od ogromnog broja ljudi da kapira kako ovo funkcioniše. Prosto ne kapiraju da ako se vide i sa najboljim prijateljima koji u tom trenutku nemaju nikakve simptome - da nije bezbedno. Slučaj 1, isto stariji čovek: pa ne idem nigde, tu se ispred zgrade nalazimo nas 6-7 igramo šah i tako to. Pa jel ti ljudi imaju decu? Imaju. Pa jel znaš ti s kim se ta deca viđaju? Pa otkud bi znao. Pa čoveče...
Last edited by Mór Thököly on Sat Jul 04, 2020 10:50 pm; edited 1 time in total
- Post n°441
ontheotherhand wrote:wrote:
Do elaborate, dobru volju imam.
Vidi ovde info.
https://www.slobodnaevropa.org/a/čemu-služe-antitela-na-korona-virus-srbija-počela-testiranja/30654620.html
https://www.raskrikavanje.rs/page.php?id=Otezano-testiranje-na-koronavirus-na-licni-zahtev-690Mór Thököly wrote:
Prvo i osnovno covek se mora paziti da ne sluzi Srbiji 87. Ko god je to radio, sta god da je radio, zajebo se.
? pojasni
Tako ja zovem ovu inkarnaciju Srbije od Miloševića pa naovamo - Srbija 87
- Post n°442
Sipao sam sad vodu iz česme. Apsolutno je povećan nivo hlora. Nikada se ovoliko nije osećalo.
- Guest
- Post n°443
Predsednik komisije koja je utvrdila da nije bilo propusta u lečenju čuvenog hirurga Miodraga Lazića u Kliničkom centru Niš je lekar protiv koga je podneta prijava za nesavesno lečenje, kaže Lazićeva ćerka Nina Vujošević. Objašnjava da to znači da je on odlučivao o svojim propustima i napominje da je to udarac i ruganje porodici, zakonu i zdravom razumu. Ministarstvo zdravlja je u izveštaju koji joj je dostavljen najavilo spoljni nadzor po njenoj prijavi i porodica se, kaže, jedino u to sada uzda.
https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Cerka-hirurga-Lazica-Lekar-koga-sam-prijavila-kontrolisao-se-sam.sr.html
- Post n°445
Daï Djakman Faré wrote:pa jeste sve istina ali onda lepo sednes i izdas saopstenje ili autorski tekst za vreme i kraj.
ne mucis sebe, ne mucis nas, ne mucis medij i ne delujes kao fake ass politician.
На линку цео снимак (за храбре)https://t.co/ETyh0yBELs pic.twitter.com/FbhqzhOyMs
— Velimir Ilić (@velimirilicNS) July 4, 2020
_____
????
- Post n°446
slabiji tekst, ali bolje obradjen i znas da mu ga niko nije napisao
less is more
less is more
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°448
http://rs.n1info.com/Vesti/a615618/Rezultati-PCR-testa-na-sajtu-covid19.rs.htmlGrađani rezultat testiranja mogu da saznaju i preko sajta covid19.rs
Direktorka Građanskih inicijativa Maja Stojanović objavila je danas na svom Tviter nalogu da je svoje rezulate testiranja na koronavirus pronašla kada se slučajno ulogovala na odeljak na sajtu covid19.rs pod nazivom - Test samoprocene simptoma.Važno za sve koji još uvek čekaju rezultate testiranja https://t.co/qoA6PiCXUI
— građanskeinicijative (@gradjanske) July 1, 2020
Stojanović je navela da ova informacija nigde nije objavljeno - ni na vestima, ni u ambulantama.
Odeljak "Test samoprocene simptoma" na sajtu covid19.rs vodi na portal Ministarstva zdravlja na kojem se nalazi test samoprocene i podaci o pacijentu. Kada se u prozoru "Samo za popunjavanje COVID-19 upitnika" ukuca LBO i broj zdravstvene knjižice, pojave se rezultati PCR testa, ako ste ga radili.
U stranici na kojoj se nalazi test samoprocene, u gornjem desnom uglu, nalazi se odeljak pod nazivom potvrda negativnog ili pozitivnog rezultata.
Klikom na taj naziv otvara se dokument u PDF formatu, rezultat testa kakav bi pacijent dobio i u zdravstvenoj ustanovi u kojoj se testirao.
U dokumentu su navedeni lični podaci pacijenta, vrsta uzorka i analize koja je rađena, kao i u kojoj ustanovi je test analiziran.
I još pojedinci tvrde da su rezultati vidljivi vrlo brzo:
Rezultat je vidljiv istog dana na sajtu https://t.co/Wi2f0yFuzK. Nije mi jasno zašto niko ne gleda;testiraš se npr u Torlaku, pre podne. rezultati se unose u bazu. Objavljuju se u 15h i posle toga se ulogujes sa jmbg ividis svoj test -ako su rezultati posle 15h,vidis sledeci dan
— Ljiljana Tatic (@litatic) July 4, 2020
- Post n°449
Nestorović bio juče na Kurirovoj TV, ovako ga je voditeljka najavila:
youtube.com/watch?v=IHsYmbSl_6IProfesore, moram da kažem, ovako nezvanično, mi smo se uplašili da nećete stići da uđete u studio, s obzirom kada ste ovde stigli koliko je ljudi moralo da se fotografiše sa vama. Profesore, evo da zaključimo, ovako nezvanično, vi ste medijska zvezda.