Informer
- Post n°877
Re: Informer
Dragan J. Vučićević potvrdio da ide u zatvor: Tražiću dekriminalizaciju uvreda
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/dragan-j-vucicevic-potvrdio-da-ide-u-zatvor-trazicu-dekriminalizaciju-uvreda/
...
Konferenciji je trebalo da prisustvuje i glavni urednik TV Hepi Milomir Marić, ali je poslao svoju ekipu i 15 minuta pred početak javio da neće da dođe jer je bolestan.
Podršku je vlasnik Informera dobio i od Sime Spasića, predsednika Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova i Metohije koji je osuđivan zbog silovanja. Spasić je nosio transparent, gramatički neispravan.
Tokom konferencije, Spasić je reagovao na pitanje novinara N1 sa „alo, klošare, ne ideš ti u zatvor“, na šta mu je Vučićević rekao: „Ćuti Simo, pusti“.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°878
Odlična fotografija!
Koji je pacov Neosedlani Poni!
Dakle, DJV od socijalnog kapitala ima Simu Spasića. Kakva nezahvalna bagra!
Koji je pacov Neosedlani Poni!
Dakle, DJV od socijalnog kapitala ima Simu Spasića. Kakva nezahvalna bagra!
- Post n°879
Meni je sve ovo čudno i, osim opcije da je ovaj potpuno kud/blesav, pokušavam da ukapiram ima li političkog ugla. Da pokrene temu "dekrimunalizacije uvrede" (koja se inače goni samo po privatnoj tužbi i nije krivično delo) kako bi... šta?
- Post n°880
Pa evo, zatrpana je tema Vidojkovica i DPZ-a
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°881
+1
Mislim da nema nikakve misterije ovde.
Mislim da nema nikakve misterije ovde.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°882
Iz stripformera u bozje usi
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°884
DJVova velika prednost je u tome sto on bez ikakve stete po sebe i svoj standing u javnosti moze sutra da pljune po onome sto je danas rekao. Tako ce biti i za ovaj zatvor. Normalna osoba bi pomislila, nakon ovolikog cirkusa, mora da ode, da ne bi ispao lazljivi jadnik. Ali on jeste lazljivi jadnik i to vec znaju svi, sta ga kosta da se to jos jednom javno potvrdi. Smislice neku glupu pricicu, ali nije ni bitno.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°885
Cak i kad bi stvarno otisao, ni njegova publika ne bi verovala da je on stvarno u zatvoru
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°886
Umjesto plaćanja odštete od 200.000 dinara, Vučićević je odlučio ići u zatvor. "Idem u zatvor jer se neću povinuti nezakonitoj presudi. Mene je osudila politika. Ovi hejterski mediji su pisali da neću otići u zatvor, baš me zanima vidjeti što će sutra napisati", rekao je Vučićević, prenose srpski mediji.
U zatvor ga je ispratilo nekoliko prijatelja i članova obitelji, među kojima je bio i SNS-ovac Zoran Babić. Prije samog ulaska u zatvor došlo je do manjeg incidenta kada su aktivisti Dveri Vučićeviću pružili sapun. Tada je njegov sin pokušao nasrnuti na njih, ali ga je Vučićević spriječio.
Vučićević je u petak održao konferenciju za medije na kojoj je istaknuo da će po ulasku u zatvor stupiti u štrajk glađu. Štrajk će, kako je naveo, prekinuti ako mu se ispune dva zahtjeva - revizija pravomoćne osuđujuće presude i pokretanje inicijative za izmjenu Kaznenog zakona kojim bi se dekriminalizirala uvreda.
O ovome se oglasio i predsjednik Srbije koji je rekao da je u telefonskom razgovoru molio Vučićevića da ne ide u zatvor, dodavši da mu je ponudio i platiti kaznu.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°887
Nije islo tako glatko, bilo je i pruzanja otpora
Simo Spasić ne da Vučićeviću da uđe u zatvor, stoji na samom ulazu: pic.twitter.com/CGQ8f0kiQA
— Raskrikavanje (@Raskrikavanje) April 3, 2023
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°888
Najluđi su mi ovi klovnovi iz Bačvanske koji omogućavaju tu farsu umesto da palicama rasteraju svu ovu žgadiju. Mislim ovo je lekcija o razumevanju države kao dogovornog ustrojstva i koliko je taj provizorijum uvek na klimavim nogama.
- Post n°889
Da, da... bas mislim o tome.
_____
- Post n°890
Zašto zatvor? Zašto mu nisu plenili imovinu?
- Post n°891
Valjda zato sto je krivicna presuda.
_____
- Guest
- Post n°892
Zakon ne predviđa plenidbu imovine u slučaju neplaćanja kazne. Kada je u pitanju kazna ove vrste, postoje, koliko znam, samo novac i zatvor, ili plaćaš ili ideš na izdržavanje kazne: kada istekne rok za plaćanje, stiže poziv za javljanje u KPD, koji možeš u svakom trenutku poništiti plaćanjem kazne.
Mislim da je isto i za krivicu i za prekršaj: meni jednom stigao poziv da se javim u KPD za neku knjigu koju sam zaboravio da vratim u biblioteku naravno to je rešeno bez ikakve drame u roku od dva sata.
Po mom izrazito laičkom shvatanju, stvar je u prirodi prekršaja: on nije obligacione i imovinske prirode, nisi nikome ništa dužan već je ideja da budeš kažnjen, novčano ili zatvorski, pa ti biraj.
Mislim da je isto i za krivicu i za prekršaj: meni jednom stigao poziv da se javim u KPD za neku knjigu koju sam zaboravio da vratim u biblioteku naravno to je rešeno bez ikakve drame u roku od dva sata.
Po mom izrazito laičkom shvatanju, stvar je u prirodi prekršaja: on nije obligacione i imovinske prirode, nisi nikome ništa dužan već je ideja da budeš kažnjen, novčano ili zatvorski, pa ti biraj.
- Post n°893
Citajuci ovih godina sve sta su drugi napisali o Vucicu i njegovom sensei Voivodi, ne bi me zacudilo da vucicevic iskusi malo pravog tretmana, tek na kasicicu i da se uplasi, cisto sadizma radi
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°894
On je jedan od najprivilegovanijih ljudi u državi, blizak saradnik cele ekipe, jedan od njenih perača novca, glup, agresivan, potpuno beskičmen i beskrajno odan. Ovo se jednostavno ne dešava, od trenutka kada je ušao unutra nastupilo je potpuno ponižavanje zaposlenih u Okružnom zatvoru koji sada moraju da se prave da je DJV u zatvoru, ne smeju nikome da govore o tome i to pod pretnjom otkaza, i tako dalje.
- Post n°895
+1Cousin Billy wrote:Zakon ne predviđa plenidbu imovine u slučaju neplaćanja kazne. Kada je u pitanju kazna ove vrste, postoje, koliko znam, samo novac i zatvor, ili plaćaš ili ideš na izdržavanje kazne: kada istekne rok za plaćanje, stiže poziv za javljanje u KPD, koji možeš u svakom trenutku poništiti plaćanjem kazne.
_____
- Post n°896
IstinaCousin Billy wrote:On je jedan od najprivilegovanijih ljudi u državi, blizak saradnik cele ekipe, jedan od njenih perača novca, glup, agresivan, potpuno beskičmen i beskrajno odan. Ovo se jednostavno ne dešava, od trenutka kada je ušao unutra nastupilo je potpuno ponižavanje zaposlenih u Okružnom zatvoru koji sada moraju da se prave da je DJV u zatvoru, ne smeju nikome da govore o tome i to pod pretnjom otkaza, i tako dalje.
Ipak I have a dream
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°897
_____
- Post n°898
Cousin Billy wrote:On je jedan od najprivilegovanijih ljudi u državi, blizak saradnik cele ekipe, jedan od njenih perača novca, glup, agresivan, potpuno beskičmen i beskrajno odan. Ovo se jednostavno ne dešava, od trenutka kada je ušao unutra nastupilo je potpuno ponižavanje zaposlenih u Okružnom zatvoru koji sada moraju da se prave da je DJV u zatvoru, ne smeju nikome da govore o tome i to pod pretnjom otkaza, i tako dalje.
Da, neverovatna sprdnja sa institucijama, uporediva sa onom kad je neki lik iz APR-a na Pinku objašnjavao kako su bratu Andreju ukrali ličnu kartu.
_____
- Post n°899
Ček, on onda nije u zatvoru?Cousin Billy wrote:On je jedan od najprivilegovanijih ljudi u državi, blizak saradnik cele ekipe, jedan od njenih perača novca, glup, agresivan, potpuno beskičmen i beskrajno odan. Ovo se jednostavno ne dešava, od trenutka kada je ušao unutra nastupilo je potpuno ponižavanje zaposlenih u Okružnom zatvoru koji sada moraju da se prave da je DJV u zatvoru, ne smeju nikome da govore o tome i to pod pretnjom otkaza, i tako dalje.
_____
my goosebumps have goosebumps
» Informer