Vilmos Tehenészfiú wrote:Programeri, ne kaze ovaj ozgor da je Amerika failed state zbog Kobola, nego zbog prostijih stvari. Eto recimo maski nikad nije bilo da se kupi u slobodnoj prodaji, Amazon to takodje nije prodavao, a od kad je Tramp rekao da ipak trebaju maske, ne moze ni preko ebay jer treba bolnicama. Dezinfekciona tecnost za ruke je identicna prica. Amerika je Burundi al onaj pravi, razumete?
USA - США - SAD
- Post n°776
Re: USA - США - SAD
- Post n°777
Gargamel wrote:Local man's unexpected reaction to COVID-19: "Pandemic proves what I always believed."Bendegúz Somogyi wrote:...
More like "reaction to pandemic proves what everybody with a little common sense could predict: that USA is a business, not a decent country"
_____
I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds.
- Post n°778
Vilmos Tehenészfiú wrote:Programeri, ne kaze ovaj ozgor da je Amerika failed state zbog Kobola, nego zbog prostijih stvari. Eto recimo maski nikad nije bilo da se kupi u slobodnoj prodaji, Amazon to takodje nije prodavao, a od kad je Tramp rekao da ipak trebaju maske, ne moze ni preko ebay jer treba bolnicama. Dezinfekciona tecnost za ruke je identicna prica. Amerika je Burundi al onaj pravi, razumete?
Није пукла због Кобола него је тај софтвер за јавне службе показна вежба из свега што тамо не ваља. А и питање је да ли Волмарт и авиокомпаније још држе костур својих система у Фортрану, верујем да да. Како рече предговорник, није држава нег је дућан.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°779
Area man knowingly shakes his head: "Told you so".Sergen Yalçın wrote:More like "reaction to pandemic proves what everybody with a little common sense could predict: that USA is a business, not a decent country"
edit: šalu na stranu...
Robinova udarna teza je #4 (but...), da se đavolji liberali zaluđuju time da mogu tu nešto da oprave. pri čemu je primer liberalnih budalaština to što ne rade sistemi koji su radili valjalo pre mesec dana, ali nisu dizajnirani za ovakve vanredne situacije. qrcu pesma.
pa to što si ti napisao nema neke veze sa onim što je Robin napisao. da si ti kojim slučajem u pravu i Amerika je biznis, znatno bolje bi radio bankarski portali. ali i oni otkazuju, jer ti portali takođe nisu dizajnirani za ovakve vanredne situacije (btw i oni u velikoj meri piče COBOL).
Last edited by Gargamel on Tue Apr 07, 2020 6:05 pm; edited 2 times in total
- Post n°780
паће wrote:
Није пукла због Кобола него је тај софтвер за јавне службе показна вежба из свега што тамо не ваља.
чекићу је све што види ексер.
- Post n°781
Vilmos Tehenészfiú wrote:паће wrote:
Није пукла због Кобола него је тај софтвер за јавне службе показна вежба из свега што тамо не ваља.
чекићу је све што види ексер.
Није прц у чекићу него у томе што се то види. А има и гомила ствари које се не виде... али исто испливавају, једна по једна, ових недеља.
Да видимо, досад смо имали две-три отимачине поштено плаћене робе јер "нама треба", затим...
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°782
Šta fali Kobolu? U moju diplomu programera iz 1984. godine upisano je znanje Kobola, Fortana 5 i nekakvog asemblera, šta god da je to.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°783
Marius Lăcătuș wrote:Šta fali Kobolu?
Још папира. Како рече један колега 1987, "јебеш програм краћи од шест метара".
_____
- Post n°785
Добро мисли, пошто за сваки процесор има посебан... А на нашим факултетима су најбоље обожавали да причају о неком имагинарном процесору са три регистра и петнаест наредби .
_____
- Post n°786
@pacejah: Nije to fakultet o cemu Rumun prica, asembler se ucio u srednjoj skoli usmerenog obrazovanja na nekim zanimanjima metematicko-tehnickog smera.
@Lakatus: ucio se i Bejzik.
@Lakatus: ucio se i Bejzik.
- Post n°787
Vilmos Tehenészfiú wrote:@pacejah: Nije to fakultet o cemu Rumun prica, asembler se ucio u srednjoj skoli usmerenog obrazovanja na nekim zanimanjima metematicko-tehnickog smera.
Нуто чуда. Мора да је било кад је мене већ прошао период просветитељства.
_____
- Post n°788
Pa pise ti godina ozgor, 1984.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°789
ma dobro ima i onaj makroasembler (sa tim sam se zajebavao kad sam pokušavao piroćanski da prištedim malo memorije) ali generalno asembler je asemblerпаће wrote:Добро мисли, пошто за сваки процесор има посебан... А на нашим факултетима су најбоље обожавали да причају о неком имагинарном процесору са три регистра и петнаест наредби .
- Post n°790
@offtopic
Асемблер за x86 није исти као 386, 486, пентиум, amd64 је малкице различит од интеловог (зајебали су их док је интел развијао 6 прототипова, ови су избацили свој 1 који ради). За АРМ је различит јер стек може да расте и нагоре и надоле, а тек за микроконтролере, то је тек озбиљан секс. Ђаво је у детаљима скупа инструкција, као и архитектуре која опслужује тај скуп инструкција.
Мене то није брига јер нисам програмер, није мој посао, а и програмери то не знају углавном. Зато служе преводиоци и оперативни системи, да не би свако измишљао топлу воду.
Асемблер за x86 није исти као 386, 486, пентиум, amd64 је малкице различит од интеловог (зајебали су их док је интел развијао 6 прототипова, ови су избацили свој 1 који ради). За АРМ је различит јер стек може да расте и нагоре и надоле, а тек за микроконтролере, то је тек озбиљан секс. Ђаво је у детаљима скупа инструкција, као и архитектуре која опслужује тај скуп инструкција.
Мене то није брига јер нисам програмер, није мој посао, а и програмери то не знају углавном. Зато служе преводиоци и оперативни системи, да не би свако измишљао топлу воду.
- Post n°791
Vilmos Tehenészfiú wrote:Pa pise ti godina ozgor, 1984.
Е да, тада сам набавио пет спектрума за школу и основао рачунарску секцију... тј откуд ја у машинској да знам шта раде они у отменијим школама.
_____
- Post n°792
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°793
jeste matematicka gimnazija smer programer 1984. godina.
nemam pojma stvarno ja sam taj asembler upamtio kao nekakav imaginarni masinski program koji bi trebalo da se prilagodjava razlicitim masinama/procesorima, ali je lako moguce da je to pogresno, mrzeo sam i profana i asembler. mi jesmo pisali nekakve programe u tome i komandovali funkcije ali mozda zbog nezainteresovanosti ili ne znam vec cega meni se tu nikada nije cinilo da pisem za konkrentnu masinu nego da ucim princip kako se to radi.
jest bio i bejzik ali smo najvise radili fortran 5.
nemam pojma stvarno ja sam taj asembler upamtio kao nekakav imaginarni masinski program koji bi trebalo da se prilagodjava razlicitim masinama/procesorima, ali je lako moguce da je to pogresno, mrzeo sam i profana i asembler. mi jesmo pisali nekakve programe u tome i komandovali funkcije ali mozda zbog nezainteresovanosti ili ne znam vec cega meni se tu nikada nije cinilo da pisem za konkrentnu masinu nego da ucim princip kako se to radi.
jest bio i bejzik ali smo najvise radili fortran 5.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°794
bejzik u gimnaziji. fortran, paskal i C na ETF-u u Prištini.
- Post n°795
Eto a da si imao Cobol u gimnaziji ili na faksu, sad bi plivao u dolarima kao Baja Patak.
_____
- Post n°796
slaba vajda i da jesam učio COBOL. kada su došli NATO zlikovci, kolaboracija me gurnula u politiku i ekonomiju. jesam se ovajdio od ETF matiša i statistike.
Ashes to ashes, dust to dust, if you don't take it out and use it, it's going to rust.
Ashes to ashes, dust to dust, if you don't take it out and use it, it's going to rust.
Last edited by Gargamel on Wed Apr 08, 2020 5:36 pm; edited 1 time in total
- Post n°797
ja sam bio vrlo napredan, ja sam u matematickoj radio paskala
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°798
Gavin Newsom Declares California a ‘Nation-State’
Speaking on MSNBC, Governor Gavin Newsom said that he would use the bulk purchasing power of California “as a nation-state” to acquire the hospital supplies that the federal government has failed to provide. If all goes according to plan, Newsom said, California might even “export some of those supplies to states in need.”
“Nation-state.” “Export.”
Speaking on MSNBC, Governor Gavin Newsom said that he would use the bulk purchasing power of California “as a nation-state” to acquire the hospital supplies that the federal government has failed to provide. If all goes according to plan, Newsom said, California might even “export some of those supplies to states in need.”
“Nation-state.” “Export.”
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Guest
- Post n°799
Mr.Pink wrote:ja sam bio vrlo napredan, ja sam u matematickoj radio paskala
Ja na društvenom smeru u gimnaziji. Dok nekom nije svanulo da nemamo bezveze svi kečeve i dvojke jer nam nije baš bilo stalo da na papiru pišemo programiranje u paskalu i dobijamo kontrolne iz toga (hint - upisali bi pr-matematički smer, ili bar opšti da nas je interesovalo), nekako je brzo prebačeno da učimo funkcionalne (za nas) stvari na kompu - MS DOS, Win95 i povezane korisničke programe (to je sredina-kraj 90ih).
- Post n°800
Delphi i MySQL, pravili celu treću godinu pomalo utility matematičke i kalendarske programe, a tokom četvrte informacioni sistem za biblioteku, prilično dosadno.