AZ-5 wrote:poveo pastvu iz draginja, samo ne odose na istok u bratsku pravoslavnu rusiju vec u baden virtemberg
Ako smo braća žene kese nam nisu sestre
AZ-5 wrote:poveo pastvu iz draginja, samo ne odose na istok u bratsku pravoslavnu rusiju vec u baden virtemberg
KinderLad wrote:Ne postoji buducnost u ovakvim drzavama. Ja samo cekam kad ce i ostali to da shvate. Ja sam shvatio pre 10-12 godina. Dugo mi je trebalo, ali ipak pre 10-12 godina.
disident wrote:Pesimisti
[size=40]SLUČAJNO DOŠLI U SRBIJU I VIŠE SE NE VRAĆAJU U AMERIKU Porodica Maldonado, njih 11, presrećna u Nišu, naučili i ajvar da prave[/size]
Možda je vreme da se predsednik otarasi iluzije i preispita dosadašnji model forsiranja direktnih stranih investicija, jer se, očigledno, nije pokazao kao ubedljiv za građane koji masovno beže iz Srbije. Nije uopšte naivno pitanje kako je moguće da u jednu državu za godinu i po dana uđe pet milijardi evra stranih direktnih investicija (koje po svojoj suštini treba da donesu prosperitet) a građani masovno beže iz takve države.
Nejasno je da li predsednik države razume problem i može li da ponudi novi razvojni koncept. Nastavi li tvrdoglavo da sprovodi privredni model koji isušuje Srbiju od pameti, znanja i veština predsednik postaje ključni saučesnik stvaranja države koja je samo tigar od papira na Balkanu. Njegova je i odgovornost što u Srbiji prestaje da važi onaj univerzalni civilizacijski kod da „na mladima svet ostaje“.
Argument koji je pre neki dan izneo nemački ambasador u Beogradu – da iseljavanje iz Srbije nije ništa strašno jer se ono događa u čitavom regionu – samo je bedan pokušaj da se ohrabri pogrešan saveznik i amnestira za pogrešan model razvoja. Tačno je da je iseljavanje trend koji je zahvatio Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Ali, otkud toliko gastarbajtera iz Srbije u Nemačkoj ako je ona (mislim Srbija) ekonomski lider u regionu?
ontheotherhand wrote:zašto se zovu direktne, zašto ne samo strane investicije?
Летећи Полип wrote:Možda je vreme da se predsednik otarasi iluzije i preispita dosadašnji model forsiranja direktnih stranih investicija, jer se, očigledno, nije pokazao kao ubedljiv za građane koji masovno beže iz Srbije. Nije uopšte naivno pitanje kako je moguće da u jednu državu za godinu i po dana uđe pet milijardi evra stranih direktnih investicija (koje po svojoj suštini treba da donesu prosperitet) a građani masovno beže iz takve države.
Nejasno je da li predsednik države razume problem i može li da ponudi novi razvojni koncept. Nastavi li tvrdoglavo da sprovodi privredni model koji isušuje Srbiju od pameti, znanja i veština predsednik postaje ključni saučesnik stvaranja države koja je samo tigar od papira na Balkanu. Njegova je i odgovornost što u Srbiji prestaje da važi onaj univerzalni civilizacijski kod da „na mladima svet ostaje“.
Argument koji je pre neki dan izneo nemački ambasador u Beogradu – da iseljavanje iz Srbije nije ništa strašno jer se ono događa u čitavom regionu – samo je bedan pokušaj da se ohrabri pogrešan saveznik i amnestira za pogrešan model razvoja. Tačno je da je iseljavanje trend koji je zahvatio Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Ali, otkud toliko gastarbajtera iz Srbije u Nemačkoj ako je ona (mislim Srbija) ekonomski lider u regionu?
https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/sve-vise-investitora-a-sve-manje-radnika/
obraz - đon
Zavod Republike Slovenije za zapošljavanje organizovaće 19. i 26. septembra sajmove zapošljavanja u Beogradu i Nišu, na kojima će poslove ponuditi skoro 30 slovenačkih poslodavaca.
To je rezultat Sporazuma između Vlada Slovenije i Srbije o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji čije je sprovođenje startovalo početkom ovog meseca, kao i Protokola o sprovođenju tog sporazuma. Ti sajmovi biće mogućnost da se oni koji traže posao, a žive u Srbiji, sretnu sa poslodavcima iz Slovenije i na taj način se direktno povežu.
Preduzeća koja učestvuju ove godine objavila su više od 4.500 slobodnih radnih mesta, što pokazuje koliko je veliko interesovanje i potreba za zapošljavanjem u određenim privrednim delatnostim, navodi se u saopštenju slovenačkog zavoda.
Летећи Полип wrote:https://www.facebook.com/srpskaposla011/videos/703825650124720/