VIDEO Evo kakve je sve gluposti danas izgovorio Đokovićev otac
https://www.index.hr/sport/clanak/video-evo-kakve-je-sve-gluposti-danas-izgovorio-djokovicev-otac/2330643.aspx?index_ref=rubrika_sport_najcitanije_d
ĐOKOVIĆEV otac Srđan danas je ispred srpske narodne skupštine u Beogradu održao bizaran monolog u kojem je Novaka uspoređivao s Isusom, svjetlom na kraju tunela i borcem za čitav svijet.
Srđan Đoković pred zgradu skupštine došao je sa suprugom i drugim sinom, a nakon što se izgrlio s prosvjednicima popeo se na stepenice i u ruku uzeo megafon te krenuo.
O "majkama" Srbiji, Rusiji, Kini, Indiji, Africi...
"Srbi, svi ostali slobodarski narodu na svijetu… Kucnuo je čas da prestanemo biti ugnjetavani. Mi smo dio slobodarskog svijeta, ima nas preko sedam milijardi. Ne možemo više biti zatočenici ovih…Ne znam kako da ih nazovem više. Samo mu ime govori. Taj njihov premijer…Scott…Morrison. Ali, mi nismo ovdje da blatimo bilo koga, nego da damo podršku našem Noletu. Nole je srce Srbije, Nole je naš ponos i naša dika. Oni hoće da ga bace na koljena. E, ne može! Nisu bacili ni Srbiju nikada. Mi nikada nismo ništa otimali niti ikoga napadali. Samo smo se branili. I Novak se sad brani, braćo i sestre. Ponosni Novak! Naše srce, naša duša, naša krv. Ovo je samo početak agonije. Oni hoće da ga drže, ne u pritvoru, nego u zatvoru...", urlao je Srđan kojeg je prekinulo malo više od stotinu prosvjednika koji su vikali "Uaaaaaa!".
Nakon što su se urlici stišali, Đoković je nastavio.
"Do ponedjeljka! Zamislite, do ponedjeljka da najboljeg sportaša na svijetu drže u zatvoru! Svi smo uz njega. Cijeli Balkan, cijeli Bliski istok, Daleki istok, naša majka Srbija, naša majka Rusija, Kina, Indija, čitava Afrika. Svi smo uz našeg Noleta. Svakog dana će nas ovdje biti sve više. Mi ne osjećamo hladnoću, nego osjećamo pripadnost srpskom narodu, slobodarskom narodu čitavog svijeta. Novak je naša providnost. On pokazuje da ništa nije nemoguće kad se stvarno želi. Ljudi, Novak je Srbin iz Srbije, odavde, iz glavnoga grada Srbije. Hvala vam svima što ste došli", govorio je Srđan kojeg je masa potom opet prekinula.
"Nole! Nole!" orilo se ispred skupštine.
O budistima, katolicima, muslimanima
"Danas je za nas pravoslavce Badnjak, a sutra najsvetiji dan našeg naroda i naše pravoslavne vjere. Držimo se naše vjere i našeg naroda. Ne podcjenjujemo nikoga drugoga. I budisti i muslimani i katolici su naša braća i sve ostale vjere na svijetu. A Novak je providnost svih nas. Danas je hladno, je l'? Ma nije hladno! Novaku je hladno oko srca, ali ga okružuje toplina svih nas i to mu pomaže da izdrži, ali ne na koljenima. On ponosno stoji na braniku obrane svih slobodarskih naroda na svijetu. Ovo je samo početak, sutra u isto vrijeme ovdje s mnogo više ljudi! Vama neizmjerno hvala što ste ovdje i što ste pokazali ne mržnju, nego ljubav za našeg Noleta. Jer, ljubav je ono što pokreće svijet”, rekao je Srđan, a iz mase je krenulo skandiranje "Ne damo Novaka! Ne damo Novaka!".
Đokovićev otac na glavi je imao crvenu kapu s inicijalima ND baš kao i ostali članovi njegove obitelji.
"Ne damo, ne damo našeg Noleta jer ako damo njega, onda smo dali sebe. Želite li biti na koljenima!?" zaurlao je Srđan.
"Neeee", odgovorili su prosvjednici.
"Želite li biti potlačeni?" upitao je Đoković pa odgovorio sam sebi:
"Ma, ne želite! Ne bunimo se protiv nikoga, nego dajemo podršku našem suncu, našem Noletu i našoj providnosti. Našem humanistu. Koliko puta je pomagao kad su bile poplave i požari? Ljudi, taj svijet koji živi u Australiji… Ima puno naših ljudi tamo i ljudi s Balkana. Oni nisu ništa krivi. Ovo je politička igra, političko ugnjetavanje Novaka. Nemojmo da sudimo narodu, narod je uz Noleta. I tamo i ovdje. A taj premijer… Na našem jeziku to njegovo ime znači to što znači… Skotina! Molim vas, dajmo podršku mirno našem suncu da nas ugrije. Jer, iako ga nema sad, on je s nama ovdje. On se bori za sve nas", rekao je euforični Srđan Đoković.
O ubijanju, bombardiranju i sankcijama
“Ovo je naša skupština, naša zemlja, naša Srbija. Narodna skupština, mi smo narod! Mi ne zovemo na nasilje, nego samo na podršku našem Noletu. Mi ovdje radimo ono što smo radili čitavu povijest, borimo se za sebe. Nas je prije sto i nešto godina bilo šest i nešto milijuna. Isto nas je danas toliko. Zašto? Zato što su nas ubijali, bombardirali, sankcionirali i tjerali iz naše zemlje, iz ove najljepše zemlje na svijetu. Ali, ne mogu nam ništa. Ne mogu nas baciti na koljena. Zapamtite. Još jednom vam hvala, oduševili ste me. Tu nas je iz raznih generacija, ali svi mislimo isto - da je Novak naš i da nema davanja Novaka nikome. Svakog dana ćemo u ovo vrijeme dati podršku Noletu, našem Kristu. Molim vas, zapalite svijeću u crkvama za Novaka, za Srbiju, za cijeli slobodarski svijet i da svi izdržimo ovo odvratno ponašanje političara. Ovo nije politika, ovo je narodni skup za našeg Novaka, naše sunce", zaključio je Đokovićev otac.