COVID19 i Srbija - društvene posledice
- Post n°651
Re: COVID19 i Srbija - društvene posledice
I vlast, znajuci sve to, je ipak odlucila da igra ruski rulet sa 5 metaka i jednim praznim mestom tokom maja i juna. Sad ce se ili zaduziti preko svake mere ili ce gledati slom svega, pa i sebe.
- Post n°652
Pitanje je - zašto?Mór Thököly wrote:I vlast, znajuci sve to, je ipak odlucila da igra ruski rulet sa 5 metaka i jednim praznim mestom tokom maja i juna.
- Guest
- Post n°653
moja teorija je da su, iskreno i bez ikakvog ostatka, poverovali da će virus nestati leti.
vlast je sastavljena od izuzetno loše obrazovanih ljudi učaurenih u bubble u kome dominiraju Nestorović i slični. ne verujem da tu ima bilo čega drugog, samo jezivog prostakluka.
vlast je sastavljena od izuzetno loše obrazovanih ljudi učaurenih u bubble u kome dominiraju Nestorović i slični. ne verujem da tu ima bilo čega drugog, samo jezivog prostakluka.
- Post n°654
Nije nemoguce
- Post n°655
1+Vasa Čokrljan wrote:moja teorija je da su, iskreno i bez ikakvog ostatka, poverovali da će virus nestati leti.
Raspućin sa aliekspresa
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°656
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°659
Ubode ga Disident Bon mot.
Last edited by Vasa Čokrljan on 03.07.20 9:57; edited 1 time in total
- Post n°660
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°661
Jako negativna stvar je to što nismo uspeli da se izborimo sa ovim talasom epidemije... Da smo izolovali krizu na ugostiteljstvo i trgovinu, bilo bi lakše pomagati samo njima. Kada se mere stalno podižu i spuštaju onda morate da pomažete celu privredu. https://t.co/8IQVqULInT
— Mihail Arandarenko (@MArandarenko) July 5, 2020
- Post n°662
Da smo izolovali krizu na ugostiteljstvo i trgovinu, bilo bi lakše pomagati samo njima.
Mada, krizu je nemoguce svaliti samo na ugostiteljstvo. Tu su onda i svi oni za to vezani - prvenstveno industrija alkoholnih i bezalkoholnih pića, delimično i hrane i još štošta. Ali ovako...sve će se ulupati.
- Post n°664
Једно питање:
Били сте у контакту са зараженим, али немате симптоме. Претпоставимо да сте стигли до лекара, и он је рекао да будете кући у изолацији. Да ли се онда отвара боловање?
Или рецимо имате температуру, јавите на посао, они кажу седите кући. Да ли треба отварати боловање?
Друго питање, ако се плаћа боловање, зар се држави не исплати више да плати један тест, него да плаћа недеље боловања?
Били сте у контакту са зараженим, али немате симптоме. Претпоставимо да сте стигли до лекара, и он је рекао да будете кући у изолацији. Да ли се онда отвара боловање?
Или рецимо имате температуру, јавите на посао, они кажу седите кући. Да ли треба отварати боловање?
Друго питање, ако се плаћа боловање, зар се држави не исплати више да плати један тест, него да плаћа недеље боловања?
- Post n°665
NAdlež]ni lekar obaveštava Zavod za javno zdravlje valjda, ili kako se već zove. TAj organ onda izdaje rešenje o ograničenju kretanja tj autoizolaciji.Sotir wrote:Једно питање:
Međutim u zadnje vreme ne postizavaju, koleginica o kojoj sam ranije pričao je, kao član porodice pitala dra kako da reguliše to što joj je rekao da bude kući hoće li dobiti rešenje, on reče ne radimo to (više).
Pokrio sam joj odmorom i nekim odsustvom. Ali sve su nam češće te situacije, ovo važi za člana porodice. E sad oni definišu kontakte po njihovim parametrima. Ako imaš temperaturu i sediš kući bolestan si naravno ideš na bolovanje, bolestan si
- Post n°666
beatakeshi wrote:Pitanje je - zašto?Mór Thököly wrote:I vlast, znajuci sve to, je ipak odlucila da igra ruski rulet sa 5 metaka i jednim praznim mestom tokom maja i juna.
Odgovor je prost i zbog toga neverovatan.
Jednostavno, zato sto su glupi.
edit: Vasa bolje objasnio, disident zakucao
- Post n°667
Хвала Финац.
Значи и ту је наступио распад.
Значи и ту је наступио распад.
- Post n°668
Августа 1999. сам покушао да купим зрењанинско црно за журку, отишао чак до капије пиваре јер га иначе нигде није било, и у њиховом дућану на капији дошао до овог редоследа
- не могу да добију шећер да направе карамел да офарбају пиво јер су дужни шећерани
- не могу у ствари ни да добију кукурузни концентрат некакав од скробаре јер су дужни скробари за претходне туре, а концентрат су почели да користе кад више нису имали за кукуруз, а кукуруз су почели да користе кад више нису имали за јечам...
Дакле немају тестова осим за оне којима очигледно не треба, види се да су позитивни. Немају кревета, немају људи, немају места. Још успевају да лажу и да им то држи неколико сати.
- не могу да добију шећер да направе карамел да офарбају пиво јер су дужни шећерани
- не могу у ствари ни да добију кукурузни концентрат некакав од скробаре јер су дужни скробари за претходне туре, а концентрат су почели да користе кад више нису имали за кукуруз, а кукуруз су почели да користе кад више нису имали за јечам...
Дакле немају тестова осим за оне којима очигледно не треба, види се да су позитивни. Немају кревета, немају људи, немају места. Још успевају да лажу и да им то држи неколико сати.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°669
U stvari pitanje je: Kako je nastupio raspad?
Ono što je bilo najveća zebnja desilo se - trenutna navala velikog broja na bolničkom lečenje, i razlika je od prethodnog perioda kad su teški bolesnici bili malobrojni, stari i već bolesni.
Ono što je bilo najveća zebnja desilo se - trenutna navala velikog broja na bolničkom lečenje, i razlika je od prethodnog perioda kad su teški bolesnici bili malobrojni, stari i već bolesni.
- Guest
- Post n°670
Plus je ipak bilo nekakvo zaključavanje, nije bilo gradskog ni međugradskog prevoza, prosto su kontakti bili ređi nego sada.
- Guest
- Post n°671
nema nikakvog pitanja tu. u prvom talasu lockdown je bio blagovremen, a onda su oslobodili bukvalno sve, uključujući i događaje sa desetinama hiljada ljudi. apsolutno nijedan drugi ishod nije bio moguć.Jyrki Juhani Järvilehto wrote:U stvari pitanje je: Kako je nastupio raspad?
- Post n°672
i to ce sve morati ponovo da se uvede ili ce ljudi umirati po ulicama
at bendeguz
at bendeguz
- Post n°673
Radovanović: Umesto zvaničnih šestoro, 2. jula umrlo 52
Mnogo je više pozitivnih na koronu svakog dana, zna se i da je broj umrlih i broj obolelih višestruko umanjen i da ima mnogo muvanja, rekao je večeras epidemiolog Zoran Radovanović, ocenjujući to kao "moralni pad njegovih kolega".
Napominjujući da postoje određeni i jasni kriterijumi, ali da se oni se krše, Radovanović je naveo primer broja umrlih 2. jula koji je zvanično objavljen, a koji se ne slaže sa stvarnih brojem umrlih toga dana od koronavirusa.
“Ako bih ja vama rekao da je 2. jula bilo zvanično šestoro umrlih u Srbiji, a da je stvarni broj bio 52 onda ćete me pitati kako ja to znam i onda moram da otkrijem identitet kolege sa Infektivne klinike koji se osam sati borio sa više umrlih, zna koliko je u drugim bolnicama i odjednom vidi izveštaj – samo šest i onda mu prekipi”, rekao je Radovanović na tribini “Naučna stručnost i javne politike: Između autoriteta i zloupotrebe” u Dorćol Platzu.
Predstavlja, kako kaže, rame za plakanje, zovu ga mnoge kolege telefonom, javljaju o većem broju preminulih nego što se objavljivalo.
“Zove me koleginica koju ne znam sa juga Srbije, kaže noćas je kod nas na grudnom umrlo petoro, ja sam popunila formulare, znači to je sve kovid, a to se ne pojavi u izveštajima”, dodaje Radovanović.
Dodaje i da svakog dana ima mnogo više pozitivnih nego 300 koliko se objavljuje, a da u tih 7.000 ili 9.000 testiranih treba uključiti ne samo PCR, nego i serološke testove.
“Tu ima tako mnogo muvanja, ali zna se da je broj višestruko umanjen i broj umrlih i broj obolelih u Srbiji, zna se kako treba da bude i to je sve jasno. To je moralni pad mojih kolega”, zaključio je Radovanović.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°675
Ovde sad ni zatvaranje ni policijski cas nece pomoci , ispustili su definitivno stvari iz ruku