R.I.P.
- Post n°427
Re: R.I.P.
Ja sam tek skoro otkrio seriju Mejasi, od koje su nastali Gruntovcani
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°428
beatakeshi wrote:Sjajna serija,!
+1
Repriziram je na otprilike svake tri godine, epizodi sa jelenom se vraćam bar jednom godišnje.
- Post n°431
Ne... mislim da - gledamo. Gde bi naucili kako se puca na gradonosne oblake
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°432
Ja stvarno nisam mogao to ništa da razumem kad sam bio dete, lakše sam slovenački kapirao od toga. A svi kažu da je super serija.
- Post n°433
Kao klinac nisam ni pokusavao da razumem ali sad kuzim
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°434
Anđe'o wrote:Jedina domaća serija koju uopšte nisam mogao da razumem.
Баш. Разумем словеначки скоро скроз; македонски поприлично, све варијанте беиха/хејба, пиротјански, далматински (чак и вишки), истријански, ама ово никако није ишло. Ем је пола кроз нос, ем фурају немачки тамо где ми јок и обратно, дакле разлаз са главом.
Е онда сам имао другара Дудека (кај је пиздел што га тако зовемо) и мало дуже слушао загребачки (са оним конструкцијама "буш... будем") и некако сам већ могао да разумем написан кајкавски, нарочито зимус кад сам ухватио да најзад читам Крлежу. Ал' некако је највише допринео Борис Лајнер (и Јаја) са нешто ствари где сам коначно сконтао где леже нагласак, како се изговара оно њихово е итд. И кад се све то скупило на гомилу, за столом са неким Вараждинцима сам испао скоро преводилац.
Сад би можда вредело да пробам да гледам Мејаше, па онда и Грунтовчане. Мада ми је тај њихов хумор тада ишао поприлично ускурац, ал' сад сам ваљда довољно матор.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°436
beatakeshi wrote:Nije to humoristička serija.
+1
Kad sam gledao kao klinac užasno mi bilo žao Dudeka i baš sam mrzio onog teteca, valjda se Cinober zvao, glavni negativac.
Prije nekog vremena pustio jednu epizodu i nisam mogao, odvikao sam se od ex-yu tv ritma, dok ode od kapija do ulaznih vrata prođe život.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°437
pa jeste, navikao si se na dinamiku češkog filma
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°439
Po kajkavski. Moji baba i deda su tak zborili.
- Guest
- Post n°440
разумем све 10 км лево десно горе доле
хрват загребачки ми се жалио да има проблем тамо
ја сам био убеђен да причају искварени словеначки
- Post n°441
Odapeo još jedan hadezeovski prdonja i vi sad tu nešto kme kme… putuj, igumane.
Šta je sledeće, RIP unos za Lepomira Ivkovića? (Beat, u tebe gledam.)
- Post n°442
wrote:Odapeo još jedan hadezeovski prdonja i vi sad tu nešto kme kme… putuj, igumane.
Кад баци кашику Радош Бајић или Куста, и за њих ће се наћи нека лепа реч, немој да си таки.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°443
wrote:Odapeo još jedan hadezeovski prdonja i vi sad tu nešto kme kme… putuj, igumane.
a nije baš isto
- Post n°444
Mr. Moonlight wrote:разумем све 10 км лево десно горе доле
Nije slovenački, drugačija je i metrika i melodičnost. Jednostavno kajkavština, seljački jezik centralne i severne Hrvatske.
- Post n°445
Da, bio je politički smrda. Ali je prilična razlika između Pavićevskog smeća i Golikovog remek dela. A glede Nemanjemira: prva dva filma zauzimaju važno mesto u istoriji evropske kinematografije.
- Post n°446
Кајкавштина може да се дефинише као искварени словеначки, као што романски језици могу да се дефинишу као искварени латински. Нашао сам чак тврдње да је ту био читав спектар језика, отприлике као што се иберски језици нижу од Андоре до Лисабона, ама је кајкавски успео да се провуче и измакне унификацији, јер њим, јебига, говори добар део Загреба.
Мада загребачки кајкавски и оно што се говори ву Марији Бистрици вероватно исто имају итекаквих разлика, можда се и тешко разумеју међусобно...
Мада загребачки кајкавски и оно што се говори ву Марији Бистрици вероватно исто имају итекаквих разлика, можда се и тешко разумеју међусобно...
_____
- Guest
- Post n°447
beatakeshi wrote:Da, bio je politički smrda. Ali je prilična razlika između Pavićevskog smeća i Golikovog remek dela. A glede Nemanjemira: prva dva filma zauzimaju važno mesto u istoriji evropske kinematografije.
I na ovo +1.
Ja Sagnera i ne pamtim drugačije nego kao Dudeka, nalijetao sam na njega u još nekoliko serija i filmova ali ništa više nije bilo za pamćenje. Baška što mi je i u samim Gruntovčanima muljator Cinober najjači i najživlji lik.
Spori ritam je mene davio od početka "Đekne", trpio sam jer nije to loša serija ali sam prekinuo gledanje u sred epizode u kojoj kupuju košulje za Radosava i ni trideset godina kasnije nisam odgledao zadnje tri epizode.
- Post n°449
Marija Baksa. Uh. Zar ona moze umreti u starosti..