Razno razno razno
- Post n°501
Re: Razno razno razno
Кад чујем да користе реч отрован, машам се за... тоалет папир, партвиш, шмрк, доместос, шта прво наиђе.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°502
Oprosti ali postovi bi ti mogli biti kaloričnijiпаће wrote:Кад чујем да користе реч отрован, машам се за... тоалет папир, партвиш, шмрк, доместос, шта прво наиђе.
A članak s CA je jako puno riječi da bi se kazalo da su redatelji šupci (ko da to nismo znali) i da bi se naglasila there's no I in team mantra. Al isto mi bilo zanimljivo čitati o nevidljivim ženama, iako sam prije par dana krenula da ću čitati al onda vidila francuski novi val
Eileen Jones o Luci, radnje smještene u Italiji:
Luca is no different — it looks very lovely. But is too hectic narratively, straining to be a sobfest at the end, as if kids going away to school is some ultimate tragic goodbye.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°503
О јебо их патак, још откако су скењали Ћимина никако да престану са тим центрифугирањем мозга. Не ваља режисерски филм јер ми кажемо да не ваља, режисери увек хоће да праве неку уметност а ми хоћемо да они праве шта ми мислимо да ће добро да се продаје.
Па онда то разрађују и дрве о томе већ 4-5 деценија. Аман бре доста.
Па онда то разрађују и дрве о томе већ 4-5 деценија. Аман бре доста.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°504
ma tekst nije zanimljiv jer nije jasno sta oce da kaze. iz zanra - nesto sam citala na vikipediji, opasno sam se iznervirala, napisacu tekst, ne znam tacno sta je teza ni poenta, ali valjda ce se do kraja teksta iskristalisati.
ali je zanimljiv, kako se to kaze, fenomenoloski: kako popularizatorska (sto znaci antiintelektualna) levica zavrsi na strani diznija i njihovi kreativaca.
ali je zanimljiv, kako se to kaze, fenomenoloski: kako popularizatorska (sto znaci antiintelektualna) levica zavrsi na strani diznija i njihovi kreativaca.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°505
Пази, овде имаш дизнификацију и креативност у истој реченици, нешто не штима.
_____
- Post n°506
Meni je dvojka oduvek bila bolja.
Better late than never, The Guardian accept that Predator 2 is a great film. https://t.co/14upthwahS
— John Doran (@JahDuran) July 26, 2021
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°507
Брт, шта је следеће, да ти је Конан двојка бољи?
- Post n°508
Vaistinu je bolja dvojka. Ima podjednako ikonične scene i likove, i još na to razrađeniju priču i Denija Glovera.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°509
Upravo.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°511
Grejs Džons, Vilt Čembrlen.
Najmanje tri puta više sam odgledao dvojku.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°512
Не помаже ни Андре д Џајант, крш је.fikret hadžiabdić wrote:Grejs Džons, Vilt Čembrlen.
Први је имао: Сандал Бергман , Џери Лопез, Макс фон Сидоу и Џемс Ерл Џонс.
А и свака епизодна улога је упечатљива.
- Post n°513
Sotir wrote:Не помаже ни Андре д Џајант, крш је.fikret hadžiabdić wrote:Grejs Džons, Vilt Čembrlen.
Први је имао: Сандал Бергман , Џери Лопез, Макс фон Сидоу и Џемс Ерл Џонс.
А и свака епизодна улога је упечатљива.
Ni blizu krš poput gomile krša kojeg volim. Naročito to nije u poređenju sa prvim dijelom.
Faces on places na Konanovom trbuhu? Šta se ono ukazuje?
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°514
fikret hadžiabdić wrote:
Faces on places na Konanovom trbuhu? Šta se ono ukazuje?
Не бих знао тачно рећи, Роршахова мрља број 4 или број 14... ту негде.
_____
- Post n°515
Први део Конана је ремек дело. Сценографија, костими, режија...
Минимализам у говору. У филму се не спомиње ни једном Валеријино име.
Гомила сцена које могу да иду на постер одмах.
Тајна челика...
Други део...
Потпуно другачији. Бесмисленији, без поуке.
Кад идеш у неки нови град, сваки пут се подсети Суботајевих речи:
"Цивилизација. Древна и зла."
Неће те преварити улични продавци
Минимализам у говору. У филму се не спомиње ни једном Валеријино име.
Гомила сцена које могу да иду на постер одмах.
Тајна челика...
Други део...
Потпуно другачији. Бесмисленији, без поуке.
Кад идеш у неки нови град, сваки пут се подсети Суботајевих речи:
"Цивилизација. Древна и зла."
Неће те преварити улични продавци
- Post n°516
U drugom je Konan skoro cijeli film Groo Lutalica.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°517
Sandal Bergman brineta iz Red Sonje >>> Sandal Bergman plavuša iz Konana.
Moj mali doprinos diskusiji.
_____
~~~~~
- Post n°518
zvezda je zivot wrote:ma tekst nije zanimljiv jer nije jasno sta oce da kaze. iz zanra - nesto sam citala na vikipediji, opasno sam se iznervirala, napisacu tekst, ne znam tacno sta je teza ni poenta, ali valjda ce se do kraja teksta iskristalisati.
sada sam tek procitao pa sam se ja iznervirao. tekst je u fazonu terali me da gledam godara ali cu nesto o lukasu jel eto autorski film.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°519
+1000Ajeje Brazorf wrote:Auuuu
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°520
boomer crook wrote:zvezda je zivot wrote:ma tekst nije zanimljiv jer nije jasno sta oce da kaze. iz zanra - nesto sam citala na vikipediji, opasno sam se iznervirala, napisacu tekst, ne znam tacno sta je teza ni poenta, ali valjda ce se do kraja teksta iskristalisati.
sada sam tek procitao pa sam se ja iznervirao. tekst je u fazonu terali me da gledam godara ali cu nesto o lukasu jel eto autorski film.
auteur theory je zlo. autor mora biti ubiven. zasto? zato sto je piter bogdanovic varo zenu. izlaz iz tog zla? anjes varda (??!)! jer ju je demi, iako je varao, ipak podrzavao ko... autora?, a ni njene filmove nismo toliko gledali u skoli.
trifo nije organizovo sindikat pa nije znao da je film kolektivna delatnost al srecom tu je current affairs da nam to objasni.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°521
a vertov grupa? mislim ona ne razume bas ni razvoj auteur teorije.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°522
negde kaze da su francuzi u nekom trenutku shvatili kakvu su gresku napravili (valjda je gledala poslednji hazanaviciusov film?), ali bese kasno: vec su inspirsali bogdanovica i lukasa na varanje zena.
ma misim kretenluk. ajde sto sto je trifo o vardinom prvom filmu piso ko o svetlom primeru koji treba slediti nego zamisli da citas nesto o npr. rivetovom l'amour fou (1969) i da budes u fazonu - e ovi ljudi ne znaju da je film kolektivni poduhvat, sad cu da im objasnim.
u sustini ovo
ma misim kretenluk. ajde sto sto je trifo o vardinom prvom filmu piso ko o svetlom primeru koji treba slediti nego zamisli da citas nesto o npr. rivetovom l'amour fou (1969) i da budes u fazonu - e ovi ljudi ne znaju da je film kolektivni poduhvat, sad cu da im objasnim.
u sustini ovo
Anglo-American writers may never know with certitude what *exactly* the opinions published in the pages of Cahiers du Cinéma in the 1950s were, as that was a long time ago and the magazine was published in a strange and impenetrable tongue, but we can continue to speculate.
— :purple_heart::purple_heart:???????? ????????ℕ???? ℕ???????? ????????????:purple_heart::purple_heart: (@NickPinkerton) July 18, 2021
_____
ova zemlja to je to
- Post n°523
Шта ти је превагнуло на ту страну?Летећи Полип wrote:Sandal Bergman brineta iz Red Sonje >>> Sandal Bergman plavuša iz Konana.
Црна коса?
Игра негативку?
Лоша глума? *
* за улогу у Соњи је номинована Малином, а за Конана добила Златни глобус. Мени и у Конану лоше глуми, али је Милијус извукао највише из тог пара.
- Post n°524
Pa bolje joj stoji crna kosa. A možda i podsvesno preferiram neutral evil naspram neutral good riba, ko će mu ga znati.
I u Konanu dvojci nije loša kraljica, samo joj fali Sandalkinjino antičko savršenstvo od fizikalija.
I u Konanu dvojci nije loša kraljica, samo joj fali Sandalkinjino antičko savršenstvo od fizikalija.
_____
~~~~~
- Post n°525
a ono visoke plavuse sa fizikalijama su bas ono klasicna anticka pojava. prvo sto pomislis kad kazes antika
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place