Virus
- Post n°826
Re: Virus
Naravno da moraju da se zatvore na neodredjeno. Cuj, 1 propala skolska godina, who cares...
- Post n°827
A naslov vesti na B92 je
Epidemiolog: Nikako ne zatvarati škole
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°828
KinderLad wrote:Naravno da moraju da se zatvore na neodredjeno. Cuj, 1 propala skolska godina, who cares...
Sećam se NATO agresije na Jugoslaviju 1999. godine, i kako sam propustio drugo polugodište četvrtog razreda. Samo su nam prepisali ocene sa polugodišta, i dali knjižice. To gradivo nikada nije nadoknađeno, i posledice toga osećam i dan danas.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°829
Ih, onoliki studirali devedesetih kada se više bilo na ulici nego na fakultetu, pa šta im fali.
- Post n°830
Летећи Полип wrote:KinderLad wrote:Naravno da moraju da se zatvore na neodredjeno. Cuj, 1 propala skolska godina, who cares...
Sećam se NATO agresije na Jugoslaviju 1999. godine, i kako sam propustio drugo polugodište četvrtog razreda. Samo su nam prepisali ocene sa polugodišta, i dali knjižice. To gradivo nikada nije nadoknađeno, i posledice toga osećam i dan danas.
Ma sigurno.
Uostalom, nek naprave nastavu tokon jula i avgusta, ako prodje najgore do tada.
- Post n°831
beatakeshi wrote:Ih, onoliki studirali devedesetih kada se više bilo na ulici nego na fakultetu, pa šta im fali.
Zatp sto na faksu imas 1 ispit. Ko da je problem tp uraditi i u skoli. Kao da su recimo svi pali na avgust poslednja tri meseca i imaju ispit iz tog gradiva 15-30. avgusta. Niko ne kaze da kod kuce ne smeju da uce. Ovo je drugacija kriza nego rat
- Post n°832
ficfiric wrote:Ima dovoljno strucnjaka koji ga mogu zameniti
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°833
- Post n°834
First things first. Btw ovaj Tanasic je teski cirilicar i generalno cu raditi suprotno od onoga sto on kaze
- Post n°835
Svako pomaže na svoj način.
_____
~~~~~
- Post n°836
ficfiric wrote:
Mogli su i onog Jurića da dovedu, pa da bude kompletan stručni štab.
_____
~~~~~
- Post n°837
Papa Lazarou wrote:baš zvuči legit "Nepoznata osobo na telefonu, vama ću reći ono što nikom drugom u zemlji neću, znate, kod nas je kriza u bolnici jer imamo bolesnu osobu ovde, u bolnici, to je nečuvena stvar. Možemo i ponoviti razgovor ako želite da snimite".
У чему је криза кад у болници има 1 болесна особа? Слабо попуњен капацитет, оно типа није ваљда да смо изградили целу болницу и запослили толике људе за само 1 особу?
Ово је као кад се потуку боксери пре гонга, а коментатор "ево туче кад није ни време ни место". Како није, ел' ринг, ел' у току меч, ел' има и судија? Кад ће, где ће, ако неће ту и тад?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°838
upravo bila u lokalnom supermarketu, prvi put od proslog petka. na delu je jedan fini i kulturan panic buying: pun sm, svi drze rastojanje od najmanje 1m (zanimljivo fluidno kretanje okolo), niko se ne otima niokocega, ali pokupovan bukvalno sav vc papir (koji je djavo modernom coveku sa vc papirom u ovakvim situacijama?), sva pasta i 90% konzervirane hrane.
sreca (nasa) da tradicionalno tradicionalni svajcarci zaobilaze strane kuhinje. rafovi sa azijskom, indijskom, meksickom i balkanskom hranom mali ali puni. ja resila da cemo za vreme pandemije jesti miso supu, karije, tortilje i pasulj i gibanicu.
sreca (nasa) da tradicionalno tradicionalni svajcarci zaobilaze strane kuhinje. rafovi sa azijskom, indijskom, meksickom i balkanskom hranom mali ali puni. ja resila da cemo za vreme pandemije jesti miso supu, karije, tortilje i pasulj i gibanicu.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Guest
- Post n°839
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je na konferenciji za medije posle sastanka kriznog štaba da će smrtnih slučajeva u Srbiji od koronavirusa sigurno biti, a da će država i institucije činiti sve tako nešto svedu na minimum.
- Očekujemo da mnogi ostanu bez svojih voljenih, a naš je cilj da to smanjimo - rekao je Vučić u obraćanju novinarima, kao i to da niko ne treba da brine za osnovne životne namirnice.
- Da godinu dana nemamo ništa novo što bi neko uradio, da nemamo nikakve nove proizvode, imamo dovoljno zaliha i nikakvih problema neće biti sa osnovnim namirnicama, uljem, pšenicom, brašnom. Sprečićemo izvoz namirnica za najmanje 30 dana. Dezinfekciona sredstva odlukom Vlade takođe nećemo moći da izvozimo - rekao je on.
Dodao je da je koronavirus opustošila mnoge prodavnice širom sveta, ali da se u Srbiji to neće desiti.
- Bečke, njojorške prodavnice su ispražnjene. U Luksemburgu nema ništa. Niko kod nas neće ostati gladan, u to nema nikakve sumnje. Juče je bio najgori dan od 1987. što se tiče stanje berzi. Očekuje se da se to nastavi. Ogroman je broj mrtvih u Zapadnoj Evropi, najviše u Italiji i Španiji. Naša srca su uz bratski italijanski narod i želim im da izađu iz užasne krize u kojoj se nalaze - rekao je.
...
- Molim starije sugrađane da ne izlaze na ulice, molim ljude iz gerontoloških centara da ne puštaju penzinoere da idu u prodavnice. Neka im mlađi to donesu, uzmu novac, vrate novac i kraj priče. Molim penzinere da ne izlaze. Vaši životi su u pitanju, ostanite kod kuće, a mi ćemo naći način kako da vam dostavimo namirnice. Niko neće da umre od gladi, hrane ima dovoljno - ponovio je.
- Post n°840
KinderLad wrote:da. ali...bez umrlih.
Testirali su osetno više od Italijana pa su verovatno uhvatili i dosta više lakših slučajeva.
Izvor: https://ourworldindata.org/covid-testing
- Post n°841
https://twitter.com/iandonald_psych/status/1238518371651649538?s=21
Uk strategija. Ne znam kako ce linkovati s telefona ali vredi procitati.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°842
Занимљиво да је Русија урадила доста тестова, иако се код њих још није раширило.
- Post n°843
Односно график проценат позитивних тестова би говорио колико је ко озбиљан у спречавању.
- Post n°844
bemty wrote:https://twitter.com/iandonald_psych/status/1238518371651649538?s=21
Videcemo.
Ovu taktiku mislim da mogu da primene samo zemlje u kojima je overall zdravstveno stanje stanovnistva odlicno. Sto, recimo, Srbija nema govora da je takav slucaj, a nisam siguran ni za UK. Ovo mi lici na strategiju koju bi mogla da primeni recimo Finska. I jos vrlo mali broj zemalja. Ako se neko zanosi da bi npr Srbija ovo mogla da proba neka odmah odustane. Umrece mnogi mladji od 65.
- Post n°846
ne znam da li je bilo, ovaj lik ima svoj tred
Unlike all other countries, the UK strategy aims to build herd immunity by allowing the steady spread of #COVID19. The government argue it will block a second peak in several months time. Here are EIGHT questions about this HERD IMMUNITY strategy: (THREAD)
— Anthony Costello (@globalhlthtwit) March 13, 2020
_____
ova zemlja to je to
- Guest
- Post n°847
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.03.11.987958v1
A human monoclonal 1 antibody blocking SARS-CoV-2 infection
The emergence of the novel human coronavirus SARS-CoV-2 in Wuhan, China has caused a worldwide epidemic of respiratory disease (COVID-19). Vaccines and targeted therapeutics for treatment of this disease are currently lacking. Here we report a human monoclonal antibody that neutralizes SARS-CoV-2 (and SARS-CoV). This cross-neutralizing antibody targets a communal epitope on these viruses and offers potential for prevention and treatment of COVID-19.
In conclusion, this is the first report on a (human) monoclonal antibody that neutralizes SARS-CoV-2. 47D11 binds a conserved epitope on the spike receptor binding domain explaining its ability to cross-neutralize SARS-CoV and SARS-CoV-2, using a mechanism that is independent of receptor binding inhibition. This antibody will be useful for development of antigen detection tests and serological assays targeting SARS-CoV-2. Neutralizing antibodies can alter the course of infection in the infected host supporting virus clearance or protect an uninfected host that is exposed to the virus. Hence, this antibody offers the potential to prevent and/or treat COVID-19, and possibly also other future emerging diseases in humans caused by viruses from the Sarbecovirus subgenus.
Disclaimer: The antibody still has to be tested on humans (and this will take months) and the article is under peer review before Nature will publish it.
- Post n°848
Talason wrote:овог што је направио ук стратегију чека каријера у моцарту или максбету
Ako im "ne prodje tiket" najebali su. I vlast i sve. Ja samo kazem da Srbija ovo ne sme da pokusava, jer ima gomila ljudi i u 30tim, a nekmoli u 40tim i 50tim sa zdravstvenim problemima za koje mnogi ni ne znaju da ih sami imaju. Kod mas mora standardni pristup: iskorenjivanje, popisivanje stete i masivna pomoc drzave.
- Post n°849
Šesta kolona @haarppp
za koljivo?
Maryna @boo_maryna
Pa kako sad to precednice? U danima koji su pred nama svakako ocekujemo veliki rast i da mnogi od nas ostanu bez svojih voljenih..
Ali ne brinite, ima dovoljno psenice, milion tona.. Face with symbols over mouthFace with symbols over mouthFace with symbols over mouthFace with symbols over mouthFace with symbols over mouthFace with symbols over mouthFace with symbols over mouthFace with symbols over mouth
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°850
Ajde razidjite se građani, najveći novinar srbije i nemačke je reko svoje
Kad se kroz mesec dana svi vrate normalnom životu i svima dosadi da se plaše, i mediji više ne izveštavaju samo o jednoj temi, i proglasimo pobede nad virusom (koji će kružiti i dalje kao jedan od "bezimenih" virusa), hoće li biti malo samorefleksije? Kao, brt preterali smo bili?
— Nemanja Rujević (@strani_placenik) March 14, 2020
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete