Virus
- Post n°178
Re: Virus
rumbeando wrote:ceka se 7...
— kisha (@violetvioviolet) June 23, 2020
nek vidi sa koleginicom i drugaricom, ona je hvalila organizovanej zdravstvenog sistema
- Post n°179
ne dozvoljavaju testiranje osim ako nemaš tešku kliničku sliku
ne može više ni da se plati
tako da je to to
- Post n°180
http://zzjznp.rs/2020/06/23/informacija-coronavirus-covid-19-22-06-2020/Na dan 22.06.2020. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 3985 od tog broja, broj inficiranih je 413
http://zzjznp.rs/2020/06/15/informacija-coronavirus-covid-19-15-06-2020/Na dan 15.06.2020. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 3510 od tog broja, broj inficiranih je 233
Za nedelju dana testirano 475, od toga zaraženo 180, što daje 37,9% pozitivnih među testiranima.
Pritom se broj zaraženih za tih 7 dana u odnosu na ceo tok epidemije do 15.6. uvećao za 78%. Dakle, za tri i po meseca, od početka marta do 15. juna njih 233, od 15. do 22. juna još 180.
- Post n°181
- Post n°182
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°183
Kovid paceijeti iz Pazara prevoze ih u Kragujevac! #korona #Srbija#Novipazar #kragujevac pic.twitter.com/5AFLLRSCC2
— Malaplava (@mala_plava_99) June 23, 2020
- Post n°184
U Atlatik grupi u Šimanovcima u menadžmentu brdo zaraženih
Pola firme poslato u karantin
- Post n°185
Ljude iz Sjenice šalju u Užice na testiranje. Ljude sa pozitivnim testovima šalju za Beograd. Beograd nije hteo da ih primi (ne znam razloge), kažu smestite ih u Ue. Oni za Ue valjda nemaju upute. Onda ih vrate kućama. Tako se u selu Buđevu kraj Sjenice zarazilo još osmoro ljudi.
— Disaster Master (@sudomil) June 23, 2020
Po svemu ovome ja mislim da su naši lekari i ostalo medicinsko osoblje u totalnom haosu. I da smo najebali.
— Disaster Master (@sudomil) June 23, 2020
- Guest
- Post n°186
@novarsonline @n1 sta raditi? pic.twitter.com/tDHmr8BH2d
— Jelena Jovicic (@jovjeLenA) June 23, 2020
I ko ce sutra odgovarati ako se dese katastrofalne posledice po nad i publiku? Iskreno ja vise ne verujem nikom nista. Brinem zbog onih koji su osetljiva kategorija. Brinem zasto nas niko ne zastupa? Ko nas stiti? Zakon o radu? Uprava? Grad? Ko ce odgovarati? Znam mnogo pitanja
Nisu hteli da se testiraju. Ne sede u samoizolaciji. Nista se ne zna i svi se prave blesavi. Da li nas organizacija te manifestacije gura svesno u rizik? Da li nam svima porucuju “budite odgovorni” tako sto cemo biti neodgovorni? Mozda je bolje “budite licemerni” !
- Post n°188
Pazi ovako, Nole nema simptome. Ko može da zna da li je zaista pozitivan ili su namerno (osveta Kona) saopštili rezultat da jeste pozitivan iako su možda rezultati negativni? Ja Konu i ostaloj Rotari ekipi ne verujem ništa.
— Immortal elemental (@paganusanarchys) June 23, 2020
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°189
Direktor Opšte bolnice Novi Pazar Meho Mahmutović potvrdio je danas da je 12 pacijenata transportovano na KBC " Bežanijska kosa". Ova bolnica od danas je prema preporuci kriznog štaba određena da bude kovid bolnica u prestonici. https://t.co/c2725TWCMD pic.twitter.com/ty4geKCsy6
— Glas Sandzaka (@GlasSandzaka) June 23, 2020
- Post n°190
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Guest
- Post n°193
Koronavirusom zaraženo 20 lekara i gotovo 40 medicinskih sestara Opšte bolnice u Novom Pazaru, rekao je njen direktor Meho Mahmutović za RTV Novi Pazar.
Ocenio je da je virus mutirao i rekao da pacijenti, koji su se poslednjih dana javljali za pomoć, imaju znatno težu kliničku sliku.
"Imamo mnogo ozbiljnih pacijenata i zabrinjavajuće je da su svi koji su došli u poslednjih petnaestak dana, ozbiljno iscrpljeni, sa ozbiljnim upalama pluća. Najlakši su oni sa temperaturom, kašljem i malaksalošću", izjavio je Mahmutović.
Mahmutović je kazao da se epidemija brzo širi i da je bolnica veoma blizu maksimalne popunjenosti.
nije Meho virus mutirao, nego se povećao viral load.
obolelo medicinsko osoblje iz Dragiše Mišovića ima slabije simptome od onog na Infektivnoj klinici (izvor: privatno preneta informacija).
- Guest
- Post n°194
Falsifikuju testove na korona virus: Negativni sa niškog aerodroma košta 50, na benziskoj pumpi u Vranju 65 evra
Građani Makedonije koji se vraćaju u svoju domovinu preko niškog aerodroma prijavili su makedonskim službama bezbednosti da imaju mogućnost da na aerodromu kupe falsifikovani negativni PCR test za 50 evra, piše makedonski portal MKD.
Prema navodima makedonskih medija prevoznici koji ulaze u Makedoniju na graničnom prelazu Tabanovce takođe navode da se za 65 evra takav negativan test lako može kupiti na vranjskim benzinskim stanicama.
Prema protokolu, svaki makedonski državljanin u trenutku ulaska u zemlju trebalo bi da pokaže negativan test ne stariji od 72 sata, a ako ne, biće poslat na 14-dnevnu državnu karantinu.
Već postoji predlog vlade da dozvoli testiranje, uzimanje brisa, na graničnim prelazima, i akreditovane laboratorije da rezultate pošalju elektronskim putem nakon prelaska.
https://jugmedia.rs/falsifikuju-testove-na-korona-virus-negativni-sa-niskog-aerodroma-kosta-50-na-benziskoj-pumpi-u-vranju-65-evra/
- Post n°195
- Post n°197
rumbeando wrote:renne tamo o svom današnjem pokušaju testiranja:
ne dozvoljavaju testiranje osim ako nemaš tešku kliničku sliku
ne može više ni da se plati
tako da je to to
renne: jedan covek u sukobu s sistemom. od senfa do korone!
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°199
Jbga, ne znam šta da mislim, žao mi je radničke klase iz Batuta ali neka vide sa svojim direktorkama, ipak su nacionalna referentna ustanova.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.