Sv. Avgustin in approves!
Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija)
Sv. Avgustin in approves!
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
Jedno mi uvek upadne u oči u njenom nabrajanju komunističkih zločina: na spisku je uvek Bora-Odbrana-i-posl-dani-Pekić ali nikad Dragoslav-Pertrija-Mihailović.
Mr. Moonlight wrote:šta god da uradi sada biće pogrešno, takva je pozicija iz koje posmatra
najbolje bi bilo da otputuje negde na godinu - dve, pa onda da počne nanovo
Creepy Uncle wrote:Uvek je sve bilo isto i uvek ce biti isto i ko zeli da kritikuje ovu vlast mora prvo da kritikuje nacin na koji je Cetvrta Flavijeva legija pravila sanceve na mestu danasnje Pariske ulice, i gradjanine razidji se. 0.75 Krleta.
Ko bi rek'o da ce ove Coloviceve reci o Lomparu jednog dana moci 1/1 da se primene na Bilju S. (Samo zamenite Lompar sa Srbljanovic, kao Mali Eritreja sa Srbija).
Zašto je danas moralista nevoljen? Čime je on to zaslužio? Nema tu neke velike tajne. S obzirom na to kako se moralista ponaša, šta misli i kako govori, ništa drugo nije ni mogao da očekuje sem negodovanja i ljutnje, a ni gore od toga ne bi trebalo da ga iznenadi. On je prosto čovek koji smeta, koji ume da iznervira ljude. Pre svega, objašnjava profesor Lompar, moralista tvrdoglavo ide protiv matice, odnosno ide u suprotnom smeru od onog kojim ide ogromna većina ljudi. Zatim, u svemu što običan čovek misli, on vidi predrasudu ili neki skriveni interes. Taj vam ne dozvoljava da težite uspehu, jer tvrdi da je prava stvar ne uspeti, a ostati svoj. I stalno se buni, nijedna vlast mu nije dobra, ništa ne ume da prihvati i aminuje, nego od njega stiže samo jedno te isto dosadno Ne. Ako ga ignorišete, on je spreman da se nametne nekim skandalom ili incidentom. Kad se sve sabere, vidi se da je moralista opasna osoba, koja potkopava vladujući poredak, da on, kako se izrazio autor Moralističkih fragmenata, “iskazuje neku vrstu iskustva subverzivnosti”.
Ovaj portret moraliste profesor Lompar je naslikao polazeći od sebe, na osnovu onoga što sam doživlajva kao čovek koji u današnjoj Srbiji ide protiv struje, koji dovodi u pitanje vladajuću elitu, njene ideje, njene simbole moći i autoritete. Iskustvo subverzivnosti – svojstveno moralisti – njegovo je lično iskustvo. Zna cenu te subverzivnosti – a to su osuda, prezir i podsmeh – jer je sam plaća. Mogao bi da kaže : dosadna muva, namćor, baksuz – c’est moi. Njegova knjiga puna je primera koji pokazuju kako je on to postao, takva jedna neprijatna , sebi i drugima teška osoba – moralista. Čitalac će tako saznati da se autor Moralističkih fragmenata usuđuje da se namćorski odnosi prema danas u Srbiji vladajućoj ideologiji, da zuji oko nekih danas moćnih noseva i da im pri tom kvari igru.
Namćorski prema vladajućoj ideologiji? Da, prkoseći svim rizicima koje to povlači za sobom, profesor Lompar otvoreno ustaje protiv titoizma.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
Svaka ti cast Vilijame, odlican primer, sjajan, nikad bolji.
Hvala, hvala
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
moram da primetim da zuper deli očajan muzički ukus sa grtalicom, ljacise bole uši
sta slusa zgrtko, kanadski sweet metal? rush? REO speedwagon?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
Mr. Moonlight wrote:pastirski ex yu nešto
Јебо их латински. Чобански рок.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
beatakeshi wrote:Ne mogu da verujem, ova ćurka prepričava onaj indeksovski davno ubuđali kvazi-vic o grožđu i gvožđu.
da proste normalni fdu pamet. ists ona koja objasnjava jugoslovensku kinematografiju titovom zeljom da jebe sofiju loren.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
Čuveni vic u koji još veruje gomila ljudi.
Ajd da zanemarimo istoriju, i što je Sartid osnovan pre 1SR, nego je dovoljno videti geografiju da je Smederevo na idealnom položaju za takvo postrojenje - reka,rečni saobraćaj, železnice.
Ajd da zanemarimo istoriju, i što je Sartid osnovan pre 1SR, nego je dovoljno videti geografiju da je Smederevo na idealnom položaju za takvo postrojenje - reka,rečni saobraćaj, železnice.
Ma ona iz vica izvodi zaključke kako se "Tito mešao u struku". Ćurka neopevana.
Tito kriv za BNV
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
Sotir wrote:Čuveni vic u koji još veruje gomila ljudi.
dovoljno je videti geografiju i pročitati na mapi srbija
svako normalan bi odustao
btw, politika se za vreme komunjara mešala u posao, ali ja nemam ništa protiv toga
mislim da je to bolje nego da se u posao mešaju zlikovci kjima je jedino bitno da opljačkaju što efikasnije što više ljudi
Ne pominje se BS, ali je prilicno ocigledno u pitanju odgovor na njena bulaznjenja
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1687373
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1687373
_____
- Guest
Sartid je do početka 60ih poslovao sa starim, uglavnom predratnim tehnologijama, ali je radio i zarađivao. Tad su počeli proširenje kapaciteta (sa osnovnom idejom da prave auto-limovi za kragujevački CZ), što je ispao potpuni promašaj, nikad urađeno do kraja ni kako treba. To je možda i najveća propala višedecenijska investicija u Srbiji, a Tito nije u suštini imao nikakve veze s tim.
Što bi rekao NC, "laka meta".
Profesorka dramaturgije Biljana Srbljanović, podsetila je na to da su lažne vesti postale fenomen koji odlučuje o izborima u nekim zemljama. “Gubitnici hladnog rata su shvatili da postoji druga vrsta borbe, tiha, manjeg intenziteta, borba plasiranjem sadržaja. Kod nas nikada nisu utvrđena pravila na društvenim merama, a poverenje u SAD i svetu nosi čovek. Čovek, autor, svojim imenom i prezimenom stoji iza toga što emituje, a kod nas je sutuacija takva da su nam komentatori anonimni”, rekla je ona. “Za sadržaje kod nas je bitno da imaju titlove, da budu besplatni i da budu otvoreni za sve, mi smo tako navikli. Podkastovi ovde imaju zastupljenost od 1,7 odsto jer na podkastovima imamo sadržaje koji su ozbiljniji, traže vreme i motivaciju i zainteresovanost jer nisu ‘tra-la-la’. S druge strane, imate pojavu da kod mene na fakultetu imate predmet na kom studenti uče kako da pišu scenarija za video igre”, rekla je Biljana Srbljanović.
Profesorka dramaturgije Biljana Srbljanović, podsetila je na to da su lažne vesti postale fenomen koji odlučuje o izborima u nekim zemljama. “Gubitnici hladnog rata su shvatili da postoji druga vrsta borbe, tiha, manjeg intenziteta, borba plasiranjem sadržaja. Kod nas nikada nisu utvrđena pravila na društvenim merama, a poverenje u SAD i svetu nosi čovek. Čovek, autor, svojim imenom i prezimenom stoji iza toga što emituje, a kod nas je sutuacija takva da su nam komentatori anonimni”, rekla je ona. “Za sadržaje kod nas je bitno da imaju titlove, da budu besplatni i da budu otvoreni za sve, mi smo tako navikli. Podkastovi ovde imaju zastupljenost od 1,7 odsto jer na podkastovima imamo sadržaje koji su ozbiljniji, traže vreme i motivaciju i zainteresovanost jer nisu ‘tra-la-la’. S druge strane, imate pojavu da kod mene na fakultetu imate predmet na kom studenti uče kako da pišu scenarija za video igre”, rekla je Biljana Srbljanović.
- Guest
beatakeshi wrote:S druge strane, imate pojavu da kod mene na fakultetu imate predmet na kom studenti uče kako da pišu scenarija za video igre”, rekla je Biljana Srbljanović.
Ushićujuće glupa osoba.
Udara vojvotkinja Biljana po drugovima komunistima sve jace i jace.
Samo ne znam da li vas to tangira posto nisam siguran da sta ste danas.
Gubitnici hladnog rata su shvatili da postoji druga vrsta borbe, tiha, manjeg intenziteta, borba plasiranjem sadržaja.
Samo ne znam da li vas to tangira posto nisam siguran da sta ste danas.
Trebalo mi je cela dva minuta da shvatim ko su "gubitnici hladnog rata" o kojima govori. Rusi, jbt. Nevermind to što fejk njuz industrija cveta upravo u SŠA i što su njeni najveći generatori upravo najveći pobednici hladnog rata - republikanci i njihovi finansijeri. Znači neveruem. Putin izmislio fejk njuz. Pa to ne misli ni Hilari Klinton.
_____
pa to se sad razvilo u industriju
lansirali su istovremeno lukasove i reganove zvezdane ratove, i sad njoj smeta sto joj na fakultetu umetnosti prodaju lucas arts
lansirali su istovremeno lukasove i reganove zvezdane ratove, i sad njoj smeta sto joj na fakultetu umetnosti prodaju lucas arts
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk