Tupan dana
- Post n°726
Re: Tupan dana
A sad ozbiljno. Ja znam jednog inzinjera koji se vratio, osnovao firmu u Srbiji, ima oko 100 zaposlenih u Beogradu, kao i poslovnice u Rumuniji i Nemackoj. Znam da porgramere u Beogradu sa 5-6 godina iskustva, koji znaju ono sto firmi treba, placa 5 hiljada evra neto, a niko od programera i inzinjera nema manje od 3 hiljade evra. Tako da ovo sto je ovaj tupan dana rekao ne vazi za vecinu, ali postoje legalno placeni poslovi u Srbiji koji mogu da se mere sa onima sto bi primali u zapadnoj Evropi. Mali broj ljudi je u stanju da se uklopi u to, ali takvi postoje.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°727
Ljudoi iz ovih zemalja ne odlaze (samo) zbog para.
- Post n°728
Da ti dopunim ovo dok ne stigne Janoš:Vilmos Tehenészfiú wrote: Postoje legalno placeni poslovi u Srbiji koji mogu da se mere sa onima sto bi primali u zapadnoj Evropi. Mali broj ljudi je u stanju da se uklopi u to, ali takvi postoje.
https://pescanik.net/nastavnici-kao-sluzbena-lica/2019. advokati su se izborili za takvu zaštitu kakvu nemaju ostala službena lica (da se ovim krivičnim delom štite i članovi porodice advokata i to ako neko njima nanese telesnu povredu, pa čak i ako neko uništi, ošteti ili učini neupotrebljivom stvar u imovini advokata ili člana njegove porodice). Država je poručila da takvu zaštitu ne treba dati članovima porodice sudija, tužilaca ili policajaca, ali to treba razumeti kao moć koju advokati imaju u odnosu na sudije, tužioce i policajce jer oni uz advokaturu mogu biti članovi političkih partija, pa su tako u isto vreme i u glavnim odborima vladajuće stranke, narodni poslanici i premijeri.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°729
Da, ali broj zamerki koji neko ima za zemlju Srbiju je obrnuto proporcionalan prihodima. Uzmi u obzir recimo zdravstvo: sve bolje stojece privatne firme placaju zaposlenima privatno zdravstveno osiguranje.Nektivni Ugnelj wrote:Ljudoi iz ovih zemalja ne odlaze (samo) zbog para.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°730
Vazduh ne možeš da platiš.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°731
bela maca wrote:Vazduh ne možeš da platiš.
Aјде. А што смо ми овде годинама плаћали ваздушарину, то мачку о реп, а?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°732
Privatno zdravstvo u srbiji nije lose sve dok ti ne zatreba lekar.Vilmos Tehenészfiú wrote:Da, ali broj zamerki koji neko ima za zemlju Srbiju je obrnuto proporcionalan prihodima. Uzmi u obzir recimo zdravstvo: sve bolje stojece privatne firme placaju zaposlenima privatno zdravstveno osiguranje.Nektivni Ugnelj wrote:Ljudoi iz ovih zemalja ne odlaze (samo) zbog para.
- Post n°733
+1
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°734
Vilmos Tehenészfiú wrote:A sad ozbiljno. Ja znam jednog inzinjera koji se vratio, osnovao firmu u Srbiji, ima oko 100 zaposlenih u Beogradu, kao i poslovnice u Rumuniji i Nemackoj. Znam da porgramere u Beogradu sa 5-6 godina iskustva, koji znaju ono sto firmi treba, placa 5 hiljada evra neto, a niko od programera i inzinjera nema manje od 3 hiljade evra. Tako da ovo sto je ovaj tupan dana rekao ne vazi za vecinu, ali postoje legalno placeni poslovi u Srbiji koji mogu da se mere sa onima sto bi primali u zapadnoj Evropi. Mali broj ljudi je u stanju da se uklopi u to, ali takvi postoje.
Za programere ne znam, ali srpske fabrike su pune inzenjera koji rade za 70/80k.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°735
Ne lupaj, ljubi te brat.Nim Chimpsky wrote:Privatno zdravstvo u srbiji nije lose sve dok ti ne zatreba lekar.Vilmos Tehenészfiú wrote:
Da, ali broj zamerki koji neko ima za zemlju Srbiju je obrnuto proporcionalan prihodima. Uzmi u obzir recimo zdravstvo: sve bolje stojece privatne firme placaju zaposlenima privatno zdravstveno osiguranje.
_____
- Post n°736
keywords: mali broj, ali postoje.Летећи Полип wrote:Vilmos Tehenészfiú wrote:A sad ozbiljno. Ja znam jednog inzinjera koji se vratio, osnovao firmu u Srbiji, ima oko 100 zaposlenih u Beogradu, kao i poslovnice u Rumuniji i Nemackoj. Znam da porgramere u Beogradu sa 5-6 godina iskustva, koji znaju ono sto firmi treba, placa 5 hiljada evra neto, a niko od programera i inzinjera nema manje od 3 hiljade evra. Tako da ovo sto je ovaj tupan dana rekao ne vazi za vecinu, ali postoje legalno placeni poslovi u Srbiji koji mogu da se mere sa onima sto bi primali u zapadnoj Evropi. Mali broj ljudi je u stanju da se uklopi u to, ali takvi postoje.
Za programere ne znam, ali srpske fabrike su pune inzenjera koji rade za 70/80k.
not keywords: pune su ih fabrike.
_____
- Post n°737
Iskustva meni bližnjih daju za pravo Nimu.Vilmos Tehenészfiú wrote:Ne lupaj, ljubi te brat.Nim Chimpsky wrote:
Privatno zdravstvo u srbiji nije lose sve dok ti ne zatreba lekar.
- Post n°738
privatno je za brze provere, dijagnostiku bez čekanja (a za pare, naravno), dopunske preglede, drugo mišljenje itd. za sva "proper" lečenja koja se ne zaustavljaju kod lekara opšte prakse i brzog leka na recept 99,9% ljudi nužno zavisi od državnog zdravstva (koje i plaćamo, je li).
istina je da sve više ljudi ima preko firmi neku formu privatnog zdravstvenog osiguranja i da iole dobrostojeći ljudi kojima nikad nije frka za 50-100€ i inicijalno odu u, lupam, euromedik, na pregled zbog bakterijske upale, bakteriogram i recept za antibiotike, a ne kod izabranog lekara da čekaju x sati u određenoj smeni.
istina je da sve više ljudi ima preko firmi neku formu privatnog zdravstvenog osiguranja i da iole dobrostojeći ljudi kojima nikad nije frka za 50-100€ i inicijalno odu u, lupam, euromedik, na pregled zbog bakterijske upale, bakteriogram i recept za antibiotike, a ne kod izabranog lekara da čekaju x sati u određenoj smeni.
Last edited by Del Cap on Wed Sep 25, 2024 9:44 pm; edited 1 time in total
- Post n°739
Nim Chimpsky wrote:Privatno zdravstvo u srbiji nije lose sve dok ti ne zatreba lekar.Vilmos Tehenészfiú wrote:
Da, ali broj zamerki koji neko ima za zemlju Srbiju je obrnuto proporcionalan prihodima. Uzmi u obzir recimo zdravstvo: sve bolje stojece privatne firme placaju zaposlenima privatno zdravstveno osiguranje.
Ма код лекара може да оде само болестан човек.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°740
Moja visegodisnja iskustva sa Bel Medicom daju pravo meni.beatakeshi wrote:Iskustva meni bližnjih daju za pravo Nimu.Vilmos Tehenészfiú wrote:
Ne lupaj, ljubi te brat.
_____
- Post n°741
neces ici na operaciju srca u, lupam, euromedic. Oko toga se slazemo.Del Cap wrote:privatno je za brze provere, dijagnostiku bez čekanja (a za pare, naravno), dopunske preglede, drugo mišljenje itd. za sva "proper" lečenja koja se ne zaustavljaju kod lekara opšte prakse i brzog leka na recept 99,9% ljudi nužno zavisi od državnog zdravstva (koje i plaćamo, je li).
ako si sjebao meniskus i trebaju da ti ciste koleno, mozes da odes kod privatnika, to rade.
da li je ciscenje meniskusa "prava" operacija? o tome mozemo da diskutujemo, ali zasigurno nije nesto sto moze da odradi lekar opste prakse.
_____
- Post n°742
mislim da je sve to pre svega pitanje cene i mogućnosti, a ne prostog odabira.
i ja sam čekao tri meseca za neke složenije analize krvi na vma koje sam mogao sutradan da uradim kod privatnika, ali za x stotina evra.
i ja sam čekao tri meseca za neke složenije analize krvi na vma koje sam mogao sutradan da uradim kod privatnika, ali za x stotina evra.
- Post n°743
A ja sam to i rekao: da se sa većim primanjima smanjuju prigovori na kvalitet života i usluga u Srbiji.
Nisam rekao da potpuno nestanu, nego da se smanjuju.
Nisam rekao da potpuno nestanu, nego da se smanjuju.
_____
- Post n°744
Ово је стварно за тупан дана. Да сутра уђемо у ЕУ пола земље би се иселило.
Приватно здравствено је шарена лажа, кад дође стани пани свеједно завршићете у државној болници.
Приватно здравствено је шарена лажа, кад дође стани пани свеједно завршићете у државној болници.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°745
Demokratski centralizam, dakle mi smo u pravu, ali prihvatićemo tvoje frakcionašenje.Vilmos Tehenészfiú wrote:Moja visegodisnja iskustva sa Bel Medicom daju pravo meni.beatakeshi wrote:
Iskustva meni bližnjih daju za pravo Nimu.
- Post n°746
Кад погледам шта се овде пише о здравству уопште, а и шта чујем та тране, јако сам срећан што ми је из тамоа остало републиканско здравствено осигурање („буди здрав“), и још ми ради.
Кад саберем период од осамдесетих наовамо, са здравством сам имао више контакта као добављач (софтвера) и давалац (крви), него као пацијент. Ако изузмемо посете зубару, отприлике сваких десетак година, у ствари ни не могу да се сетим кад сам уопште био у чекаоници као пацијент. Можда још као бруцош.
Кад саберем период од осамдесетих наовамо, са здравством сам имао више контакта као добављач (софтвера) и давалац (крви), него као пацијент. Ако изузмемо посете зубару, отприлике сваких десетак година, у ствари ни не могу да се сетим кад сам уопште био у чекаоници као пацијент. Можда још као бруцош.
_____
- Post n°747
The lowest of the low:
LICEMER: BORAC PROTIV LITIJUMA NA STO STAVIO SVOJ TELEFON SA LITIJUMSKOM BATERIJOM!
— Detektor laži (@LaziDetektor) October 3, 2024
Jutros je na N1 gostovao Zlatko Kokanović, čovek koji je postao ekolog onog trenutka kad Rio Tinto nije hteo da otkupi njegovo imanje.
Iako sebe pokušava da predstavi kao velikog borca protiv… pic.twitter.com/3GdiQoVN1f
Iako sebe pokušava da predstavi kao velikog borca protiv litijuma, bez imalo blama je na sto u studiju N1 stavio svoj mobilni telefon koji koristi baš litijumsku bateriju!
Nedavno je i Biljana Abolmasov - dekanka Rudarsko-geološkog fakulteta, ukazala na licemerje da se protiv litijuma bore oni koji imaju po dva mobilna telefona i lap-topa koji koriste litijum!
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°748
LICEMER: BORAC ZA LITIJUM PIJE VODU
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°749
Daj nek vide, mozda Gretini voze dizelaša