Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija)

Erős Pista

Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija) - Page 37 Empty Re: Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija)

Post by Erős Pista 2021-12-05, 00:26

Летећи Полип wrote:Odvratna je Biljka. Oduvek sam mislio da je umisljena alapaca, ali iznenadilo me da je bas ovoliki govnar.

Te tendencije su se uvek videle, ali oko manje bitnih tema - oko glavnih stvari je bila na pravoj strani, pa to nije toliko štrčalo. Na primer, ona sama sebi nikada nije u krivu, i ako je uhvatiš u grešci, smisliće hiljadu načina da to izbegne, relativizuje, ili u konačnom, ako ništa drugo ne upali, da te diskvalifikuje. Ovo je to, ali na 11. Glasine, poluistine, banalnosti, itd, se naduvavaju do neverovatnih proporcija, sve dok se ne izejdnače sa nekom gadošću poput poricanja genocida ili satiranja demokratije - to je ranije radila i u nekim sitnim javnim prepucavanjima, oko nebitnih stvari, a sad radi naveliko, braneći režim u koji se udenule.

Govnarstvo je posledica te vrlo loše intelektualne navike u kombinaciji sa činjenicom da je ceo svoj javni kredibilitet izgradila na svom moralnom integritetu i činjenici da je spremna to speak truth to power. To je oduvek bilo pomalo fejk (jer nije zbog toga ništa oziljno žrtvovala, za razliku od nekih drugih), ali je bar bilo zasnovano na činjenici da zastupa pravu i vrlo nepopularnu stranu u nekim bitnim pitanjima (odnosu prema ratnim zločinima pre svega). Međutim, od toga sada nije ostalo doslovno ništa. Bukvalno je prokockala sve na čemu je zasnivala svoj javni kredibilitet i na nekom nivou joj je to sasvim sigurno jasno, i otud i ovakve reakcije.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Летећи Полип

Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija) - Page 37 Empty Re: Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija)

Post by Летећи Полип 2021-12-05, 00:35

Erős Pista wrote:
    Govnarstvo je posledica te vrlo loše intelektualne navike u kombinaciji sa činjenicom da je ceo svoj javni kredibilitet izgradila na svom moralnom integritetu i činjenici da je spremna to speak truth to power. To je oduvek bilo pomalo fejk (jer nije zbog toga ništa oziljno žrtvovala, za razliku od nekih drugih), ali je bar bilo zasnovano na činjenici da zastupa pravu i vrlo nepopularnu stranu u nekim bitnim pitanjima (odnosu prema ratnim zločinima pre svega). Međutim, od toga sada nije ostalo doslovno ništa. Bukvalno je prokockala sve na čemu je zasnivala svoj javni kredibilitet i na nekom nivou joj je to sasvim sigurno jasno, i otud i ovakve reakcije.

To. Slazem se. Zato i postaje ovako histericna.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!

Post by Zus 2021-12-05, 00:41

Meni samo nije jasno koja joj je I kolika sinekura da ovako sere. Ja to ne vidim I izgleda da veruje istinski ili samo oponira da bismo se upecali. Sipa fekalije za badava
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 2021-12-05, 00:54

Sinekura joj je zivot
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 2021-12-05, 00:57

Ona je primer osobe koja je strasno pogresila sto nije otisla negde. Ovo je uzas u sta se napravi.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип 2021-12-05, 12:46

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    plachkica

Post by plachkica 2021-12-05, 12:53

e, ima li današnje kolumne?
    Erős Pista

Post by Erős Pista 2021-12-05, 12:55

Izgleda ne. Lol.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Anonymous
    Guest

Post by Guest 2021-12-05, 13:34

šta da napiše, njeni na obe strane jednako zastupljeni
    Bluberi

Post by Bluberi 2021-12-08, 03:30

Nema sprdanja sa učesnicima Reč ne reč, jer Vesić.
    kondo

Post by kondo 2021-12-08, 11:50

baljak veće zlo od suzane v.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    паће

Post by паће 2021-12-08, 12:27

Сад поред муслимана измишљају и некакве едислимане...

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2021-12-08, 13:50

Hajde da znamo o čemu uopšte pričamo:
    Savet FDU-a je telo koje u svom članstvu ima po jednog predstavnika svake katedre (katedre delegiraju), tri predstavnika studenata (bira ih Studentski parlament) i 6 predstavnika osnivača (država). Tako je u svakoj državnoj visoko-školskoj instituciji (broj članova se razlikuje u odnosu na "veličinu" fakulteta), kao i u kulturnim ustanovama, na primer.
    Na Mašinskom fakultetu, matičnoj kući akademika Teodorovića ih je još više, osam bira i postavlja Vlada Srbije (kod nas ipak samo šest). Akademik Teodorovič se, na svom fakultetu, nije pobunio protiv tih Vladinih postavljenja, iako nam prosti gugl srč pokazuje koliko njih su kadrovi SNS-a.
    Drugo: mesto u Savetu FDU-a nije plaćeno. Broj članova IZVAN fakulteta je manji od neophodne većine da nam nešto nametne u našoj instituciji.
    Treće i važnije, samo koliko ja pamtim: na tom mestu smo imali, npr Žiku fakin Ajdačića godinama, ili bizar spektakl u vidu Vilibalda Erića, pa niko nije podnosio ostavke na bilo koje mesto u sklopu FDU-a.
    Sa Ajdačićem smo imalli ozbiljne muke, jer je pretendovao da nam nešto odredjuje, ali je tu, srećom, naišao na ozbiljni otpor i svodjenje na pravu meru, putem, izmedju ostalog i mene. Bila sam predstavnica svoje katedre u tom telu kad smo ponižavani prisustvima i diskusijama i ova dva člana, sa Ajdačićem je još i moglo da se racionalnim argumentima objasni, sa Erićem (sada zvezdom opozicionog Tvitera, tada bliskim prijateljem porodice Vučić) bilo je mnogo teže - zbog njegovog neobrazovanja i tadašnje ozbiljne veze sa vrhom države, koja je posle pukla, pa je on prešao u opoziciju.
    Ovo je digresija.
    Hocu reći, imali smo razne bezvredne, loše, idiotske, bezobrazne i neprihvatljive predstavnike države u Savetu oduvek. Ova dvojica koje spominjem su bili u posledjem sazivu, pre samo nekoliko godina, ali niko zbog njih nije podnosio ostavke ni na šta.
    Sada sledeće: članstvo u Umetničkom veću FDU-a je radna obaveza nas profesora. Svaka katedra delegira dva predstavnika i mi tu raspravljamo o mentorima na umetničkim doktoratima, o komisijama za odbranu istog, o diplomskim projektima i molbama za neplaćanje školarine. To mesto je produžena funkcija matične katedre, takodje je neplačeno i nije individualizovano - članovu Umetničkog veća samo rade svoj posao u ime svoje katedre. Kada neko da ostavku, makar i putem Fejsbuka, to bukvalno ne znači ništa, osim da će neko drugi sa iste katedre biti delegiran da predstavlja njihove studente. To je sve.
    Što se tiče Senata univerziteta, tek to nema veze sa FDU-om. To je telo, kako mu samo ime kaže UNIVERZITETA UMETNOSTI i mi samo imamo naše DELEGATE, kao i svi ostali fakulteti. Podneti ostavku na mesto članstvau Senatu UU ima veze sa sastavom Saveta FDU koliko i sa mestom predsednika skupštine stanara u sopstvenoj zgradi.
    BTW, član SAVETA UU koje je postavila Vlada je npr Dragana Del Monako izmedju ostalih, ali to nije bio dovoljan razlog da neko od profesora kaže - brate NOU. (Namerno ne nabrajam i ostale članove koje je postavila Vlada, a koji su - ili izlapeli, ili ne žive u Srbiji, ili su apsolutno nezainteresovani i ne poznaju rad bilo kog Univerziteta, a na tom mestu su kao ljudi koje je odabrala ista ta SNS Vlada).
    To isto nikome do sada nije smetalo.
    Ono što je zgodno za jeftin medijski poen je da se čestita na besmislenom gestu ostavke u telu Fakulteta koje je deo naše radne obaveze (inače, svi kukamo što smo u tim telima i najradije bismo izbegli taj deo obaveza), i koja samo znači svaljivanje iste te obaveze na nekog kolegu. Ako je gest, povodom imenovanja Suzane Vasiljević (koja je završila FDU, inače, nije plaćena za ovu funkciju, kapiram da joj bukvalno ništa ne donosi, i da sam ona, odjebala bih sve) ostavka, onda ona mora biti ostavka na mesto profesora. Jer to jedino ima smisla. Ostavka na mesto u Senatu i nije naša kuća, tako da ne znam, ali ostavka na mesto u Umetničkom veću je bukvalno štrajk gladju ali da piješ proteinske šejkove, zašećerenu limunadu i tečni pasulj.
    Za rulju znači mnogo, za suštinu znači jaje. Ono Tomislava Nikolića kojim je prekinuo svoj stiropor štrajk.

EDIT nešto se mislim - možda je akademik Teodorović sa Saobračajnog fakulteta, ali i tamo ima isti broj imenovanih članova Saveta, a od strane svake Vlade. Kad je bio prorektor jedinog rektora BU koji je dopustio kršenje autonomije Univerziteta i pustio batinaše da udju u prebijaju/hapse studente u štrajku, NIJE DAO OSTAVKU. Takodje, nije istupio iz članstva SANU jer sedi sa mizoginim, ratnohuškačkim, neobrazovanim poluinteligentima, ispostavama vlasti (svake) i inženjerima ratova u SFRJ. Tu ostavku nismo videli. JEr: stiropor i jaje.

Draga Biljana, hvala na podršci.
    Ljubi brat.
    Nekad sam te poznavao.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2021-12-08, 13:56

Razumem da odabereš stranu i da je ta strana - režim. Ali ovaj fanatizam, da prodaš Baljka za Suzanu, ej, Suzanu, koja je Vučiću ono što je Staljinu bio Poskrebišev, jedan reptil bez svog ja, masa ničega koja se može zameniti robotom, jedna potpuna nula, šraf, usta Sauronova, i da ti ona bude simbol zbog koga si voljan da ratuješ, da demonstriraš pravovernost. Tu ima jednog mračnog idealizma kao kod protagonista ruske proze kojima nije dovoljno da se odaju porocima već moraju da se udave u njima.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2021-12-08, 14:00

I ovaj delirijum, da je Baljak licemer je Teodorović nije podneo ostavku u SANU, pošto je sve to monolitna opoziciona rulja i šta jedan uradi može da se odmah prebaci drugom...Dobro nije sebe pobrkala sa Suzanom.
    Erős Pista

Post by Erős Pista 2021-12-08, 14:08

Ja mislim da su one frendice, i to vrv i pre Vucica
    Ali ovde ipak ne brani Suzanu, nego sebe samu, i to sad vec proverenom taktikom whataboutisma.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest 2021-12-08, 14:16

Naravno da brani sebe ali preko Suzane, a to je mnogo loša osoba za takve stvari.

(Novost mi je da joj je Suzi drugarica. Ne vidim šta njih dve imaju zajedničko, ova je poludebil koja se hvali time što joj urednici poklanjaju stvari. Valjda ih spajaju, šta znam, šminka i torbice, ionako se BS sada baš lepo uklapa taj stereotip bezumnih stvorova koji ili pričaju o brendovima ili izgovaraju neartikulisane slogove)
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy 2021-12-08, 14:35

inače, strašna je administrativna dužnost članstvo u savetu fakulteta, mora da se ode na sastanak jednom u par meseci. i još fakultet sa onoliko studenata, mora da su zatrpani materijalom, Baljak je baš grdno nekoga zajebao Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija) - Page 37 3204619380

_____
    ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
    kondo

Post by kondo 2021-12-08, 14:54

A tu je i Biljanin bivši kum Gaca koji benzinom gasi njenu vatru...

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    kondo

Post by kondo 2021-12-08, 15:03

Cousin Billy wrote:Naravno da brani sebe ali preko Suzane, a to je mnogo loša osoba za takve stvari.
    (Novost mi je da joj je Suzi drugarica. Ne vidim šta njih dve imaju zajedničko, ova je poludebil koja se hvali time što joj urednici poklanjaju stvari. Valjda ih spajaju, šta znam, šminka i torbice, ionako se BS sada baš lepo uklapa taj stereotip bezumnih stvorova koji ili pričaju o brendovima ili izgovaraju neartikulisane slogove)

Ovde si u pravu, SV ima instagram profil na kome prodaje svoju uglavnom nenošenu firmiranu garderobu cipele i torbe sa raznih putovanja ili poklonjene. Ima svašta, čim se setim šaljem. Prodaju radi njena sestra.

_____
    #FreeFacu

Post by Zus 2021-12-08, 15:56

Kartel kao takav
    Margit Savović

Post by Margit Savović 2021-12-08, 17:59

kondo wrote:baljak veće zlo od suzane v.
    I am echoing all of your sentiments, nego sto se tice protesta tek sad ovo vidim:

Bluberi

Post by Bluberi 2021-12-08, 22:25

Bluberi wrote:Nema sprdanja sa učesnicima Reč ne reč, jer Vesić.
    Pogrešio sam.
    Del Cap

Post by Del Cap 2021-12-08, 23:36

Janko Baljak
    5h  ·

Dragi svi,
    Nema nikakve potrebe da me uvlačite u tabloidno blato i svađate s Biljanom Srbljanović.
    Biljana je jedna od najhrabrijih osoba koje poznajem.
    Njen ukupni društveni i stvaralački  angažman je fascinantan.
    Retko koja osoba koju znam je pretrpela takvu medijsku torturu i ostala dosledna svojim uverenjima bez obzira na posledice.
    Ona je jedna od osoba zbog koje se klinci odlučuju da upišu FDU i to je i dalje divno.
    Činjenica da sam ja razočaran njenim poltičkim stavovima poslednjih godina ne umanjuje sve što sam napisao.Ona sigurno zna šta mislim o Ani Brnabić, kreativnoj industriji i Savetu za  sve to.
    Gnušam se veze svakog intelektualca sa ovom vlašću.
    Porazan mi je npr. angažman Verana Matića specijalnog izaslanika Aleksandra Vučića  Sve ono što se dešavalo sa B92 u procesu tranzicije i privatizacije je odvratno.
    Posebno sam osetljiv na tu temu jer je on bio producent nekih meni važnih filmova. Tužan sam kada vidim da Biljana svoje kolumne redovno objavljuje na njegovom portalu Javni servis.
    Porazio me  je njen status  na FB zato što nije pomenula moje ime.
    Neki lik sa Fdu se nekom zbog nečega buni a što nije onda kad je fucking Žika Ajdačić...bio u Savetu
    Ja sam taj lik i zovem se Janko Baljak. I bunim se protiv Suzane Vasiljević iz svih razloga o kojima sam govorio.
    A i stara Biljana bi vrištala.
    Ovim završavam temu.
    kondo

Post by kondo 2021-12-09, 00:19

Falilo je da napiše da je jebo staru Biljanu, ono što bi vrištala

_____
    #FreeFacu

Post by Sponsored content

Current date/time is 2024-11-15, 09:35