Niš kao takav
- Post n°801
Re: Niš kao takav
Неће ваљда да им иду на ноге у тамо неки Ниш? Зна се како се цару доносе дарови.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°802
William Murderface wrote:Nisi preneo najbitniji detalj:
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva saobraćaja, ugovor o prenosu osnivačkih prava u Javnom preduzeću za aerodromske usluge “Aerodrom Niš”, kojim država preuzima upravljanje niškim aerodromom, potpisan je danas u Beogradu.
Trazio sam vest, mislio sam da je pravljena festa u Nisu, svecano potpisivanje, itd
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°803
Ma hau jes nou, ne smeju da promole nos.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°804
http://www.mgsi.gov.rs/cir/aktuelnosti/mihajlovitsheva-drzhava-tshe-nastaviti-da-razvija-nishki-aerodromОна подсећа да је Влада Србије одлуку о преносу оснивачких права са ЈП “Аеродром Ниш” на Републику Србију донела након вишегодишњих молби Града Ниша и менаџмента аеродрома да помогне даљи рад и развој нишког аеродрома, с обзиром на то да Град Ниш, као власник аеродрома, не располаже неопходним финансијским средствима.Република Србија је у претходне четири године помогла нишки аеродром са укупно 9,8 милиона евра, од чега је 3,6 милиона евра помоћ у новцу и опреми коју је Аеродром „Константин Велики“ добио од ваздухопловних предузећа и институција у власништву државе.
Bukvalno svaka tvrdnja iz ova dva pasusa je apsolutna laž.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°805
kaznice ih ponosne nislije na sledecim izborima
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°806
Ponovo goreo automobil u Nišu
U subotu rano izjutra, nešto pre 4 sata, građani su prijavili, kako navode iz policije, da na parkingu u Vizantijskom bulevaru u naselju Duvanište u Nišu, gori automobil. Istraga o okolnostima požara je u toku, objašnjavaju iz policije, a vatrogasna ekipa je ugasila požar.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°807
Лети, лети, лети, лети, лети.... аеродром!
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°808
I jos jedan
Još jedan auto goreo u Nišu.
— Južne vesti (@juznevesti) August 13, 2018
Noćas oko 3 sata goreo je "BMW" u Mokranjčevoj ulici.
Jake eksplozije, najverovatnije od guma, uznemirile su meštane, a uzrok požara za sada je nepoznat.#Niš pic.twitter.com/iKnXkHUTYg
_____
- Post n°810
https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Samo-Nisvilova-nagrada-koju-dodeljuje-gradonacelnik-se-vise-nece-urucuvati-na-bini.sr.html
_____
- Post n°811
Kako je krenulo, sledece godine ce dodeljivati sa nepoznate lokacije preko YT-a
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°812
Ovo su napisali samo Williama da nadrndaju.
Ceterum censeo, NALED...
Toma Todorović wrote:Ниш – На недавно одржаној Националној конференцији о локалном економском развоју, у организацији НАЛЕД-а, Развојне агенције Србије и Министарства државне управе и локалне самоуправе, град Ниш проглашен је шампионом локалног развоја у категорији привлачења инвестиција. :ljaksofon:
Колико је град на Нишави заиста испред свих у Србији у неговању системског приступа привлачењу улагања може се закључити на основу истраживања које је НАЛЕД спровео током ове године. Да је најбољи пут до више инвестиција и стварања услова за развој постојеће привреде формирање посебног одељења у оквиру локалне управе, чији ће кључни задатак бити брига о пословном амбијенту, показује податак да је чак 88 одсто градова и општина у нашој земљи разумело поруку и основало Канцеларије за локални економски развој (КЛЕР).
Међутим, многе нису отишле корак даље и нису овим канцеларијама обезбедиле адекватно место и улогу у општинској хијерархији, нити потребну аутономију. Запослени у овим канцеларијама баве се, утврђено је, много више припремом донаторских пројеката него бригом о привредном развоју.
Ceterum censeo, NALED...
- Post n°813
https://www.danas.rs/ekonomija/vucic-najavio-ekonomski-bum-a-industrijska-proizvodnja-u-padu/
_____
- Post n°814
To je sve tako zbog nedovoljno autonomije u radu novoosnovanih KLER-ova.
- Post n°815
На недавно одржаној Националној конференцији о локалном економском развоју, у организацији НАЛЕД-а, Развојне агенције Србије и Министарства државне управе и локалне самоуправе, град Ниш проглашен је шампионом локалног развоја у категорији привлачења инвестиција.
_____
- Post n°816
http://rs.n1info.com/a413660/Biznis/Bivsi-direktor-niskog-aerodroma-Bukvalno-seku-zdravu-nogu.html
_____
- Post n°817
Je l' ima neko potencijalno aktivno klizište blizu tog kao aerodroma? Pitam za druga.
- Post n°818
Napraviće, što im teško.
_____
- Post n°819
Прво ми је било блесаво што се аеродром зове само на енглеском, а онда сам се сетио да до њега ионако нема домаћих летова.
_____
- Post n°820
Toma Todorović bogami on a crusade. Nije da je bilo loše, ali sređujemo! Onoštobirekli, ne sumnjam.
- Guest
- Post n°821
haha, jel ovo odgovor na Đurđanovićev intervju u Vremenu?
nije doneo cveće na primopredaju
nije doneo cveće na primopredaju
- Post n°822
Kapiram da da. A vaguely informative sadržaj teksta na stranu, najjače mi je ovo kako naglašavaju kada postave na neki posao nekoga ko je actually formalno školovan za tu industriju, samo što ga ne uokvire u naslovu... a ciljna grupa svrš-klimaks, stručnost ispred politike meets jebi Soroša meets ne damo ti, Tuđmane, ni metra!
- Post n°823
Viz er ukida liniju za Malme sa niškog aerodroma?
Mađarska aviokompanija Viz er je prestala sa prodajom karata za januarski let za Malme sa niškog aerodroma.
Let za Malme je bila prva linija nakon dugogodišnje pauze, Viz er prva" low cost" kompanija koja je 2015. godine stigla u Niš.
Direktor Regionalne razvojne agencije iz Niša Bojan Avramović kaže da to znači da se linija gasi i da je to jedna od loših vesti nakon što je upravljanje niškim aerodromom preuzela država.
Ukidanje ove linije znači 32.000 putnika manje.
"Ovo je povratak u prošlost. Meni je stvarno žao da je ovako počelo, ipak sam se nadao da nisam u pravu ni po jednom predviđanju", kaže Avramović.
N1: Koja su vaša predviđanja bila?
Avramović: Pa da će da podignu takse, jer zašto bi tražili od nas da dižemo takse. Lično su tražili od mene, agencije, da to uradim, da podignemo takse i uđu probleme sa aviokompanijama.
U ovom trenutku sa niškog aerodroma lete tri kompanije.
Na samom aerodromu kažu da nemaju najavu ukidanja bilo kog leta i da "low cost" kompanije, prema saznanjima koja oni imaju, ostaju u Nišu.
"Na aerdoromu 'Konstantin Veliki' vrši se redovan putnički avio saobraćaj kako je i najavljeno za letnju sezonu 2018. Svakako su u opticaju i prodaje karata za zimsku sezonu 2018/19", izjavila je portparolka aerodroma Ivanka Stanisavljević.
Da li je to uvod u povlačenje i ostalih kompanija iz Niša? Da li se i kada ukidaju pojedine linije za sada zvaničnih infoirmacija i potvrde iz tih kompanija nema.
Podsećamo, u prethodnoj godini, niški aerodrom po rastu putnika bio je vodeći u regionu, a pre nego što je upravljanje preuzela država, nišlije su protiv takve odluke organizovale i proteste.
_____
- Post n°824
Kako beše ono Dodikovo (ili koga već iz vlasti RS...) - "Možda bi gradjani imali koristi od toga, ali nama se to ne isplati"...tako nešto.
- Post n°825
https://www.danas.rs/ekonomija/prelazak-rajan-era-iz-nisa-u-beograd-ce-biti-poguban-za-er-srbiju/
_____