UK - Politika i društvo
- Post n°27
Re: UK - Politika i društvo
Juruš lake Common Market 2.0 brigade
- Post n°28
U ovom trenutku izgleda da ce biti mnogo gore, ali to ce biti direktan ishod politike koju je Kinder opisao.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°29
Inace, ja bih Mejkinu politiku pre opisao kao drugu poznatu srpsku strategiju - "ce gi prejebemo!". Koga? Sve. EU. MP's. Laburiste. ERGevce. Rimejnere. Livere. "Sklon'te mi se s puta - mene mozak ne opterecuje!". Mad woman theory.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°30
William Murderface wrote:Inace, ja bih Mejkinu politiku pre opisao kao drugu poznatu srpsku strategiju - "ce gi prejebemo!". Koga? Sve. EU. MP's. Laburiste. ERGevce. Rimejnere. Livere. "Sklon'te mi se s puta - mene mozak ne opterecuje!". Mad woman theory.
Ne, dobro, to kad shvatiš da nema šanse da uradiš kako treba, jer je nemoguće Onda nastupa sledeća faza - "čekaj, a šta ako na primer..."
- Guest
- Post n°31
dakle Terezin plan neće proći sve i da bude stavljen na dnevni red (nešto ne vidim da se Bercow predomislio), mislim da je to sasvim jasno sudeći po reakcijama, ona neće da da ostavku, EU ne pada na pamet da nudi ustupke, i ostalo je devet dana da dođu do rešenja, a situacija je znatno gora i složenija nego pre nedelju dana.
mislim da će play-by-play no deal Brexita biti vrlo zanimljiv.
- Post n°32
Ali ne, bas tad treba jos jace da zapnes!
Sto je najludje, mozda joj i prodje. Taktika najbolje pali kad si na samoj ivici provalije.
U tom smislu, opasnost od probijanja dedlajna nije propust ili nemar, nego sustinski deo taktike.
Et Kinder
Sto je najludje, mozda joj i prodje. Taktika najbolje pali kad si na samoj ivici provalije.
U tom smislu, opasnost od probijanja dedlajna nije propust ili nemar, nego sustinski deo taktike.
Et Kinder
_____
- Post n°33
E, to sa ostavkom ima jedna stvar. Kad dođu "ljudi u sivim kaputima" to je to. To niko nije preživeo. Ali da li će doći to je veliko pitanje. Jer, šta će onda?
- Post n°34
William Murderface wrote:Ali ne, bas tad treba jos jace da zapnes!
Et Kinder
To je istina. U ogromnoj većini slučajeva završava se survavanjem, ali ako si na samoj ivici provalije i težište ti je u stvari već iznad nje...ovo je jedina šansa da se preživi. Momenat ludila je već prošao, to je bilo ono kada je trčala ka provaliji. Sad dolazi onaj momenat u kome se ili strada ili bog čuva pijane i lude.
- Post n°35
nije da ce da pomogne, ali ima neceg hipnotisuceg u rastucim brojkama ove peticije za ostajanje u eu. poraste za 10 hiljada svakih pet minuta.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°36
Kada je People's Vote miting?
- Post n°37
Pazi, ako bude uspela da stavi deal na jis jedno glasanje, svi ce morati da podnesu odgovornost za no deal ako ne glasaju za njega. ERG scum je naravno neosetljiv na takve stvari, ali ostalima ce verovatno biti ozbiljna frka. Mozda na kraju i glasaju, sta god inace pricali po kuloarima, pa cak i samoj Mej u facu. Naprosto vise nije pitanje dal im se svidja deal, Mej, EU, Tusk, torijevci, ili bilo sta drugo. Preuzece odgovornost za katastrofu, a verujem da ima solidan broj ljudi koji na to naprosto nihe spreman.
_____
- Post n°38
Creepy Uncle wrote:dakle Terezin plan neće proći sve i da bude stavljen na dnevni red (nešto ne vidim da se Bercow predomislio), mislim da je to sasvim jasno sudeći po reakcijama, ona neće da da ostavku, EU ne pada na pamet da nudi ustupke, i ostalo je devet dana da dođu do rešenja, a situacija je znatno gora i složenija nego pre nedelju dana.
Ona ako je gotova i zna da je gotova, i ne prođe joj deal ni treći put, ladno može da stavi u deo koji je politička deklaracija da će se budući odnosi bazirati na Norway+ i progurava deal ko od šale. Cerovatno čak i samo ako stavi Carinsku uniju i "close alignment" sa SM. Da, vlada bi bila gotova, sve bi bilo gotovo, ali deal bi prošao. Ona nije osoba koja koja je potpuno lišena sense of duty, mala je šansa, ali nije 100% da će prevladati osećaj odgovornosti prema stranci u odnosu na isti prema državi. Šansa je možda 10%, ali nije potpuno nemoguće.
- Post n°39
Quincy Endicott wrote:Kada je People's Vote miting?
Subota
- Post n°40
William Murderface wrote:Pazi, ako bude uspela da stavi deal na jis jedno glasanje, svi ce morati da podnesu odgovornost za no deal ako ne glasaju za njega. ERG scum je naravno neosetljiv na takve stvari, ali ostalima ce verovatno biti ozbiljna frka. Mozda na kraju i glasaju, sta god inace pricali po kuloarima, pa cak i samoj Mej u facu. Naprosto vise nije pitanje dal im se svidja deal, Mej, EU, Tusk, torijevci, ili bilo sta drugo. Preuzece odgovornost za katastrofu, a verujem da ima solidan broj ljudi koji na to naprosto nihe spreman.
Šta će da radi Korbin? Nema dovoljno Torijevaca samih da izglasaju deal. Ima minimum miniumuma 10-15 koji apsolutno nema šanse da podrže deal. Štaviše, ako je opcija no deal, tek onda nema šanse da podrže i još mnogo više od 10-15. Tad je glavno pitanje šta radi Korbin. Da li to the bitter end želi da namakne krivicu Torijevcima i ošteti ih za dug period ili preovlađuje nekakav ne znam kakav osećaj dužnosti? Ja bih se kladio na ono prvo i da će bukvalno bičevati laburističke poslanike da glasaju protiv.
- Post n°41
Cak i ako bude tako, mislim da to u ovakvom trenutku vrlo malo znaci, taj whipping fercera samo u relativno normalnim okolnostima.
_____
- Guest
- Post n°42
Matori lisac William Hague kaze da su opsti izbori sve verovatniji.
- Post n°43
Creepy Uncle wrote:Matori lisac William Hague kaze da su opsti izbori sve verovatniji.
Od kad je drugi put pao deal nekakav izlazak na biralista je uvek bio najverovatnija opcija. Međutim, sad više uopšte nije isključeno da im EU kaže da za tako nešto moraju da "revoke" A50. Mada možda i ne bi, niko više ništa ne zna.
- Post n°44
Mislim da je Tusk rekao da su spremni da daju long delay zbog izbora.
_____
- Post n°45
William Murderface wrote:Cak i ako bude tako, mislim da to u ovakvom trenutku vrlo malo znaci, taj whipping fercera samo u relativno normalnim okolnostima.
Mogu da se pozdrave sa vlascu ako nakon svega progutaju ovakvo govno. 70% njihovih glasaca su rimejneri. A da ne pricam da ako uspe subotnji miting u nameri da dovede pola miliona ljudi na ulicu da će pritisak biti ogroman. Jer među tim ljudima neće biti puno Torijevskih glasača.
- Post n°46
William Murderface wrote:Mislim da je Tusk rekao da su spremni da daju long delay zbog izbora.
Ok, onda je Hague u pravu, defo, to je onda najverovatniji scenario "as of now"
- Post n°47
Brussels expects the British government to request a lengthy extension, and hold European elections, if the deal fails in the Commons at the third time of asking, so as to allow time for cross-party talks on a soft Brexit or a general election or second referendum.
_____
- Post n°48
da, ok.
kakav game of chicken... Što reče ovaj jedan - trodimenzionalni game of chicken
kakav game of chicken... Što reče ovaj jedan - trodimenzionalni game of chicken
- Post n°49
_____
- Post n°50
Briselu je vazno da izadju na evropske izbore.