- фали пластична лајсна испод једног фара (није било проблем пет година)
- напукла фарба на једном месту на хауби. Веле да остружем и зафарбам да се не примети на снимку. Реко да отерам код комшије, он пресвлачи таксистима кола, да ми навуче фолију на хаубу. А не, за то треба посебно одобрење.
- испао бочни жмигавац (ок, то јесте квар)
Лајсну и жмигавац сам наручио, треба да стигну данас. Ако успем да нађем жице од жмигавца, то бих могао све и сам да заменим. За фарбу... бемлига, брусилица и спреј, ако трефим нијансу. Него имам проблем са задњим светлом, јер је контакт плоча, због грешке у конструкцији, изгубила контакт на кочионом/позиционом. Ту се скупљала вода и метал је временом напросто спао са пластике а грло је зарђало. Пошто је то конструкцијски проблем, догађа се скоро свима, а пошто се већ петнаест година не производи, нема где да се купи.
И сад наступа прц: има алтернатива, производе се разни модели, чак и са ледовкама, али не изгледају као оригинал. Зовем, питам јел има то атест, каже јок, и ми сами муку мучимо, сва наша возила имају наша светла и за свако морамо да тутнемо по хиљадарку да прође.
Једни тврде да имају атест од швапског Тифа (TÜV), пролази ли то код нас или...?
А иначе ауто је исправан - редовно мењам гуме, кочнице, ма све.