Što bi rekao "drug" Tramp: "Fake news!" pic.twitter.com/0oqVHshhPI
— AAG-Agro Adviser Group (@blueberryserbia) May 2, 2020
COVID19 i Srbija - društvene posledice
- Guest
- Post n°501
Re: COVID19 i Srbija - društvene posledice
- Post n°502
Mór Thököly wrote:https://twitter.com/Bega_bez_Ega/status/1256624810999848964?s=19
samo da stavim pregledno
Iz APR je upravo obrisano da je Kisić vlasnik firme koja je uzela milione na nameštenim tenderima.
— Bega (@Bega_bez_Ega) May 2, 2020
Dakle za 24 časa i za vreme praznika. Neko drugi je sada direktor, a firma iz UK!
Direktor je volšebno postao neki Dalibor Borovčanin.
Kakvi su kriminalci na vlasti, neverovatno. pic.twitter.com/TlKXlvIBic
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°503
https://twitter.com/O11654916O/status/1256643357566173185?s=19
Protivnapad...
Protivnapad...
- Post n°504
A ovo je zanimljivo zbog licnosti
https://twitter.com/RentaCarIznajmi/status/1256655246471938048?s=19
https://twitter.com/RentaCarIznajmi/status/1256655246471938048?s=19
- Post n°505
stavio je bendeguz već
_____
- Post n°506
Aha, nisam video
- Post n°507
Ko je beše pitao za vrtiće?
Je li ovo samo nesretan wording ili će stvarno ljudima dve nedelje posle testiranja kolektivno odbiti od odmora? Ovo za apel da se šalju samo deca sa kojom se zaista nema gde je definitivno više nego nesretan wording.
fonet.rs via danas.rs wrote:Vesić: Beogradski vrtići su spremni da od 11. maja nastave sa radom
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da su beogradski vrtići spremni da od 11. maja nastave rad i da se od sledećeg ponedeljka u državne vrtiće na posao vraća 5.890 zaposlenih.
„Na posao se neće vratiti 225 zaposlenih od kojih 61 medicinska sestra, 127 spremačica i 37 vozača koji su poslednja dva meseca radili u bolnicama i domovima zdravlja“, rekao je Vesić za TV Pink, preneo je Beoinfo.
Istakavši da tim ljudima svi duguju veliku zahvalnost, jer su se dobrovoljno javili da pomognu, Vesić je naveo da će oni prvo biti testirani na korona virus, a potom će provesti dve nedelje na odmoru da bi se tek tada, ukoliko rezultati budu dobri vratili na posao.
Vesić je objasnio i da se na posao ne vraćaju ni zaposleni koji su imali kontakt sa nekom zaraženom osobom, kao i da će i oni takođe biti testirani.
On je rekao da grad apeluje na roditelje da u ovoj fazi u vrtiće šalju decu sa kojom zaista nemaju gde.
„Urađena je anketa i oko 30 odsto roditelja se izjasnilo da će decu poslati u vrtiće. U naše vrtiće ide 78.000 dece što znači da očekujemo oko 25.000 dece prvi dan“, kazao je Vesić dodao da je grad pre dve nedelje dezinfikovao sve vrtiće, a tretirane su i zelene površine na krpelje.
Je li ovo samo nesretan wording ili će stvarno ljudima dve nedelje posle testiranja kolektivno odbiti od odmora? Ovo za apel da se šalju samo deca sa kojom se zaista nema gde je definitivno više nego nesretan wording.
- Guest
- Post n°508
Želim da verujem da je ovo pristojan (ako je Vesić fiziološki sposoban da ikada bude pristojan) način da se kaže da ti ljudi idu na plaćenu laku samoizolaciju od 2 nedelje, što je zapravo jedini racionalan postupak sa tim svetom.
- Post n°509
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°510
kolko se ja sećam prelazak ljudi iz vrtića u kovid ambulante nije baš bio dobrovoljan
_____
- Guest
- Post n°511
“Zbog smanjenog interesovanja” više neće biti redovnih konferencija u 15 časova
Redovne svakodnevne konferencije za medije Zdravstvenog tima Kriznog štaba Vlade Srbije od sutra se neće održavati, već će novi podaci biti objavljivani na sajtu Ministarstva zdravlja.
Kako je danas saopšteno na poslednjoj dnevnoj konferenciji u Palati Srbije u Novom Beogradu, naredna konferencija za medije biće u sredu, a vreme i mesto biće naknadno objavljeni.
Dodaje se da se konferencije neće održavati svakodnevno jer je interesovanje manje, a manje su i potrebe, usled opadanja broja zaraženih.
Svakodnevne konferencije za medije održavale su se od 12. marta i počinjale su čitanjem novih podataka o epidemiji koronavirusa u Srbiji, a potom su novinari mogli da postave nekoliko pitanja.
(Beta)
- Post n°512
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°513
Divan momenat da se setimo
"OVO JE NEČUVENO" Lekari demonstrativno napustili konferenciju i upozorili celu naciju!
"Ovo je rezultat nepoštovanja mera".
U Palati Srbija je u 15 časova počela konferenicja za medije na kojoj su saopšteni najnoviji podaci o broju zaraženih koronavirusom.
Međutim, doktor Goran Stefanović i epidemiolozi Predrag Kon i Darija Kisić Tepavčević su demonstrativno napustili konferenciju, a pre samog odlaska doktor Stefanović je rekao da odlaze da "pomognu svojim kolegama koji se pod maskama i u skafanderima bore". Novinari ovog puta nisu imali prilike da postave pitanja.
- Danas je najgori dan za Srbiju, imamo 7 preminulih i 115 zaraženih, ukupno 23 smrtna slučaja uzrokova kovidom19. Najgori dan za Srbiju, a bojim se da nije najgori u budućnosti, čekaju nas još gori dani. Ovo je rezultat nepoštovanja mera, preporuka koje smo davali, molili i kumili. Ako nastavimo ovako neodgovorno da se ponašamo prema sebi i prema drugima, nama se zaista bliži scenario Italije i Španije. Olako smo shvatili opasnosti od ove bolesti, i dalje se intenzivno družimo, i dalje ne poštujemo neophodne mere samoizolacije i distanciranja - saopštili su doktor Stefanović.
- Ako nastavimo tako da se ponašamo, ne postoji zdravstveni sistem koji će uspeti da kompenzuje ovoliki broj obolelih. Imaćemo scenario iz Italije i Španije i nećemo moći da pomognemo našim građanima. Bojim se da će u perspektivi biti još gore i to je sve što imam da vam kažem - rekao je doktor Stevanović čime je konferencija završena.
Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 477 osobe od kojih su 115 pozitivne i 362 negativnih na novi korona virus.
Do 15 časova, 28. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirane su ukupno 3561 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°514
Mi na milion stanovnika imamo sada duplo vise novozarazenih od Nemacke i Francuske.
Mislim, jasno je da 100 danas i na 5k testiranih i 100 pre mesec dana i na 300 testiranih nisu isto. No...ovde jedino ili plasenje vatrom pakla ili haj-huj gotovo idemo dalje.
Mislim, jasno je da 100 danas i na 5k testiranih i 100 pre mesec dana i na 300 testiranih nisu isto. No...ovde jedino ili plasenje vatrom pakla ili haj-huj gotovo idemo dalje.
- Guest
- Post n°515
+1Mór Thököly wrote:Mislim, jasno je da 100 danas i na 5k testiranih i 100 pre mesec dana i na 300 testiranih nisu isto. No...ovde jedino ili plasenje vatrom pakla ili haj-huj gotovo idemo dalje.
- Post n°516
drugar iz nemačke je danas bio u fazonu - gotovo je ovo kod nas, danas je manje od 1000 novozaraženih
_____
- Post n°517
jel to znaci da nema vise nikakvih zabrana kretanja, bez obzira na godine?
_____
????
- Post n°518
do mitrovdana
- Post n°519
do novembra vaze zabrane kretanja za stare?
_____
????
- Post n°520
ne nego od tada ce ponovo
- Post n°521
aha baba me pita, pa sam izgubio osecaj za humor i ironiju jer se baba oslanja na mene a ja na forum za informacije.
bice drugi talas pre mitrovdana
bice drugi talas pre mitrovdana
_____
????
- Post n°522
cekaj koje mere ostaju na snazi?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°523
Много пре Митровдана. Сада сам баш причао са кевом и покушавао да јој објасним да за њу управо наступа далеко најопаснија фаза.
- Post n°524
Znam da smo svi svesni toga, al poserem se na drzavu u kojoj se tako bitne informacije objavljuju prvo na pinku
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°525
erős paprika wrote:cekaj koje mere ostaju na snazi?
Nemam pojma.
Većina kafića u Nišu ostaje zatvorena
Većina ugostiteljskih objekata u Nišu sutra neće biti otvorena zbog mnogih ograničenja koja su propisana, najavilo je Udruženje ugostitelja Niša.
"Za mnoge ugostitelje je ograničenje u kvadraturi i dužini radnog vremena nepremostiva prepreka koja obesmišljava otvaranje, jer zbog fiksnih troškova i broja angažovanih radnika ne postoji ekonomska opravdanost otvaranja radnji u ovom trenutku", navedeno je u saopštenju.
U saopštenju se navodi da su mnogi ugostitelji vrlo skeptični da li postoji opravdanost poslovanja u uslovima kada je uz ograničenja koje je propisala struka, pitanje i koliko će imati gostiju zbog straha od koronavirusa i boravka u prostorima gde boravi više ljudi.
"Zbog svega ovoga većina ugostitelja Niša sačekaće dalju relaksaciju donetih mera i početi s radom u drugoj polovini maja i početkom juna", naveli su večeras u saopštenju iz Udruženja ugostitelja Niša.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije