COVID19 i Srbija - društvene posledice
- Guest
- Post n°176
Re: COVID19 i Srbija - društvene posledice
Ne znam čemu sve to ali našao sam vuvuzelu iz 2010. i večeras će biti buke.
- Guest
- Post n°177
Koji je bio prvi Nemanjić pozitivan na Covid19?
Vuhan Nemanjić.
Vuhan Nemanjić.
- Post n°178
Zvučnik na terasu, a preko zvučnika “Buka je u modi”.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
- Post n°179
meni je to sa puštanjem muzike truba
eventualno lupanje preko zvučnika
eventualno lupanje preko zvučnika
- Post n°180
ok bumer
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
- Post n°181
jel beše dr Peca ili neko drugi iz tzv štaba implicirao da Srbija ima tipa 300 respiratora ili sam ja to izmislio?
ako nisam izmislio, evo kako se to sad pegla, imamo milion i trista respiratora, al je milion njih bio zauzet kad je počelo, jebigica
ako nisam izmislio, evo kako se to sad pegla, imamo milion i trista respiratora, al je milion njih bio zauzet kad je počelo, jebigica
Jedno veče sa šerpama i vidi ti ovo: dramovi, respiratori, zatekli, otekli, kupili, nismo doterali, tražmo pare nazad... pic.twitter.com/UXoxV2qs1l
— BRKA (@SlobaGeorgiev) April 27, 2020
- Post n°182
Ne bih da budem fića, ali pravo iz rubrike Oni su verovali: https://vasudeva.forumburundi.com/t1643p200-24-sata-vucic#484630
radiátor wrote:Oni ako uvezu trećinu tih respiratora koje su najavili, ja sam slon.
- Guest
- Post n°183
Sreto Malinović: Vojska je zgranuta zbog bruke sa Mitrovićem
...
“Da bi oni došli u kasarnu , morala je procedura da se ispoštuje. Podnese se zahtev Ministarstvu odbrane, što je očigledno urađeno i pretpostavljam odobreno. Znači Ministarstvo odbrane daje saglasnost za to i obaveštava se Komanda vazduhoplovstva, odnosno Generalštab, o mogućnostima i prihvatu tog vazduhoplova. Tako da ne verujem da je on sleteo bez tih odobrenja, kaže Malinović i dodaje:
” Prvo da krenemo od sasvim obične stvari: u kom svojstvu taj čovek može da dolazi tamo u kasarnu. Šta to on predstavlja u državi? Koji je on nacionalni interes, kakavu on borbu protiv pandemije predstavlja, da bi uopšte dobio dozvolu da se pojavi, da ne pominjemo mere koje treba preduzimati prilikom dolaska bilo koga na određena mesta gde se nalaze ljudi iz kasarne. Šta taj čovek uopšte traži tu, ko je njemu omogućio to, kakve donacije? Cela država donira kroz njegove neplaćene poreze za televiziju. Njega donira, šta on to može vratiti ovoj državi ili šta može da uradi. Zaista je nesuvislo komentarisati njihove postupke”.
Na pitanje o zloupotrebi vojske pošto smo imali slučaj pojavljivanja uniformi u rijalituju, do iskustva sa padom vojnog helikoptera kod Surčina, Malinović dodaje:
“Ovde je očigledno da vojska nije u stanju da se odupre nasrtljivoj i agresivnoj kampanji i promociji političara na njen račun i preko nje. Vojnici su tu da određena naređenja izvršavaju. Druga je stvar što vojni vrh nije u stanju da stvari izbalansira na pravi način i dešava se da i kurta i murta šeta po vojnim objektima pod ovim ili onim razlogom. Dovoljno je već velika uvreda što vojska ima ministra, kakvog ima, a sad je i njegov kum počeo da sleće”.
Malinović naglašava da su sigurno postojala naređenja koja su propratila to sletanje i posetu, ali da je problem ukoliko je to urađeno bez naređenja i da je to presedan i strahovito narušavanje vojne discipline i zloupotrebe vojske.
On dodaje da za tako nešto moraju postojati zahtevi, adekvatna naređenja vojsci spuštena po nivou do krajnjeg korisnika, odnosno ljudi koji su trebali da dočekaju tu letelicu.
“Dakle, hajde da ne budemo skeptici, verujem da je ta procedura ispoštovana. Šta sad mogu da tu urade ljudi na najnižem nivou? Ništa . Da izvrše svoja naređenja, da pokušaju da se drže distance, onih mera, koje moraju sami da preduzimaju. A koliko je vojska zaštićena u svemu tome jasno je od početka. Zašto su oglasili tajnom koliko je zaraženih, obolelih i ima li umrlih pripadnika vojske tokom njenog angažovanja. Sve svoje greške, sve svoje promašaje, sve svoje nesposobnosti, koje su koštale zdravstvenog stanja i stanja gotovosti i spremnosti i zdravlja i života ljudi oni su proglasili tajnom. E baš neće to tako da ide. Čim se ove stvari završe neko će morati da odgovara za zašto je toliki broj medicinara i angažovanih vojnika i policajaca došao u u situaciju da budu zaraženi i da budu prenosnici zaraze zbog svog angažovanja”.
https://nova.rs/hronika/general-malinovic-vojska-je-zgranuta-zbog-bruke-sa-mitrovicem/
- Post n°184
medju nama govoreci meni ovo lupanja u serpe i buka je u modi solidno neprijatno... razumem ko takticki potez, ali ja sam u starom gradu, tu ionako vucic ne pobedjuje... misim da cu veceras samo da aplaudiram zdravstvenim radnicima...
_____
ova zemlja to je to
- Post n°185
na pogresnoj si strani povestizvezda je zivot wrote:medju nama govoreci meni ovo lupanja u serpe i buka je u modi solidno neprijatno... razumem ko takticki potez, ali ja sam u starom gradu, tu ionako vucic ne pobedjuje... misim da cu veceras samo da aplaudiram zdravstvenim radnicima...
_____
????
- Post n°186
Čovek navija za Zvezdu, sapienti sat.
Odlično dranje u blokovima, predviđam spektakl za 1 maj.
Odlično dranje u blokovima, predviđam spektakl za 1 maj.
- Post n°187
da
mislim da ce 1. maj biti praznik
opet puca na vracaru
mislim da ce 1. maj biti praznik
opet puca na vracaru
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°188
Ni ja nisam ispratio jel to lupanje treba mi grobari da odradimo ili o čemu je reč?
- Guest
- Post n°190
meni smešno ovo po tviteru, postavljaju snimke iz ovih kraljeva valjeva
- Post n°191
Čeka se Čovićeva bezbedonosna procena.Jyrki Juhani Järvilehto wrote:Ni ja nisam ispratio jel to lupanje treba mi grobari da odradimo ili o čemu je reč?
- Post n°192
Kod mene u ulici pola aplaudira pola lupa i svi izleteše da se prebroje. A Alek se ubi od smeja češkajući jajca
- Guest
- Post n°193
Jedina stvar koja njega plaši su nekontrolisane demonstracije. Ovako se ljudi hrabre a to i ako ne bude korisno makar neće biti štetno.
- Post n°194
Ovde kulturno, iscure aplauzi a onda udri... Lepo je čuti da ga ne vole ni u njegovom rođenom bloku. Ne znam kako je u Jajincima.
- Guest
- Post n°195
meni je ovo lupanje ok, korisno otprilike kao utisak nedelje
skoro ničemu ne služi, ali gledamo (lupamo) za inat, zato što njega nervira
skoro ničemu ne služi, ali gledamo (lupamo) za inat, zato što njega nervira
- Post n°196
Nervira ga u pm. Boli ga q, sutra ce da kaze ne dam 100 nego 50 eura kad imate za cepter da zrtvujete
- Post n°198
ovo je istina, posle onih spontanih protesta protiv diktature db se rastrcao da zove admine fb shitpost stranica da caskaju uz klopu o tome dal imaju neki info o tome ko stoji iza protesta #crustoryHalászlé wrote:Jedina stvar koja njega plaši su nekontrolisane demonstracije. Ovako se ljudi hrabre a to i ako ne bude korisno makar neće biti štetno.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°199
Halászlé wrote:Jedina stvar koja njega plaši su nekontrolisane demonstracije. Ovako se ljudi hrabre a to i ako ne bude korisno makar neće biti štetno.
Ma ovo su ozbiljne stvari. Nije smeo da dozvoli da se ovo desi. Ali kad je zaključao ljude u kućama, bilo je samo pitanje trenutka.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°200
mogu državljani srbije da izdrže i gore od vučića, samo nemoj preterano da se primaš, ovo se radi rutinski, zato što tako treba