Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

R.I.P.

bela maca

R.I.P. - Page 14 Empty Re: R.I.P.

Post by bela maca Wed Jan 02, 2019 11:07 pm

ode giga.. nema dva meseca kako sam ga videla u prevozu, vozi se boli ga uve..

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Jan 03, 2019 11:02 am

dragisa iz ranih radova. jel giga od mila za dragisu?

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Jan 03, 2019 11:03 am

jeste. sumnjam da sam prvi koji je to primetio

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Filipenko

Post by Filipenko Thu Jan 03, 2019 8:12 pm

Ne mogu mu oprostiti antikomunisticke uratke pod stare dane, ali hvala mu za ulogu 1 Vozda. Kojekude, to je bila uloga zivota.

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Jan 03, 2019 8:21 pm

Potpuno je neverovatno kako su on i Berček razvalili Karađorđa i Miloša. Em što liče i jedan i drugi (posebno Nikolić) em kako su odigrali (posebno Berček)
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jan 03, 2019 8:34 pm

ja ne mogu očima da ih vidim, a ničim drugim ne umem
    Filipenko

Post by Filipenko Thu Jan 03, 2019 8:48 pm

KinderLad wrote:Potpuno je neverovatno kako su on i Berček razvalili Karađorđa i Miloša. Em što liče i jedan i drugi (posebno Nikolić) em kako su odigrali (posebno Berček)

Za mene je tu svako razvalio, ama bas svako. Genijalna serija, genijalna ekipa, fenomenalno ozivljavanje tog celog doba. Ma cak je i Bata The Zivotinja, koji celog zivota igra jednu te istu ulogu, razvalio u ulozi Jakova Nenadovica, Miki Drugasrbija u ulozi Vuka Karadzica, Gorica Popovic kao kneginja Ljubica, eeeej jebeni Predrag Ejdus kao Meternih R.I.P. - Page 14 1233199462 Tu se bas sve poklopilo, naklon do poda kako su dobru seriju napravili.
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Fri Jan 04, 2019 11:08 am

Filipenko wrote:
    KinderLad wrote:Potpuno je neverovatno kako su on i Berček razvalili Karađorđa i Miloša. Em što liče i jedan i drugi (posebno Nikolić) em kako su odigrali (posebno Berček)

Za mene je tu svako razvalio, ama bas svako. Genijalna serija, genijalna ekipa, fenomenalno ozivljavanje tog celog doba. Ma cak je i Bata The Zivotinja, koji celog zivota igra jednu te istu ulogu, razvalio u ulozi Jakova Nenadovica, Miki Drugasrbija u ulozi Vuka Karadzica, Gorica Popovic kao kneginja Ljubica, eeeej jebeni Predrag Ejdus kao Meternih R.I.P. - Page 14 1233199462 Tu se bas sve poklopilo, naklon do poda kako su dobru seriju napravili.

Veze s vezom nema, serija je bjak. Osim ako ne gledaš u odnosu na Đenerala Dražu, Svetog Savu i ove treševe nove generacije.

Post by beatakeshi Fri Jan 04, 2019 3:25 pm

Vikipedija je skromno smatra za najbolju seriju ikada u SFRJ. Meni je u ona doba bila potpuno slobistička, sećam se da sam malo gledao i da mi je bila bezveze, nacionalističko prenemaganje. Pogledaću malo ponovo zarad rekontekstualizacije i revalorizacije. I iz poštovanja prema liku i delu Đorđa Kadijevića.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 04, 2019 3:30 pm

Imam izvestan odmak prema toj seriji jer nas je nastavnica istorije Borjanka terala da prepričavamo svaku epizodu i potom je ex cathedra izricala šovinističke poente, naravno ispod Miloševićeve slike. Tad sam bio klinac i voleo sam seriju i pored toga, da bih kasnije shvatio da sam bio subjekt, bez ikakvog preterivanja, fašističke indoktrinacije. 

Gledao sam seriju ponovo, kao znatno stariji. Odlični glumci, dramaturgija nula, nekakva sekvenca istorijskih vinjeta i u suštini preteča današnjeg potpunog odsustva za dramu koje preovlađuje kod naših TV stvaralaca.
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Jan 04, 2019 8:30 pm

Creepy Uncle wrote:Imam izvestan odmak prema toj seriji jer nas je nastavnica istorije Borjanka terala da prepričavamo svaku epizodu i potom je ex cathedra izricala šovinističke poente, naravno ispod Miloševićeve slike. Tad sam bio klinac i voleo sam seriju i pored toga, da bih kasnije shvatio da sam bio subjekt, bez ikakvog preterivanja, fašističke indoktrinacije. 

Gledao sam seriju ponovo, kao znatno stariji. Odlični glumci, dramaturgija nula, nekakva sekvenca istorijskih vinjeta i u suštini preteča današnjeg potpunog odsustva za dramu koje preovlađuje kod naših TV stvaralaca.

pa ta serija je zamisljena kao hronika nastanka moderne srpske nacije kroz jezika. u pitanju je poduhvat RTB koji je za danasnje standarde produkciono nedostizan.

inace da se opet vratim prvom pitanju da li su giga moravac iz boljeg zivota i dragisa iz ranih radova (koji saucestvuje u silovanju i ubistvu jugoslave) isti covek?

Last edited by bruno sulak on Fri Jan 04, 2019 8:37 pm; edited 1 time in total

_____
    Filipenko

Post by Filipenko Fri Jan 04, 2019 8:32 pm

Ah, da, sada kada spomenuste, setih se da su glumili i Zoran Cvijanovic, Bane Lecic i ostala olos koja se valjda potisne iz pamcenja u sferu zaborava, pa ti ostaju samo lepe stvari u uspomenama.
    ficfiric

Post by ficfiric Fri Jan 04, 2019 8:39 pm

I Snezana Savic

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 04, 2019 8:42 pm

Ima i Đorđe David.

Bolja je Karađorđeva smrt, snimljena par godina ranije.
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Jan 04, 2019 8:46 pm

zapravo se tog TV filma bolje secam

_____

Post by beatakeshi Fri Jan 04, 2019 9:00 pm

Pri tom je serija imala neviđen društveno-politički tajming, počela sa emitovanjem u novembru 1987. A onda se pojavila i legendarna reklama: "Vožd je stigao".
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 04, 2019 9:01 pm

Ja još uvijek imam ovo:

R.I.P. - Page 14 25k52x0

Kadijevića sam gledao na tv prije par mjeseci i pričao je kako su lokalci u kraju u kom je sniman prilazili Gigi, krstili se i ljubili mu ruke kad su ga vidjeli u kostimu. Oprave.
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Fri Jan 04, 2019 9:35 pm

fikret selimbašić wrote:Ima i Đorđe David.

Tako je, sjajna drama, baš je zbog glumaca lako porediti.
    kondo

Post by kondo Fri Jan 04, 2019 10:29 pm

a ko je bio domaći glumac koji je glumio tita (ratnog) u nekom od poslednih partizanskih filmova ikada snimljenih? sigurno je posle "sutjeske" i bartona. zar nije bio baš on?

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.

Post by beatakeshi Fri Jan 04, 2019 10:38 pm

Uglavnom je Marko Todorović bio zadužen za to (kod Mrmka), doduše nisu bile u pitanju bioskopske stvari.
    Filipenko

Post by Filipenko Fri Jan 04, 2019 10:39 pm

Anđe'o wrote:
    fikret selimbašić wrote:Ima i Đorđe David.

Tako je, sjajna drama, baš je zbog glumaca lako porediti.

Naravno, odlicna stvar, ali to je film. Nije citava serija.

Kondo wrote:a ko je bio domaći glumac koji je glumio tita (ratnog) u nekom od poslednih partizanskih filmova ikada snimljenih? sigurno je posle "sutjeske" i bartona. zar nije bio baš on?

Dragan Bjelogrlic u Ravnoj Gori R.I.P. - Page 14 2348298330

Mozda mislis na Marka Todorovica?

R.I.P. - Page 14 1024px-Stevan_Kragujevic%2C_Marko_Todorovic_kao_Tito%2C_u_Tv_seriji_Save_Mrmka%2C_1986

Mislim da ga je i Djubre Ristovski glumio u filmu Igmanski Mars.
    ficfiric

Post by ficfiric Fri Jan 04, 2019 10:44 pm

Voja Brajovic R.I.P. - Page 14 1844795956

_____

Uprava napolje!

Filipenko

Post by Filipenko Fri Jan 04, 2019 10:46 pm

Dobro, to se ne racuna, to je bilo u Tito i ja. Mozes tako i Micka Ljubicica da ubacis.

Inace, glumio ga je i Zlatko Vitez u Pogresnoj proceni. To je jedan od poslednjih filmova snimljenih.
    паће

Post by паће Fri Jan 04, 2019 10:50 pm

Filipenko wrote:Dobro, to se ne racuna, to je bilo u Tito i ja. Mozes tako i Micka Ljubicica da ubacis.

Inace, glumio ga je i Zlatko Vitez u Pogresnoj proceni. To je jedan od poslednjih filmova snimljenih.

Шта им сад раде ако их више не снимају?

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    kondo

Post by kondo Fri Jan 04, 2019 10:52 pm

marko todorovic, tako je. hvala, zavelo me sto imaju isto ime.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.

Post by Sponsored content

Current date/time is Wed Nov 20, 2024 4:22 pm