850 godina stara vest
UK - Politika i društvo
- Post n°376
Re: UK - Politika i društvo
850 godina stara vest
_____
????
- Post n°377
Interesantno je to ako si O-. Moja poznanica je morala da nosi sa sobom potvrdu lekara da je ta krvna grupa, to lekari trebaju da znaju cim udjes u bolnicu. Davala je krv 1-2 godisnje jer to uvek fali na zalihama.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°378
i moj otac isto tako
_____
????
- Post n°379
Ja nosim sa sobom potvrdu o krvnoj grupi iz zavoda za transfuziju, međutim kad sam bila na Banjici vadili su mi krv radi utvrđivanja krvne grupe
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°381
Kier Starmer po svemu sudeći novi Labour leader.
- Guest
- Post n°382
Kir Janja Starmer
Tom Newton Dunn @tnewtondunn
The result: Sir Keir Starmer is the new leader of the Labour Party, winning out right with 56.2% of the vote. A big win. The Corbyn era is finally, and firmly, over.
@tnewtondunn
Angela Rayner also elected out right as deputy leader with 52.6% of the vote, seeing off the continuity Corbyn candidates convincingly.
Breakdown:
Starmer - 56.2%
Rebecca Long Bailey - 27.6%
Lisa Nandy - 16.2%
- Post n°383
Starmer-Rayner - svidja mi se
- Post n°385
Prva stvar koju je uradio je da se javno izvinio Jevrejima zbog Labour antisemitizma. Eto to je sad rešeno, sad više neće njih 90% glasati za torijevce niti će ih korporativni mediji razvlačiti pred izbore.
- Post n°386
The Daily Mail are now complaining that there aren't enough immigrants workers to pick crops. Isn’t it ironic?https://t.co/cqMWh7fu9l
— James Melville (@JamesMelville) April 9, 2020
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°387
Nema frke, biće novonezaposlenih da uskoče u polja i plastenike za sezonsku nadnicu. Kudos
- Post n°388
Bendegúz Somogyi wrote:Nema frke, biće novonezaposlenih da uskoče u polja i plastenike za sezonsku nadnicu. Kudos
"Unless 40,000 people volunteer"
I zar nije "immigrant workers", a ne "immigrants workers"
- Post n°389
Boris Johnson has emerged as a huge national asset – and the outpouring of support from world leaders proves it
Like him or loathe him, he attracts friendly feelings on a very human level. On the international map, he is now firmly established as a largely welcome character, writes Mary Dejevsky
Bum se vusral.
Like him or loathe him, he attracts friendly feelings on a very human level. On the international map, he is now firmly established as a largely welcome character, writes Mary Dejevsky
Bum se vusral.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°390
Ferenc Puskás wrote:Boris Johnson has emerged as a huge national asset – and the outpouring of support from world leaders proves it
Bum se vusral.
Ovo je vrlo tačno, meni je BoJo ljudski simpa. Verovatno zato što volim zabavne morone u javnom prostoru ali je zaista problem za UK politiku što BoJo ima tu ortačku simpatičnost koju na žalost Corbyn nije imao a ni ovaj novi Labour....
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°391
Па то је проблем модерне политике, неко је већ качио текст о томе, заборавио сам ко и где, али парафразираћу по сећању:
Више нико не гледа на меритум ствари, нико не улази у суштину идеје за које се кандидат залаже, ни идеје ни конкретне мере више нису ни битне. Гледа се само површна појавност кандидата, кога саветују хорде ПР службеника, глумаца, козмеричара итд.
Борис има шмека, школован на Итону, образован, социјализован, уме да се додворава ниској пучини али у суштини лењ, нестручан и неспреман за обнашање функције коју заузима.
Више нико не гледа на меритум ствари, нико не улази у суштину идеје за које се кандидат залаже, ни идеје ни конкретне мере више нису ни битне. Гледа се само површна појавност кандидата, кога саветују хорде ПР службеника, глумаца, козмеричара итд.
Борис има шмека, школован на Итону, образован, социјализован, уме да се додворава ниској пучини али у суштини лењ, нестручан и неспреман за обнашање функције коју заузима.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°392
lepo je dejan andjus davno reko: u politici uvek pobedi onaj s vecom harizmom.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°393
pa da se ne lazemo, tramparini tvitovi su bili ubedljivo najzabavnija stvar u vezi demokratskih nominacija....
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°394
Kriza moderne politike je zapravo kriza tj. neprofesionalnost modernih medija. Ne moze profit da bude najvaznija vodilja jedne od osnovnih demokratskih institucija. Kada bi mediji radili posao i bili regulisani kako treba, vrlo brzo bi sa scene nestali ovi zli klaunovi. Negde sa procitao da je danas odnos raznih PR ljudi i novinara 6:1. Nekada je to bilo 2:1 uz to sto se novinarska profesija jos i dalje srozala. Daleko su od nekih visikih etickih i profesionalnih standarda koji jos uvek vaze u drugim profesijama.
- Post n°395
Brate, Andurile, mediji su samo karika u lancu. Mislim nasao si rupu na saksiji, naravno da je problem u medijima. Kakvi profesionalni i eticki standardi, pobogu. Nisu novinari posteni i profesionalni? Daj ne zajebavaj...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°396
U regulaciji jeste problem. Ali to je problem drzave koja ne moze da se suprotstavi krupnom kapitalu.
- Post n°397
Pa naravno. Mediji su samo simptom (koji naravno dodato pogoršava stanje).
_____
- Post n°398
I onda kad se pojavi nesto, nekakav entitet koji bar u teoriji ima snage da nesto regulise (EU recimo), onda dobijes Murdochovu kampanju za njen nestanak. EU nije cvecka, niti je nuzno da to bude EU, ali to je model. Nacionalna drzava to vise ne moze. Cak ni 1 UK
- Post n°399
[size=38]Labour’s explosive report shows how right-wing officials sabotaged the party[/size]
- Post n°400
- The prime minister’s spokesman has insisted there will be no extension to the Brexit transition period, despite the coronavirus crisis. “We will not ask to extend the transition. And, if the EU asks, we will say no,” he told the daily briefing of lobby journalists. “Extending the transition would simply prolong the negotiations, prolong business uncertainty, and delay the moment of control of our borders.”
- The comments came after the International Monetary Fund (IMF) said the UK and EU should “not add to uncertainty” from coronavirus by refusing to extend the period to negotiate a post-Brexit trade deal.