Лингвиста сам и не видим боље решење од оног како "Холанђани" изговарају:Нидерланд; на усташко решење не пристајем. Французи преводе (Pays-Bas=ниска земља), Енглези неће ништа да мењају, као и већина земаља. Е,а како писати и изговарати име становника ове земље? Нидерланђанин?
— Вера Танкосић (@VeraTankosic) January 6, 2020
Patriote srpske
- Post n°601
Re: Patriote srpske
Ova predlaze da ih zovemo kao oni sto su nas bombardovali
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°602
Kakva niska bisera!
Ево још нас има који размишљамо својом главом.
— Драшко (@Pera_Lozach) January 6, 2020
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°603
Nemoš našeg čoveka zajebati. Crknite, Holanđani! Da, da, dobro ste čuli, Holanđani...
Мене у принципу заболе како ће се звати.Ја ако је некад споменем биће Холандија.
— Taкомезову (@obeliksmilan) January 6, 2020
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°604
[size=15]Вера Танкосић
@VeraTankosic
·
3h
[/size]
Replying to
@Pera_Lozach
Лингвиста сам и не видим боље решење од оног како "Холанђани" изговарају:Нидерланд; на усташко решење не пристајем. Французи преводе (Pays-Bas=ниска земља), Енглези неће ништа да мењају, као и већина земаља. Е,а како писати и изговарати име становника ове земље? Нидерланђанин?
- Guest
- Post n°605
ako se vienna zove beč, kakve veze onda ima da li ih zovemo holandija ili nizozemska
- Guest
- Post n°606
Imam ja bolje pitanje za nju: adaptiraj reč "rasrbljivanje" koristeći ime Niderland ili Nizozemska.
- Post n°607
raznizozemljivanje, razniderlanđivanjePapa Lazarou wrote:Imam ja bolje pitanje za nju: adaptiraj reč "rasrbljivanje" koristeći ime Niderland ili Nizozemska.
- Post n°608
Slučajnonizosemskost
_____
- Guest
- Post n°609
now do Sao Tome i PrinsipeKinderLad wrote:raznizozemljivanje, razniderlanđivanjePapa Lazarou wrote:Imam ja bolje pitanje za nju: adaptiraj reč "rasrbljivanje" koristeći ime Niderland ili Nizozemska.
- Post n°612
Davne 1986. je Kot d'Ivoar (Côte d'Ivoire) doneo odluku da se ime države ne prevodi pa ga gotovo svi osim Rusa i dalje koriste prevedeno (Obala Slonovače, Ivory Coast, Ακτή Ελεφαντοστού, Costa de Marfil, Elfenbeinküste, Costa d'Avorio, Bregu i Fildishtë, Coasta de Fildeș, Брег на Слоновата Коска...).
Ne znam zašto bi se dozvoljavalo da nazive pojmova na srpskom određuju vlasti stranih država, što ovde i nije slučaj, jer su holandske vlasti odlučile da same svoju državu ni neformalno ne zovu Holandijom, ali nisu bile blesave da drugima propisuju kako će je zvati.
Ne znam zašto bi se dozvoljavalo da nazive pojmova na srpskom određuju vlasti stranih država, što ovde i nije slučaj, jer su holandske vlasti odlučile da same svoju državu ni neformalno ne zovu Holandijom, ali nisu bile blesave da drugima propisuju kako će je zvati.
Last edited by rumbeando on Mon Jan 06, 2020 10:47 pm; edited 2 times in total
- Guest
- Post n°613
zato sam i pomenuo beč, ali ne vredi, svima nacionalizam udario u glavu, nemaš više ovde sa kim pristojno da razgovaraš
- Post n°614
E ali trista pesto komentara na B92 o tome kako su Holanđani pardon Nizozemci zajebali Srbe jer se ne promovišu turistički više kao Holandija pa je i B92 napisao Nizozemska, maltene zavjera Hrvata i Vatikana.
- Guest
- Post n°615
sad mi je palo na pamet da ja ne znam šta je to b92 u cg ili koje su im novine, šta jedu, čime se bave, koja im je crkva itd
- Post n°616
ficfiric wrote:
Nema sanse da se to ime primi kod nas
Ма да се зове Долови и ето. На словеначком Долењско.
Papa Lazarou wrote:now do Sao Tome i PrinsipeKinderLad wrote:
raznizozemljivanje, razniderlanđivanje
Свети Тома и
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°617
malo prosečnih maršnadrinaša
Почиње светски рат. ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ ЗА СВЕ ПРАВОСЛАВНЕ ХРИШЋАНЕ!#Пророчанство старца #Јефрема #Аризонског гласи:
— Змај од равнице 1244 БОЈКОТ:flag_rs::orthodox_cross: (@zmajodravnice) December 19, 2019
У року од 2 месеца после моје смрти почеће трећи светски рат, какав свет још видео није. Старац се је упокојио у Господу пре десет дана, 8.12.2019.
- Post n°619
Ovo da se prosledi Lalatovićki.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°620
Ваистину чврст красни ((ц) Запад).
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°622
https://www.facebook.com/jovan.markus.3/videos/10219650492207164/
- Post n°623
Ubi ih prejaki čips i preslatka jaffa.Papa Lazarou wrote:
- Post n°625
To su ti rezoni. Zena doktorka.
_____