(Ne odgovaraj, retoričko je pitanje).
Jedno sasvim novo i drugačije Presidency..
A kakve veze tvoj komentar ima s mozgom?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
Korišćenje jasnih "nacionalnih" signala da markira migrante (ovde uglavnom Latinose), tretiranje kao zbirnog spoljnog elementa koji je pretnja našem načinu života, kolektivizacija kriminalnih aspekata od pojedinca ka čitavoj grupi, igranje na kartu straha kod domaćeg stanovništva....
MNE wrote:a kakve veze ukazivanje na posljedice ilegalne imigracije ima sa fašizmom?
Manipulisanje javnosti sa strahom od pripadnika (posebno vizuelno upadljive) manjinske grupacije je možda čak i neophodno da bi fašizam bio to što jeste.
Pritom, ja ne mislim da je Tramp fašista, već samo bezobzirna, bezvredna, narcisoidna i ogavna baraba i prevarant. To ne znači da neke stvari koje uradi ne potpadaju pod fašističke akte, ili ih podupiru.
ja ne vidim zbog čega je ovaj krimos vizuelno upadljiv, da je neki John iz Texasa sa kaubojskim šeširom nikad ne bih provalio da je latin, tipova koji izgledaju tako imaš i kod nas koliko hoćeš
postoji razlog zašto je ilegalna imigracija ilegalna, da nije tako bila bi legalna i granice uopšte ne bi postojale a vjerovatno ni države, ustaljeni poredak je daleko od savršenog ali ovo slanje sirotinje drugim državama na prag nikako ne može biti korak u pravom smjeru
postoji razlog zašto je ilegalna imigracija ilegalna, da nije tako bila bi legalna i granice uopšte ne bi postojale a vjerovatno ni države, ustaljeni poredak je daleko od savršenog ali ovo slanje sirotinje drugim državama na prag nikako ne može biti korak u pravom smjeru
- Guest
MNE wrote:ja ne vidim zbog čega je ovaj krimos vizuelno upadljiv, da je neki John iz Texasa sa kaubojskim šeširom nikad ne bih provalio da je latin, tipova koji izgledaju tako imaš i kod nas koliko hoćeš
ma da creepy ti bi stavio pare na to da je meksikanac a ne npr. englez ne zajebavaj
- Guest
jbt piše mu u videu preko čela da je ilegalni imigrant i da se zove luis bracamontes. nemoj zajebavati.
a to što ima članova neke grupe za koje ne bi mogao iz prve da kažeš da li pripadaju toj grupi ili ne, ne znači da se na ulici ne može uspešno raditi racial profiling.
a to što ima članova neke grupe za koje ne bi mogao iz prve da kažeš da li pripadaju toj grupi ili ne, ne znači da se na ulici ne može uspešno raditi racial profiling.
Indy wrote:MNE wrote:a kakve veze ukazivanje na posljedice ilegalne imigracije ima sa fašizmom?
(posebno vizuelno upadljive)
odgovarao sam na ovo, inače južnoamerikanaca u USA imaš koliko hoćeš i ako su legalni državljani niko im ne pravi probleme zbog imena, mislim 30% njih je glasalo Trampa o čemu pričate jbt
Saberi se, osopo.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
ameri su imperijalistička govna ali nisu fašisti, čak ni trenutna garnitura
Па не, они фашизам уважавају као сарадника и савезника, али не у својој кући.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
MNE, klasičan trol.
- Guest
pa vizuelno upadljiva grupa, ne vizuelno upadljiv pojedinac. mislim, potpuno je Indy u pravu, uglavnom se radi o vizuelno upadljivoj grupi, posebno u okruženjima u kojima je veća verovatnoća da ih sretneš (veće urbane sredine, mesta gde ima više low skill zaposlenih, itd.). ali to ne znači da za svakog člana grupe možeš da kažeš da je pripadnik grupe čim mu vidiš lice.MNE wrote:Indy wrote:
(posebno vizuelno upadljive)
odgovarao sam na ovo, inače južnoamerikanaca u USA imaš koliko hoćeš i ako su legalni državljani niko im ne pravi probleme zbog imena, mislim 30% njih je glasalo Trampa o čemu pričate jbt
a ovo da Amerikanci nisu fašisti--pa nisu (još uvek) u onom smislu u kom je bilo i ima fašista npr. u južnoj Americi. ali atmosfera u društvu, ili bar jednom njegovom delu, i mera u kojoj elementi fašističkog pogled na svet prodiru u kulturu i javni diskurs, pa bivaju mejnstrimovani i promovisani od strane medija i predsednika kome je jedina briga u životu da potpaljuje svoju glasačku bazu jesu nešto novo i neuobičajeno. jbt Tramp je prvi američki predsednik koji igra na kartu permanentne kampanje. i jedino što ume u toj kampanji je da potpiruje antagonizme prema grupama koje se mogu percipirati kao strane/opasne/različite. ni on a ni medijsko krilo njegovog pokreta ne zastaju i ne menjaju retoriku ni za pedalj, šta god da se desi. nema veze što je lik ubio 11 jevreja ubeđen da je, zbog fakin karavana, počeo građanski rat--trpaj Soroša i demokrate na isti način ko i do juče.
što neko reče (ovako ili slično): Trampova inteligencija se sastoji u tome da provali gde boli, gde je slaba tačka, i onda tu da bode i pritiska dok to ne dovede do neke koristi za njega lično. u svemu tako postupa. i sad ako posao radi rasni/klasni resantiman, ako posao radi white supremacy/white genocide, ako treba da se brani zastava i vojska, ako treba da se deca odvajaju od roditelja, šta god, samo teraj, pritiskaj...
Vrlo ubjedljiv argument.Indy wrote:MNE, klasičan trol.
Djamolidine suzbijanje ilegalne imigracije nema veze sa rasom klasom itd. u Sjevernu Koreju nema šanse da uđeš ilegalno(doduše nije da je navalica) pa ih niko ne zove fašistima zbog toga.
MNE wrote:Vrlo ubjedljiv argument.Indy wrote:MNE, klasičan trol.
Djamolidine suzbijanje ilegalne imigracije nema veze sa rasom klasom itd. u Sjevernu Koreju nema šanse da uđeš ilegalno(doduše nije da je navalica) pa ih niko ne zove fašistima zbog toga.
ekcjuali tako su ih vec nazvali sovjetski posmatraci nakon sto su prisustvovali incidentu u kom je rulja napala kubanskog ambasadora zato sto je crnac.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
MNE wrote:Djamolidine suzbijanje ilegalne imigracije nema veze sa rasom klasom itd. u Sjevernu Koreju nema šanse da uđeš ilegalno(doduše nije da je navalica) pa ih niko ne zove fašistima zbog toga.
- Guest
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 2, 2018
How do you say trademark misuse in Dothraki?
— HBO (@HBO) November 2, 2018
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
Ali koji je ovo advokatsko-menadžerski brainstorming bio. Da li je infringement....nije, ovo je citat, to spada u fair use..ali uzeo je zaštićeni logotip...da, kao i dva miliona autora memea...ali moramo da se oglasimo ali tako da ne anticipiramo pravnu akciju...how 'bout "misuse"? sold. na koga vas Tramp podseća? varvarin...Dothraki. i eto tvita.
- Guest
WASHINGTON (Reuters) - U.S. Treasury Secretary Steven Mnuchin said on Friday that Belgian-based financial messaging service SWIFT could be hit with U.S. sanctions if it provides services to Iranian financial institutions that Washington blacklists.
“SWIFT is no different than any other entity,” Mnuchin told reporters on a conference call. “We have advised SWIFT that it must disconnect any Iranian financial institutions that we designate as soon as technologically feasible to avoid sanctions exposure.”
- Korisnik
MNE wrote: ustaljeni poredak je daleko od savršenog ali ovo slanje sirotinje drugim državama na prag nikako ne može biti korak u pravom smjeru
Pa šta je rešenje ondak?
ne znam ali ovo nije
- Guest
Логика каже да ако не знаш шта јесте, не можеш знати ни шта није.
Ko "šalje" sirotinju drugim državama na prag?
_____
William Murderface wrote:Ko "šalje" sirotinju drugim državama na prag?
https://lyricstranslate.com/en/mr-bond-all-white-paradise-lyrics.html
Verse 1: Happy Merchant]
As I globalize the world bringing terror and death
I have to make sure there's no rebellious Aryans left
‘Cause I've been lying and swindling so long
That even the shabbos goys think my mind is gone
Which makes them anti-semitic so they clearly deserve it
Me being easy on that, you know is unheard of
You better watch how you speaking and what you memeing
Or you and your family die in gulags, freezing
I hate to kvetch, but why am I persecuted so
As they croak, I see myself in the Auschwitz smoke