Crna Gora
- Post n°52
Re: Crna Gora
Napuštam partiju jer više ne dijelimo sistem ideja, vjerovanja i vrijednosti. pic.twitter.com/hy1k1w29XM
— Vladimir Pavićević (@vpavicevic) January 28, 2020
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°53
bravo pavicevicu za ovaj potez. trebao je da bude smokvin list u novoj pozitivnoj koja je svojevremeno izdala opozicioni blok i prisla dps-u.
- Post n°54
Једна вајда од овог милогорског развлачења је да нам некако прође зима, јер брегзит баш смара.
А баш би било занимљиво кад би, нпр, ДПС и торијевци некако истовремено пали. И курац од месеца би лакше прошао.
А баш би било занимљиво кад би, нпр, ДПС и торијевци некако истовремено пали. И курац од месеца би лакше прошао.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°55
Srbija treba da se bavi DRŽAVLJANIMA SRBIJE u Srbiji i inostranstvu a ne ljudima srpskog porekla. Kad radi to drugo, ovi ubrzo ili prestanu da budu srpskog porekla ili sa dve kese dođu i postanu državljani Srbije...
— Zapad Todorović (@ZapadTodorovic) January 28, 2020
- Post n°56
Slazem se da bi trebalo tim ljudima dati drzavljanstvo, kao i ostalim srpskog porekla, poput RS-BiH, po ugledu na hrvate sa putovnicoma iz blazepocivse HR HB, ili na Ugare, Bugare...koji su dosta rastegljivi po pitanju davanja drzavljanstva i porekla.
- Post n°57
Ali mi kao privatan lica mozemo da se bavimo i Galapagosom ako nam padne na pamet posto posledica nema. To jedno, drugo, zamolite ga da ne prelazi na stranu "suverenista".
Ono sto je istina i sto je tacno je da drzava Srbija ne treba da se bavi Srpskom pravoslavnom crkvom. Ni na koji nacin.
Ono sto je istina i sto je tacno je da drzava Srbija ne treba da se bavi Srpskom pravoslavnom crkvom. Ni na koji nacin.
- Guest
- Post n°60
goloruki srpski narod se mora braniti, barikade next move, na kraju ofc traktorizacija.
- Post n°62
poludeo si. gde si ti to video u ovome sto sam napisao samo ti znas.
- Post n°63
Ali se CG drzava bavi ne samo SPC vec i CPC pa nam Latinka, Petricic,Dzoni-Nidzo...potpisase "apel Hail Hitler"...sta su levicari moderni iz demokratske partije socijalista.
Kao onomad makedonski komunisti...samo Srbi da cutu i ne mucu jer su velikosrbi i fasisti.
Elem, Milo u potsvesti lepo kazuje:
Da, Osmanlije su zabranile Pecku patrijarsiju koja je bila centar srpskog pravoslavlja na prostoru danasnje CG(sto ona skoro nikakada nije geografski bila ovakva). Ali je zato Nikola Petrovic-Njegos hteo da je osvoji Pecku patraijrsiju u Balkanskim ratovima da bude deo CG. Samo sto je zaboravio da kaze da od 1766 do 1920 nema jedinstvene SPC zbog delovanja Osmanlija i Austrije.
I to je bila velika tragedija za Srbe jer je uticalo puno na nepismenost juzno od Save i Dunava jer su Grci svesno radili da se preko crkve ne siri pismenost da ih ne bi ugrozili.
Pa su zato Karlovci mesto moje drago, kod nasega brata AZ-a, postali srediste srpskoga pravoslavlja.
Zato, Milo lopove, ne seri.
Kao onomad makedonski komunisti...samo Srbi da cutu i ne mucu jer su velikosrbi i fasisti.
Elem, Milo u potsvesti lepo kazuje:
Kako je saopšteno iz DPS-a, predsjednik Crne Gore je istakao da "od vremena kada je nestala Pećka patrijaršija, 1766. godine pa do 1918. nema nikakvog drugog autoriteta nad pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori.
Da, Osmanlije su zabranile Pecku patrijarsiju koja je bila centar srpskog pravoslavlja na prostoru danasnje CG(sto ona skoro nikakada nije geografski bila ovakva). Ali je zato Nikola Petrovic-Njegos hteo da je osvoji Pecku patraijrsiju u Balkanskim ratovima da bude deo CG. Samo sto je zaboravio da kaze da od 1766 do 1920 nema jedinstvene SPC zbog delovanja Osmanlija i Austrije.
I to je bila velika tragedija za Srbe jer je uticalo puno na nepismenost juzno od Save i Dunava jer su Grci svesno radili da se preko crkve ne siri pismenost da ih ne bi ugrozili.
Pa su zato Karlovci mesto moje drago, kod nasega brata AZ-a, postali srediste srpskoga pravoslavlja.
Zato, Milo lopove, ne seri.
Last edited by Zuper on Tue Jan 28, 2020 1:29 pm; edited 3 times in total
- Post n°64
AZ-5 wrote:Srbija treba da se bavi DRŽAVLJANIMA SRBIJE u Srbiji i inostranstvu a ne ljudima srpskog porekla. Kad radi to drugo, ovi ubrzo ili prestanu da budu srpskog porekla ili sa dve kese dođu i postanu državljani Srbije...
— Zapad Todorović (@ZapadTodorovic) January 28, 2020
BUDIMPEŠTA -
Mađarska vlada je za ovu godinu izdvojila više od milijardu forinti, ili 3,4 miliona evra, za finansiranje projekata vojvođanskih Mađara, a u narednom periodu taj iznos će biti još veći, izjavio je državni sekretar za nacionalnu politiku Arpad Janoš Potapi.
Mađarska vlada je za ovu godinu izdvojila više od milijardu forinti, ili 3,4 miliona evra, za finansiranje projekata vojvođanskih Mađara, a u narednom periodu taj iznos će biti još veći, izjavio je državni sekretar za nacionalnu politiku Arpad Janoš Potapi.
_____
????
- Guest
- Post n°65
koji su većina i državljani mađarske i usput se radi o prostorima koji su duže bili mađarska nego srbija.
oko i dupe povezanost. srbija ove debile loži tamjanom i plivanjem za krst, umesto da im da bar pare, uvaljuju im govna na ostrogu za mnogo evra, posle će biti plivanje po suvom.
oko i dupe povezanost. srbija ove debile loži tamjanom i plivanjem za krst, umesto da im da bar pare, uvaljuju im govna na ostrogu za mnogo evra, posle će biti plivanje po suvom.
- Post n°66
dobro ja sam budala sto sam te skinuo s liste one, sam sam kriv
_____
????
- Guest
- Post n°67
ti si tamjan možeš slobodno da odjebeš da braniš svetinje dole niko te ne drži
- Guest
- Post n°68
u šta ćete se tek pretvoriti kad dođe vojvodina na red za pa-pa srbijo, ne smem ni da zamislim
- Guest
- Post n°69
Tri livada, tri livade, nigde lada nema.
— Vesna Pesic (@vestoma_Tomy) January 28, 2020
- Post n°70
AZ-5 wrote:goloruki srpski narod se mora braniti, barikade next move, na kraju ofc traktorizacija.
A moze da bude i ovo, pa ces da places.
Nemoj zaboraviti brate AZ-e, da je rsk svesno pustena kao blagopocivsa hrvatska republika herceg-bosna.
Da se razumemo, ja to ne zelim, nego pominjem kao opciju kada vec pomnjes ubijanje i protetivanje srba.
Nemoj posle da ronis suze a ja ne zelim da ti places jer si ipak brat.
- Post n°71
Gargantua wrote:Tri livada, tri livade, nigde lada nema.
— Vesna Pesic (@vestoma_Tomy) January 28, 2020
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°72
AZ-5 wrote:u šta ćete se tek pretvoriti kad dođe vojvodina na red za pa-pa srbijo, ne smem ni da zamislim
Ako nisi primetio CG je bila pa-pa Srbijo pre 14 godina pa se nista nije desilo.
- Post n°73
Мада, формално гледано, тада је било само "па па, Сер & Мо".
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°74
AZ-5 wrote:koji su većina i državljani mađarske i usput se radi o prostorima koji su duže bili mađarska nego srbija.
Koliko ja znam ugari su iz azijskih stepa dosli u 10 veku a npr. najstarije tvrdjave po Vojvodini, poput Vrsackog brega, napravili srpski despoti u Srednjem veku. Pa to su bili srpske oblasti kroz 15 i 16 vek kada su Ugari i Kroati za 15 minuta pukli na Mohacu. Subotica bila prestonica kratkotrajne srpske drzave a tek da ne pricam o banatskom Ustanku 1596..Je l si lud?
Pa Srbi bili glavni Husari, stavise postoji jedna teorija da je ime srpsko, stitili Ugare...pitaj Poljake ko su bili Husari.
Stavise, Ugari su tek u 12. veku uspostavili kontrolu nad teritorijom danasnje Vojvodine, oteravsi, pre svega Bugare a Srbi bejahu na tom prostoru u 7. stoljecu. A odmah u sledecem veku dolaze Mongoli i spaljuju Madjare do zemljice crnice a onda vec srpski vladari uzimaju na svoju upravu delove danasnje Vojvodine.
Ne mislis valjda da je nakon 17. veka nesto sto se zove Austrija bila Ugarska?
Vidis, brate AZ-e, kako nisi obrazovan.
Last edited by Zuper on Tue Jan 28, 2020 1:21 pm; edited 3 times in total