interstellar - nije 2001
- Post n°1
Re: interstellar - nije 2001
gledao interstelar. film koji je istovremeno i uzasno perverzan (neintencionalno) i na momente potpuno banalan.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°2
timur chevket wrote:gledao interstelar. film koji je istovremeno i uzasno perverzan (neintencionalno) i na momente potpuno banalan.
Iz ovog meni nije jasno da li ga vredi gledati? Ovo prvo je valjda dobro, a drugo bas i nije?
- Post n°3
I mene to zanima. Možda bi mogao i poseban topik o Interstelaru?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°4
moze. kada nadjem desetak minuta i otkrijem kako se koriste spolieri da me ne banuje vresni.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°5
dakle ovako: svaki nolanov film zasluzuje da se pogleda u bioskopu pa tako i ovaj. nazalost, ne treba ni previse ocekivati. ovde nema ni traga od bizarnog konzervativizma i orijentalnih fantazija poslednjeg betmena ili oniricke dinamike inceptiona vec je u pitanju film veoma neujednacenog ritma koji manje ili jos manje vesto barata toposima zanra (bilo klasicima poput odiseje ili novijim ostvarenjims poput boylovog sunshinea) od vremenskih paradoksa medjuzvezdanog putovanja do evolucije coveka u novo, zvezdano, bice. nazalost, ti toposi su jednostavno poslagani i delom kao posledica loseg castinga (narocito en hetavej) deluju krajnje banalno. mizanscen je intencionalno retro do te mere da sam kraj, koji je prilicno antiklimaktican, deluje kao panegirik i love ike epohe gde se sve postavlja kao pomeranje da se nigde ne pomerimo. sve to izgleda posebno banalno posto je nominalno tema filma medjuzvezdani iskorak ljudske rase.
spoiler
edited by admin - dodat spojler. korisnik banovan, ustreljen i spaljen
spoiler
- Spoiler:
perverzni momenat. na samom pocetku filma cerka (dzesika castejn) protagonists (metju mekonahi) misli da njenu sobu pohode duhovi koji ruse knjige i pomeraju stvari. vremenom, svi shvataju da ritam tih dogadjaja krije neku kodiranu poruku. nikome ko je upoznat sa odredjenim zanrovskim uzusima nece biti iznenadjenje kada otkrije da te poruke salje sam mekonahi iz pete dimenzije. e sada ta njegova aktivnost je predstavljena kao da se on doslovce nalazi u zidu sobe svoje kcerke i tako gvireci prati njen zivot. ja ovako nesto nisam video od filma bad ronald :p
- Post n°6
Timure, jebo te spojler , daj sakrij to malo bolje, nemoj da zovem Zorgeta.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Admin
- Post n°7
Isuse boze ubicu ga. Pre neki dan ga jedva namolih da ne spojluje uzivo. Na dupe bi progovorio.
Sad cu zmureci da ga editujem a posle cu da ga banujem.
Sad cu zmureci da ga editujem a posle cu da ga banujem.
- Post n°8
ne znam kako da stavljam spojlere ovde :D
_____
- Admin
- Post n°9
Ukucas nesto. Selektujes. Dok je selektovano, kliknes dugmence za spoiler, jedanaesto s leva.
Kliknes Insert.
Kliknes Insert.
- Post n°10
aaaaaaaaa...
_____
- Admin
- Post n°12
Dobro je, Matiću, sine...Dobro je.
- Post n°13
timur chevket wrote:dakle ovako: svaki nolanov film zasluzuje da se pogleda u bioskopu pa tako i ovaj. nazalost, ne treba ni previse ocekivati. ovde nema ni traga od bizarnog konzervativizma i orijentalnih fantazija poslednjeg betmena ili oniricke dinamike inceptiona vec je u pitanju film veoma neujednacenog ritma koji manje ili jos manje vesto barata toposima zanra (bilo klasicima poput odiseje ili novijim ostvarenjims poput boylovog sunshinea) od vremenskih paradoksa medjuzvezdanog putovanja do evolucije coveka u novo, zvezdano, bice. nazalost, ti toposi su jednostavno poslagani i delom kao posledica loseg castinga (narocito en hetavej) deluju krajnje banalno. mizanscen je intencionalno retro do te mere da sam kraj, koji je prilicno antiklimaktican, deluje kao panegirik i love ike epohe gde se sve postavlja kao pomeranje da se nigde ne pomerimo. sve to izgleda posebno banalno posto je nominalno tema filma medjuzvezdani iskorak ljudske rase.
spoiler
- Spoiler:
perverzni momenat. na samom pocetku filma cerka (dzesika castejn) protagonists (metju mekonahi) misli da njenu sobu pohode duhovi koji ruse knjige i pomeraju stvari. vremenom, svi shvataju da ritam tih dogadjaja krije neku kodiranu poruku. nikome ko je upoznat sa odredjenim zanrovskim uzusima nece biti iznenadjenje kada otkrije da te poruke salje sam mekonahi iz pete dimenzije. e sada ta njegova aktivnost je predstavljena kao da se on doslovce nalazi u zidu sobe svoje kcerke i tako gvireci prati njen zivot. ja ovako nesto nisam video od filma bad ronald :p
Pogledao večeras. Kad sam video na tamou šta se piše o filmu reših da otvorim račun ovde. Dobro veće.
O samom filmu ću kasnije kad prestanem da se nerviram, ali slažem se sa najvećim delom ovoga što si napisao, a od ovog u spojleru sam se toliko smejao, a tokom povratka iz bioskopa sam se neprekidno gurkao sa prijateljem - u i iz pete dimenzije.
- Post n°14
Upravo pogledah Interstelar.
Najgori Šajamalanov film ever.
Najgori Šajamalanov film ever.
_____
- Post n°15
timur chevket wrote:dakle ovako: svaki nolanov film zasluzuje da se pogleda u bioskopu pa tako i ovaj.
Dođeš mi 360 dinara. I tri sata života.
_____
- Post n°16
cuj ona scena svemirskog broda na pozadini crne rupe i dzesika vrede barem 400. doduse jeste crna rupa koja jede vreme.
- Spoiler:
- mislim, film je doslovce antiteza one 'spore' planete. tvoje subjektivno vreme se meri sporim i dosadnim eonima a napolju, izvan bionje, je zapravo proslo tek tri sata.
_____
- Post n°17
timur chevket wrote:cuj ona scena svemirskog broda na pozadini crne rupe i dzesika vrede barem 400. doduse jeste crna rupa koja jede vreme.
- Spoiler:
mislim, film je doslovce antiteza one 'spore' planete. tvoje subjektivno vreme se meri sporim i dosadnim eonima a napolju, izvan bionje, je zapravo proslo tek tri sata.
Okej, zbog Djesike ti sve praštam. Najlepša je.
_____
- Post n°18
Interstellar je anti-naučni, konzervativni, pa čak i religionistički (izmislio sam reč, valjda) SF film, što već sasvim dovoljno objašnjava koliko je film krš, i bez toga da se ulazi u više smešnih i potpuno retardiranih scena, te predvidljivih twistova, kakve Nolan recimo u Inceptionu nije sebi dopuštao. Vrlina filma je što je, recimo, negde do pola još uvek zanimljiv, do prvog vremenskog skoka otprilike, kad postaje baš smešan. Kad se još pridoda stalno citiranje i oslanjanje na Odiseju, dobije se krajnje iritantan film, u stvari. Što je najgore, ja sam u sinoć u Ušću bio maltene jedini koji se smejao, dok je većina publike bila teško razočarana, pre svega nedostacima plota.
Ipak, Interstellar je sam po sebi geneza onoga što se dešava sa žanrom - kao što nije moguće vratiti vreme čovekovog sletanja na Mesec, tako, na žalost i nije moguće vratiti vremena Odiseje. Film iz prvog dela koji je posveta Odiseji prelazi u drugi koji je spejs avantura sa tvistovima za decu. I onda se dobije gurkanje biblioteke otpozadi, iz pete dimenzije. Nije moguće, ali je neophodno. :D
Ipak, Interstellar je sam po sebi geneza onoga što se dešava sa žanrom - kao što nije moguće vratiti vreme čovekovog sletanja na Mesec, tako, na žalost i nije moguće vratiti vremena Odiseje. Film iz prvog dela koji je posveta Odiseji prelazi u drugi koji je spejs avantura sa tvistovima za decu. I onda se dobije gurkanje biblioteke otpozadi, iz pete dimenzije. Nije moguće, ali je neophodno. :D
- Post n°19
pa sam kraj je pravi buck rodgers, pilot of the future. mi smo juce trebali da idemo sa drugarima ponovo da gledamo ali srecom su iskrsli neki parastos i zubar. mislim, ovako bi isli da se druzimo ali bi izumrli kroz ta tri sata.
_____
- Post n°20
Živeo parastos!
edit - inače samo da obradujem Williama Murderfejsa - 510 dinara u Ušću, dakle, dobro si prošao.
edit - inače samo da obradujem Williama Murderfejsa - 510 dinara u Ušću, dakle, dobro si prošao.
- Admin
- Post n°21
A zasto mene nikad ne zovete u bioskop?
- Post n°22
otisao na ppp. pa tamo film hvale veciti kino-pozitivci dok ga je arty kobni pljuno s visine.
ja sam mogao samo da te zovem kod zubara.
ja sam mogao samo da te zovem kod zubara.
- Post n°23
Pretpostavljam da je arty kobnom bilo glupo da ulazi u ozbiljniju raspravu sa ljudima kojima se film toliko svideo, nije valjda hteo da im mnogo kvari uživanje. :)
- Admin
- Post n°24
ja sam veciti kino-pozitivac i jedva cekam da vidim ovog najnovijeg Shyamonolana!
- Post n°25
pa kobni ima izgradjen filmski ukus (pomalo i previse) i zanimljiv je sagovornik. eto on mi fali ovde sada kada moze da se prica a da se ne saplices o ljude ko na gimnazijskoj zurci.
jesni, ti jesi kino-pozitivac.
jesni, ti jesi kino-pozitivac.
_____