by Guest Fri Jun 28, 2019 8:23 am
Ovo je nešto što inspiriše. Ostali kao da dobijaju sendviče od američkog etsablšimenta da ga brane od Bernija komunjarskog spavača i ludaka.
Te priče "nikada on ne može..." "nikada taja i taj neće postati", to liči na one kafanske priče "Jugoslavija se morala raspasti" "Nije to i to moglo večito" i slično. Ko je mogao da pretposatvi da će glumac da bude predsedni kSAd 1980 ili komičar sad u Ukrajini? Ili crnac? U SAD, ne u Ukraijni. Možda žena još zadugo neće biti predsednik SAd (osim ako ne bude imala kitu i bila boje bele kafe.
Ali, zašto volim Sandersa?
Zato što je čiča, karika koja povezuje ove američke gedže i skorojeviće s idealima '68-me. I ta 68-ma je značajna kao atmosfera i energija a ne po nekim elemntima stvarnog sadržaja - kod nas bi na primer oni uveli politiku crvenih kmera - već kao sveti gral kao šarm Kamelota. Otud me je ovaj citat od Noukantrija inspirosao. Berni je kao deda iz SUBNOR-a jošte držeći koji vodi unuka na pecanje a roditelji su prerano sklerotzovani i karijeristi i prodani. Berni se ne plaši da keže "socijalizam" ali akda neko odavde krene a grakće "nikada ne može socijalista da bude..." meni pripadne muka, jer šta nek oodavdei ma da se trese za prpu američkog establišmenta, ima ko će da ga brani, CIA NSA i tako dalje, Pentagon neka ga oni brane, a mi možemo da sanjamo, zašto da ne sanjamo? Sanjal ismo o Janković, on se zgrčio, sanjali smo o Avramu, on se usrao, sanjali smo o Paniću, on je bio Cijin čovek, sanjali smo o Koštunici, on se pokazao kao Dobričin čovek, sanjali smo o Valensli, on je pojeo svoje palačinke, sanjali smo o...
Berni je čiča intelektualac, on je simbol, spin off West Wing-a, liberalna fantazija, on je veći levičar od naših praksisovaca, on je "preživeli izumrli ostatak" iz emisije Kino Oko, iz 1979. godine.