Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

kondo

Virus - Page 24 Empty Re: Virus

Post by kondo Sat Apr 04, 2020 9:20 am

poslednja funkcija koju znam je šef predstavništva republike srpske u USoA

2000-tih je figurisao kao da li šef srpskog kavkaza ili glavni srpski lobista tamo, ne sećam se tačno

demokrata je mada bi mogao biti i republikanac, jedan od onih kurac palac likova

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Apr 04, 2020 9:24 am

успео је да ме изнервира уз јутарњу кафу, а још сам рекао да не остављају домаће канале на тву када сам ја у близини

не вреди, увек се пробије нешто кроз блокаду
    kondo

Post by kondo Sat Apr 04, 2020 9:24 am

evo kako izgleda bolnica u hrvatskoj. možda je i u montenegro, ne bi me začudilo, no bi po akcentu rekao da je kroacija. ovaj gore je crnogorac, valjda taj njihov nulti što ga je primio u barsi.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Apr 04, 2020 9:27 am

у Хрватској је далеко озбиљнији, сталоженији и ефикаснији приступ овој ситуацији

поред тога, имају и здравство које је одавно престигло ово овде
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Apr 04, 2020 9:35 am

Inace, kad kazem da ljudi umiru zbog naseg zdravstva, poslednja stvar ma koju mislim je da sada, danas, lekari ne rade sta znaju d spasu vecinu zivota. Mislim na to da je to rezultat zdravstva prethodnih x godina i sad, jbg, prase, bozic. A ova dole bolnica u HR izgleda kao Svajcarska u odnosu na bolnice u Srbiji.
    паће

Post by паће Sat Apr 04, 2020 9:44 am

Шта знају и шта умеју, спрам оног шта могу и чим располажу. Оно кад је пало прво растурање здравства још под Слобом, па је било да сам купиш ово или оно кад треба да залегнеш у болницу, после је било само горе. Налазило се сто начина да се већ једном плаћено здравство наплати још који пут, јер је успут превише лове успевало да спадне с камиона.

А приде су ту били и диктати Емемефа... И ваљда још десетак чинилаца којих ваљда има ко да се сети, мени стаде ум.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Apr 04, 2020 9:50 am

U Dragiše Mišovića i Tiršovoj nijedan jedini medicinar nije uzeo bolovanje, pa ni oni koji zbog male dece imaju pravo na to.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Apr 04, 2020 9:54 am

Ma pusti me molim te diktata mmf-a. Imalo je za svakakve druge stvari, a bolnice nam izgledaju kao iz Alan Forda. Jednostavno krade se decenijama, plus je javni interes na poslednjem mestu svakome. Nije tu Srbija jedina, daleko od toga, ali ovo poredjenje bode oci jer ne radi se o Austriji i Svajcarskoj. Kolektivni fejl, ali ponajvise elita (onih stvarnih, dakle politicko-bezbednosno-tajkunskih).

Post by Nino Quincampoix Sat Apr 04, 2020 9:58 am

Tuđman je jednu stvar vrlo dobro znao, a to je da je vlast u suštini mirna dok dobro plaćaš profesionalnu klasu. Kuma moje majke, lekarka opšte prakse u DZ Velika Gorica, je 1993. godine imala platu 1000 DEM.

Post by MNE Sat Apr 04, 2020 9:59 am

ovaj gore je naš što je prvi izliječen
    kondo

Post by kondo Sat Apr 04, 2020 10:00 am

OK svako od nas zna sjajne lekare ali hajde da od ove price ne pravimo fan klub jedne profesije koja itekako ima putera na glavi. i kadar je poslednjih decenija duboko ogrezao u razne forme mešetarenja, koje se pre svega odnose na to da dostupnost servisa ne odgovara potražnji za njima tako da se radi selekcija. kako i po kom kriterijumu, nije moje da vam o tome ovde pišem. i pritom mi tu korupcija možda nije ni najgora stvar nego "profesionalna" procena da se nekim ne treba baviti nego ga poslati kući da umre. ja sam ovo osetio na svojoj koži kada mi je umirala majka a shvatio sam sve to o čemu pišem tek kada mi je jedan od najglasovitijih veterinara u zemlji, magaš, na fakultetu rekao da su mi mački otkazali svi organi i da je besmisleno da bacam pare na lečenje, da je treba uspavati. odveo sam mačku kući, davali smo joj infuzijski terapiju u stanu i olgica je posle toga poživela još 7-8 godina.

zapravo, mislim da sam pisao o tome da je moja žena u sklopu časova jezika koje daje ušla u malo dublju priču sa elementima psihoterapije sa jednim od vodećih srpskih kardiologa, koja je završila time da je lik pričao koliko je ljudi ubio svojom greškom. samo svojom greškom. ako nisam pogrešio, broj je 16.

_____
    #FreeFacu

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Apr 04, 2020 10:03 am

Magaš zvani "šacometrijska dijagnoza za 20 sekundi"  je već godinama beskoristan, a često i štetan. Bio je najbolji veterinar u zemlji.

Post by Nino Quincampoix Sat Apr 04, 2020 10:05 am

Zar njega nije ubio Goran Petrović Majmun u Frankfurtu?

Post by Nino Quincampoix Sat Apr 04, 2020 10:05 am

::jovaradovanovic::
    kondo

Post by kondo Sat Apr 04, 2020 10:09 am

Halászlé wrote:Magaš zvani "šacometrijska dijagnoza za 20 sekundi"  je već godinama beskoristan, a često i štetan. Bio je najbolji veterinar u zemlji.

ovo je dogadjaj iz 2009. ili 2010. mislim

_____
    #FreeFacu

Post by beatakeshi Sat Apr 04, 2020 10:10 am

Ministra zdravlja u Hrvatskoj, Kujundžića, je javnost oterala sa tog položaja. Nezamislivo u Srbiji.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Apr 04, 2020 10:35 am

Dobosz Esterházy wrote:Tuđman je jednu stvar vrlo dobro znao, a to je da je vlast u suštini mirna dok dobro plaćaš profesionalnu klasu. Kuma moje majke, lekarka opšte prakse u DZ Velika Gorica, je 1993. godine imala platu 1000 DEM.

A ne, pa protiv te klase se u Srbiji vodi pritajeni rat.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Apr 04, 2020 10:54 am

Marius Lăcătuș wrote:...

zapravo, mislim da sam pisao o tome da je moja žena u sklopu časova jezika koje daje ušla u malo dublju priču sa elementima psihoterapije sa jednim od vodećih srpskih kardiologa, koja je završila time da je lik pričao koliko je ljudi ubio svojom greškom. samo svojom greškom. ako nisam pogrešio, broj je 16.

Sa druge strane, spasao je par stotina ili par hiljada života. To što mu je to nominalno posao i mi to nekako očekujemo, to je nešto treće.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Sat Apr 04, 2020 10:56 am

Talason wrote:у Хрватској је далеко озбиљнији, сталоженији и ефикаснији приступ овој ситуацији

поред тога, имају и здравство које је одавно престигло ово овде
    Andrija Štampar.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Apr 04, 2020 11:05 am

Није само струка у питању.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Apr 04, 2020 11:08 am

https://www.facebook.com/VukJeremic.SRB/posts/3487192087964161

Vuk Jeremić plans to go live.
    Yesterday at 9:37 AM ·

Najpoznatiji svetski ekonomista srpskog porekla, profesor Gradskog univerziteta Njujork, Branko Milanović, biće naredni gost u seriji #CoronaDialogues koje organizuje CIRSD

🔴 Pratite #UŽIVO u subotu, 4. aprila od 21h!!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Apr 04, 2020 11:10 am

Хвала, али не, хвала.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Sat Apr 04, 2020 11:12 am

Talason wrote:Није само струка у питању.
    Svakako, između ostalog i način razmišljanja o javnom zdravstvu. Usporedba djelovanja Cro i Srb kriznih štabova i medijskog tretmana krize ide na veliku štetu Srbije.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    паће

Post by паће Sat Apr 04, 2020 11:16 am

Mór Thököly wrote:Ma pusti me molim te diktata mmf-a. Imalo je za svakakve druge stvari, a bolnice nam izgledaju kao iz Alan Forda. Jednostavno krade se decenijama, plus je javni interes na poslednjem mestu svakome. Nije tu Srbija jedina, daleko od toga, ali ovo poredjenje bode oci jer ne radi se o Austriji i Svajcarskoj. Kolektivni fejl, ali ponajvise elita (onih stvarnih, dakle politicko-bezbednosno-tajkunskih).

Па и то "имало је за..." је део њиховог модуса операнди. Јер је лакше командовати камарили него гомили институција и добро устројеном систему. Нек се омасте и нек ћуте.

У свакој земљи су диктирали да се смањи тзв. друштвена потрошња, дакле много бре дајете на то образовање и здравље, шта ће вам то, то није капитализам.

Притом не потцењујем крађу. Ако је Емемеф рекао "смањите за 10%", ови су украли још 50.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Apr 04, 2020 12:14 pm

12.3.2020. - 22:14
    Обраћање председника Републике Србије
    ...
    Ми смо се припремали претходних година, кроз обнове клиника, болница, здравствених установа. Много новца смо уложили и спремније дочекали ове изазове него највећи број земаља. Ми, за разлику од неких малих земаља, спроводимо тестове.
    ...
    https://www.predsednik.rs/pres-centar/vesti/obracanje-predsednika-republike-srbije-28737

Last edited by rumbeando on Sat Apr 04, 2020 12:21 pm; edited 1 time in total

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 11:50 am