Bosna i Hercegovina
- Guest
- Post n°901
Re: Bosna i Hercegovina
taj zločinac šišić je danas naravno državni službenik septičke jame za ogromnu platu
- Post n°902
Pa koji nije jbt
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°903
fikret hadžiabdić wrote:Mór Thököly wrote:
Pa i nisu. Osim onoga na sta si, cini mi se, mislio (verski), bili su i - nacionalni. Neko moze otici sa 25 godina u, npr, Spaniju, i posle 30 godina smatrati se vise Spancem nego onim odakle je dosao. Isto se tako moze i osecati Bosancem vise nego Srbinom u trenutku kada se raspada zajednicka drzava.
Ima jedan zajeban momenat koji sam prvi put sreo u Hrvatskoj, par slučajeva koje lično poznajem, za istoriju prilično nebitno ali sam siguran da to nisu jedini takvi primjeri. U BiH je, očekivano, bio puno ćešća pojava. Ljudi su se jbg osjećali Jugoslovenima i po tome birali stranu u ratu i onda imaš Srbe iz Srbije koji su ostali u ARBiH ili jednostavno nastavili da žive pod Alijom i Muslimane koji su ostali u VRS ili VJ. I jedni i drugi su mislili da su na partizanskoj strani. Npr. Omer Mehić, kako se širom društvenih mreža slavila njegova smrt u našim zemljama, pa još kad se po tabloidima provukla vijest da je bio pijan, ih.
Omera sam potegao kao najskoriji takav slučaj.
Mogu da zamislim kako je bilo porodicama tih ljudi, od nekadašnjeg ponosa pa do frke hoće li ti neko u sitan sat zakucati na vrata jer tvoj sin baca bombe na nas ili liječi mudžahedine**.
Kalesija*, mjesto od šest-sedam hiljada stanovnika je imala tri pilota na mlaznjacima, sva tri su ostala u VJ. U jesen '92. na lokalnom slobodnom radiju sam slušao otvoreno pismo koje im je neki njihov poznanik napisao, naslovio ga je sa: Quo vadis kalesijska eskadrilo.
*Emir Šišić, još jedan sličan primjer, je iz Živinica, komšiluk Kalesije i vojnog aerodroma Dubrave.
**Dušanka Vujasić doktorka iz Beograda koja je radila u Goraždu i ostala tamo sve do pogibije.
Da, fakat, postojao je i taj "ko je izdao Tita/Jugoslaviju" momenat. I kod onih koji su se nasli u svojim prirodnim/ocekivanim habitatima kad je sve puklo.
- Post n°904
Mislim, i tamo gde rata kao rata tada nije bilo.
- Post n°905
And according to this there's a Slovenian non-paper to this effect (tough I remain skeptical that they'd actually put this in writing): https://t.co/8q6WlJLevi
— Toby Vogel (@tobyvogel) April 12, 2021
- Post n°906
So much winning!
- Post n°907
Uigrana slovenacko-spska kombinacija koja je razjebala SFRJ sad bi da dovrsi svoj prljavi posao i da razjebe i BiH.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°908
Kakvo iznenadjenje. Not.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°910
Rekoh ja #fuckSlovenia, ali niko mene me sluša...
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°911
_____
- Post n°912
filozof ostao bez teksta?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°913
Ma numem u tehniku. Imam teksta k'o Sofronije.
_____
- Post n°915
A be znam to, nego mora neko iskusan, disi ili Fare.
_____
- Post n°916
Ако БиХ успе да се распадне без рата, то ће бити цивилизацијско достигнуће миленијума, нешто попут слетања човека на Марс.
Треба им дати Нобелову награду за мир следећих 20 година сваке године.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Guest
- Post n°917
Erős Pista wrote:A be znam to, nego mora neko iskusan, disi ili Fare.
prosto je, aplouduješ sliku ukucaš gornji tekst i donji tekst i to je to, samo skineš gotovo
- Post n°918
ma de sam ja iskusan, ja sam napravio tacno jedan i to prilicno genericki mim u zivotu na drake template-u o tome kako je dungeon synth postao zanr na primeru mortiis-ovog smell of rain albuma u fazonu "reduntant shitty dark ambient record ?" (drake ne odobrava). "pioneering dungeon synth record ?" (drake odobrava)Erős Pista wrote:A be znam to, nego mora neko iskusan, disi ili Fare.
a i to je bilo mnogo interno i ne preterano crafty.
edit: zapravo kad bolje razmislim ovo ti je ejdzizam da ja umem sa time samo zato sto sam relativno-forumski mlad
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°919
Turul madár wrote:Erős Pista wrote:A be znam to, nego mora neko iskusan, disi ili Fare.
prosto je, aplouduješ sliku ukucaš gornji tekst i donji tekst i to je to, samo skineš gotovo
Očigledno se ne razumemo.
_____
- Post n°920
Јанош Винету wrote:Ако БиХ успе да се распадне без рата, то ће бити цивилизацијско достигнуће миленијума, нешто попут слетања човека на Марс.
А онда отворимо базен која ће пре да се пева, "Бањалука ради Београд се гради" или "Приштина ради Тирана се гради"?
- Post n°921
Super mi je ovaj prosveceni fatalizam u kojem se BiH sigurno raspada samo je pitanje kako.
_____
- Post n°922
Varvarizam pod maskom realizma.
_____
- Post n°923
EPP treb spaliti. Sva sranja na Balkanu u zadnjih x godina prave stranke epp-a
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°924
+1000
_____
- Post n°925
Kad smo već kod komadanja Jugoslavije, procesa koji traje. Bi li vi mogli mirno da se razdružite vratite Italiji dio Slovenije koji je Jugoslaviji pripojen nakon WW2?
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.