Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tupan dana

konjski nil

Tupan dana - Page 25 Empty Re: Tupan dana

Post by konjski nil Sun Nov 27, 2022 7:40 pm

Jedno vreme sam bila ubedjena da je depresija stanje izazvano hemijskim imbalasom u mozgu, ili nedostatkom dopamina, serotonina... 

Nepoznato mi je to stanje, nikada ga nisam osetila cak i u najtezim trenucima zivota. Ali okruzena sam pojedincima koji primaju terapije...

Sad sam uverena ali nemam dokaza, vise se intuicijom vodim, da je u pitanju volja pojedinca. Volela bih neki eksperiment da se uradi sa njima, bacimo ih na njivu da kopaju jedno 6 meseci, neki teski fizicki radovi, borba za goli zivot i hranu i posle ih vratiti dakle su posli. 

Svaki dan je novi dan. Svaki dan milion opcija moze da se bira al za to treba ljubav prema sebi i zivotu i svetu oko sebe. I da mazimo i pazimo to sto imamo.  

Tupan dana - Page 25 2304934895

_____
    Tupan dana - Page 25 2692   Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence   Tupan dana - Page 25 2692
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Nov 27, 2022 7:43 pm

Ko je ova intelektualna grudvica
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Nov 27, 2022 7:49 pm

Zvuci kao mustang.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    konjski nil

Post by konjski nil Sun Nov 27, 2022 7:52 pm

bravo pićuka lingvistički forenzičare  Tupan dana - Page 25 2304934895

_____
    Tupan dana - Page 25 2692   Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence   Tupan dana - Page 25 2692
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Nov 27, 2022 7:55 pm

Tupan dana - Page 25 1181606036

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 01, 2022 8:23 pm

https://www.kurir.rs/zabava/kultura/4060908/kusturica-brutalno-o-drustvu-u-kome-zivimo

ne znam prosto šta bih pre izdvojio. možda razumevanje fejsbuka kao avangardne platforme za muvanje.

Želeo bi da bude bogat, a ne voli da radi i sanja da mu Bog preko Fejsbuka nađe ženu, najbolju ribu

ili ovo saplitanje sopstvene teze, pošto je incest u Srbiji, Rusiji i Kini dozvoljen, a u SAD zabranjen.

Ako savremeni čovek nastavi ovako, Kusturica smatra da će uskoro tražiti legalizaciju incesta.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Dec 01, 2022 8:33 pm

ovo mu je ipak neprevazidjena niska bisera

https://informer.rs/vesti/drustvo/599768/emir-kusturica-srbija-rusija-amerika-nato

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Dec 24, 2022 4:32 pm

_____

Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu Jan 19, 2023 8:49 pm

http://www.nspm.rs/politicki-zivot/vreme-je-da-se-magla-na-desnici-rascisti.html

Atrofiro narod! Tupan dana - Page 25 1949538119

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Jan 25, 2023 4:17 pm

Prof dr Darko Trifunović izjavio da je Vagner (umro 1883) podržavao Treći rajh.

Video: od 2:13
    kurir.rs/tv/video/52519/trifunovic-jedinicu-vagner-vecinom-cine-robijasi-hoce-denacifikaciju-a-jedinica-nosi-ime-omiljenog-hitlerovog-kompozitora
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Jan 25, 2023 4:42 pm

Drugi, treći...
    паће

Post by паће Wed Jan 25, 2023 4:44 pm

Добро, де, Палма, Шопен...

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Filipenko

Post by Filipenko Wed Jan 25, 2023 5:24 pm

Sada bi vam Zarkovic skrenuo paznju da je sudski dokazano da Darko Trifunovic nije nikakav profesor, niti doktor...

Post by beatakeshi Wed Jan 25, 2023 5:42 pm

Jel njega na sudu zastupao onaj šatro mason što je uređivao Rok ekspres (kačio Konjski nil skoro)?
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex Wed Jan 25, 2023 6:24 pm

Kakva budalčina:

Postoji i jedno brutalno poslovno rešenje čije sprovođenje otežava činjenica da je Genex Kula  proglašena kulturnim dobrom. Da investitor (strani i domaći privatni ili država) otkupi i drugu kulu od vlasnika stanova, obe zgrade sruši i na tom mestu napravi novi poslovni (ili stambeni) prostor po svim bezbednosnim, ekološkim i standardima energetske efikasnosti.

Mogu da zamislim kakve bi duševne bolove imali čuvari Kule kad bi se prihvatilo to rešenje. Koje bi se, posle ozbiljnih analiza, možda pokazalo kao društveno racionalnije od robovanja socijalističkim relikvijama.

https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/geneksova-kula-bezvredna-zgrada-i-vredna-relikvija/

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.

Post by beatakeshi Wed Jan 25, 2023 6:42 pm

Ma dobro, to je Miša, sažali se malo.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Jan 25, 2023 7:48 pm

Ja ne volim brutalizam.

Genexova kula je fantastična građevina.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Wed Jan 25, 2023 10:23 pm

Jedina javna ličnost koju sam ja, inače mirna i rezervisana ličnost, nadojio kurcem na ulici.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    kondo

Post by kondo Wed Jan 25, 2023 10:29 pm

i ja sam ga danas video u krunskoj ali sam više bio u fazonu nemoguće da mi bob daje ovakve signale nego da ga tretiram kao mišu brkića

neka ljudi žive svoje penzije i starosti kako hoće, šta im ja trebam u tome

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 27, 2023 9:11 am

Pet puta čitam i ne kontam da li je neka ironija, ili šta...Autor tvrdi da je 140 vetroturbina ukinulo košavu u Beogradu, ima čovek i računicu  Tupan dana - Page 25 3816571643

[size=37]Izgradnjom vetroparkova, lociranim na pravcu severoistok–istok od Beograda, grad je “zaogrnut” sa te strane sa više od 140 vetrogeneratora, na stubovima visine >100m i radijusa elisa >50 m, koje rotirajući kinetičku energiju vetra pretvaraju u električnu, čime se bitno smanjuje brzina vetra na svom putu ka Beogradu, pa time i efikasnost odnošenja smoga iz ovog grada. Nije teško pokazati da jedan vetrogenerator, prosečne snage veće od 3 MW, koji radi pri brzini vetra od 10 m/s, sa stepenom iskorišćenja energije vetra od max 59 odsto, redukuje tu brzinu na oko 6 m/s iza generatora. Pri brzinama vetra manjim od 4-5 m/s, kinetička energija vetra nije dovoljna za pokretanje vetrogeneratora, pa oni tada i ne proizvode električnu energiju, ali svejedno doprinose smanjenju brzine vetra zbog otpora slobodnom toku vazduhu, koji ti nizovi vetrogeneratora predstavljaju. Otuda i izraženija zagađenost vazduha u Beogradu koincidira sa puštanjem ovih vetroelektrana u rad.[/size]

https://www.vreme.com/vreme/i-kosava-je-prodata-ostaju-samo-posledice/

Last edited by Cousin Billy on Fri Jan 27, 2023 9:14 am; edited 1 time in total
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jan 27, 2023 9:14 am

Vetroturbine ukidaju vetar?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 27, 2023 9:16 am

Vetar ukidaju sve topografske prepreke, pa i vetroturbine...pod uslovom da su veličine planina ili da ih ima na milione, u nepreglednim nizovima i kolonama.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 27, 2023 9:19 am

I ko je uopšte Velizar Stanković? Napišite "autor je taj i taj, radi to i to", da znamo koje su mu kvalifikacije da iznosi ovako glomazne tvrdnje. A ako je novinar redakcije, onda mu nije posao da iznosi tvrdnje već da traga za istinom. Sve u svemu ovo je i za Medijsko smetlište.
    Notxor

Post by Notxor Fri Jan 27, 2023 9:23 am

Autor je redovni prof. u penziji Tehničkog fakulteta Bor Univerziteta u Beogradu

bar tako piše ispod teksta u Vremenu

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 27, 2023 9:26 am

Ne znam kako nisam video. OK, onda nije za Smetlište, ali opet ovako ekscentrični stavovi su za neke druge publikacije, ne za ozbiljnu štampu.

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 1:52 pm