Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bakalnica

паће

Bakalnica - Page 2 Empty Re: Bakalnica

Post by паће Tue Sep 04, 2018 11:49 am

bela maca wrote:
    паће wrote:Смем да се кладим да генији који су то смислили уредно штроје своје мачке.
    jer je mačkama bolje kad ih bacaju slepe u kontejnere i kad ih gnječe kola pored deponija Bakalnica - Page 2 1844795956

Аха, а сад нерастове по Холандији више не бацају слепе у контејнере?

_____
       with modem on UPS, I will have wife even when power goes down.
       нама је потребно да ви будете на робији.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Sep 04, 2018 11:56 am

Nije frka, mačke ne moraju da se sterilišu, uvek ima budala koje će plaćati iz svog džepa lečenje uličnih mačaka, gnjaviti prijatelje za usvajanje, sklanjati leševe zgaženih mačaka sa puta, zvati zoohigijenu i tako dalje. Sve za Prirodu, pošto nema ničeg prirodnijeg od koćenja u trafo podstanici, života provedenog u neprestanom strahu i bolesti, i smrti pod točkovima autobusa.

Last edited by Creepy Uncle on Tue Sep 04, 2018 11:58 am; edited 1 time in total
    bela maca

Post by bela maca Tue Sep 04, 2018 11:57 am

evo paće će prvi da se prijavi to da radi!

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Sep 04, 2018 11:59 am

Ja uopšte ni ne mogu da razgovaram o ovome, to mi je kao da objašnjavam zašto je čista voda bolja od prljave i zašto ne treba dirati struju.
    dimitrije iz čakova

Post by dimitrije iz čakova Tue Sep 04, 2018 12:11 pm

Čini se da ste omašli poentu. Ne mislim da je paće protiv kastriranja mačaka, kao ja što nisam (i potpunorazumem razloge za to), već protiv licemerja onih koji ne kastriraju neraste zarad navodne dobrobiti životinja (koje će posle u klanicu, a pritom, postoji i hemijska kastracija vakcinom) a isto to rade kućnim ljubimcima.

Last edited by dimitrije iz čakova on Tue Sep 04, 2018 12:32 pm; edited 2 times in total

_____
    zvona i praporci
    kondo

Post by kondo Tue Sep 04, 2018 12:11 pm

dimitrije iz čakova wrote:

@kondo - zato što volimo dobru, kvalitetnu šunku, volimo i serano pršutu, volimo i pihtije, i sočnu vešalicu, i porcchetu, i prase iz Malog hrasta, i lemajićev kulen, i domaću prodimljenu kobaju. a bogami i pauflek ili carsko meso na roštilju. o rebarcima da ne govorim, kao ni o kolenicama u kupusu. jbg.

mislio sam na kupovinu svezeg svinjskog mesa, a za ovo gore se nadam da ovi bolji tipa lemajica i malog hrasta ipak ne nasedaju na ovakve prevare i imaju svoj kanal nabavke koji ne ugrozava kvalitet nabavke.

spisku bih dodao i prsut kod dusana sa altine Bakalnica - Page 2 1233199462

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    bela maca

Post by bela maca Tue Sep 04, 2018 12:18 pm

dimitrije iz čakova wrote:Čini se da ste omašli poentu. Ne mislim da je paće protiv kastriranja mačaka, kao ni ja što nisam (i potpunorazumem razloge za to), već protiv licemerja onih koji ne kastriraju neraste zarad navodne dobrobiti životinja (koje će posle u klanicu, a pritom, postoji i hemijska kastracija vakcinom) a isto to rade kućnim ljubimcima.
    paće jeste protiv kastriranja mačaka, već se hvalio time

_____
    dimitrije iz čakova

Post by dimitrije iz čakova Tue Sep 04, 2018 12:30 pm

Kondo wrote:
    spisku bih dodao i prsut kod dusana sa altine Bakalnica - Page 2 1233199462

može! Bakalnica - Page 2 1233199462

bela maca wrote:
    dimitrije iz čakova wrote:Čini se da ste omašli poentu. Ne mislim da je paće protiv kastriranja mačaka, kao ni ja što nisam (i potpunorazumem razloge za to), već protiv licemerja onih koji ne kastriraju neraste zarad navodne dobrobiti životinja (koje će posle u klanicu, a pritom, postoji i hemijska kastracija vakcinom) a isto to rade kućnim ljubimcima.
    paće jeste protiv kastriranja mačaka, već se hvalio time

shvatio sam u međuvremenu. ne delim sa njim taj stav. moja poenta je da je nekastriranje svinja besmislica, koja za cilj zapravo nema poštedu životinja stresa i bola, već samo povećanje profita uzgajivača.

_____
    zvona i praporci
    bela maca

Post by bela maca Tue Sep 04, 2018 12:32 pm

to da ikoga u mesnoj industriji zanima interes životinja može misliti samo neko neopterećen inteligencijom

_____
    паће

Post by паће Tue Sep 04, 2018 12:35 pm

dimitrije iz čakova wrote:Čini se da ste omašli poentu. Nije tema da li je paće protiv kastriranja mačaka, kao ja što nisam (i potpunorazumem razloge za to), već protiv licemerja onih koji ne kastriraju neraste zarad navodne dobrobiti životinja (koje će posle u klanicu, a pritom, postoji i hemijska kastracija vakcinom) a isto to rade kućnim ljubimcima.

Е најзад неко да примети.

bela maca wrote:paće jeste protiv kastriranja mačaka, već se hvalio time

Нисам против него не могу да их саватам. Нису то собне мачке које дођу да се мазе, ово су авлијске и држе одстојање. Дођу да једу и да траже још.

С друге стране, прегажених мачака овде слабо има, јер смо ћорсокак на крају града, овде се вози 30-40 и свако има двориште, травњак итд. Мачке само понекад пређу улицу, занимљивије им је да се веру по дрвећу, крововима, таванима, подрумима. Екосистем је сасвим другачији него у Београду.

За две-три недеље, кад пољски мишеви поједу шта је остало иза жетве, па навале у град, почиње мачија гозба.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Sep 04, 2018 12:45 pm

Bio sam ubeđen da si protiv. Izvinjavam se zbog uletanja đonom.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Sep 04, 2018 12:45 pm

dimitrije iz čakova wrote:e da, pazite na svinjetinu, pošto se pojavio neki užas, ne samo po marketima, već i po mesarama, ja sam se debelo zajebao (uzeo 10kg) i u onoj mesari, inače solidnoj, u grčko - kiparkosm centru

radi se o tome, kako su me izvestili mesarski insajderi, da su valjda od ove godine neke zemlje EU potpuno ukinule kastraciju muških svinja, čak i hemijsku, a kao zbog dobrobiti životinja (koje će posle zaklati, jel. to je nonsens, istina je da se nekastrirani nerast brže i više goji, dakle, lova je u pitanju). navodno, ako se svinja zakolje pre polne zrelosti, ona se meso ne oseća. krivak! iz svog banatskog životnog iskustva znam da počinje da se oseća već kad dostigne preko 40 kila.
    problem je što se kod nas pojavljuju kontigenti svinja iz Holandije, među kojima ima i nekastriranih mladih nerasta, čije je meso puno hormona androstenona i nekog triptofana i ima grozan miris i ukus posle termičke obrade.

dakle, tražite da vidite odakle je meso u marketima ili kupujte kod proverenih malih mesara (mada se ja zajebah)

E to
    darling

Post by darling Tue Sep 04, 2018 12:51 pm

pa sta radite s tim, jel bacite? sto ne vratite u radnju i kazete da je nejestivo?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Sep 04, 2018 12:51 pm

Ajmo kontekst, iz animal welfare ugla (taj sam izvor našao). Nisu naravno mesare same dizale svoje troškove da bi ugađale krmcima, već je u pitanju bila inicijativa na EU nivou koja je izgleda vrlo labavo primenjena.

The European Declaration on alternatives to the surgical castration of pigs (aka the Brussels Declaration)[1] officially ended on 1 January 2018 and the compte rendu is discouraging for animal welfare. The Declaration was a voluntary agreement signed in 2010 by 33 stakeholders from the whole pork chain (including scientists, veterinarians, and animal welfare NGOs) whose aim was, in the first instance, to eliminate the surgical castration of pigs without pain relief by 2012. The final objective was to reach the phasing out of surgical castration – albeit with some exemptions – by 2018.
    Both deadlines and objectives have been spectacularly missed, and progress has been at best stilted, if we consider the latest available statistics collected by the Federation of Veterinarians of Europe [2]. The situation has remained stable in countries where significant progress had already been made thanks to local initiatives (namely the Netherlands and Belgium), and in countries that traditionally don’t castrate (such as the UK and Ireland). On a positive note, in France and Germany the proportion of pigs that are not castrated surgically has reached approximately 20 percent. Additionally, as of 2019 Germany will no longer allow castration without anaesthesia. However, for the rest the situation remains critical and data show that about 80 million male piglets a year are still being castrated either without or with insufficient pain relief (analgesia only).
    In most EU countries, week-old piglets are traditionally castrated to avoid the risk of boar taint, an unpleasant odour and taste that can affect less than 5 percent of male carcasses when the pigs reach puberty. Societal concern over the pain inflicted during surgical castration is amply supported by sound scientific evidence: there isn’t the shadow of a doubt that castration is extremely painful. The Federation of Veterinarians of Europe took a firm stance in this regard already in 2009, stating that piglet castration should never be carried out without anaesthesia and analgesia, and preferably it should be avoided in favour of other practices [3].
    What is the industry doing to spare piglets this unnecessarily painful procedure? Not much, at least voluntarily. In spite of signing the Brussels Declaration, the pork chain is still resisting change and has not yet widely adopted more humane alternatives, such as rearing entire males (boars) or vaccination against boar taint. Germany will no longer allow castration without anaesthesia as of 2019, and this move is expected to shake the sector, as this decision will also affect imports. The solution that the industry appears to favour is anaesthesia, but there is a lot of confusion over the methods to use. Additionally, if the pigs are not given both anaesthesia and analgesia for castration, it is unlikely that their welfare will be substantially improved.
    Reineke Hameleers, Director of Eurogroup for Animals, says: “It is really appalling to realise the staggering number of piglets that are still undergoing extremely painful surgical castration. This is still happening after an eight year period in which we expected to see this practice disappear. After all the years in which we have seen so little progress, we argue that now the time has come to make surgical castration a thing of the past. Successful examples of countries that have implemented more humane alternatives exist, and there are no more excuses to continue with the worst available practices. Clearly if voluntary commitments do not work, legislation is required, and we will put all our efforts in that direction”.
    With its flagship campaign End Pig Pain Eurogroup for Animals invites individuals to sign a petition asking the EU to support a EU-wide ban on surgical piglet castration by 2024. Upon reaching 1 million signatures, the petition will be handed over to the European Commission.
    In November 2017, European Commissioner for Health and Food Safety Vytenis Andriukaitis declared at an Intergroup meeting in Strasbourg that the issue of alternatives to piglet castration will also be discussed within the sub-group on pig welfare of the EU Platform on Animal Welfare. The sub-group will be officially launched in June this year, and Eurogroup for Animals will push for more decisive actions to move away from surgical castration.  
    plavaivy

Post by plavaivy Tue Sep 04, 2018 12:54 pm

Kondo wrote:što bi uopšte jeli svinjetinu?

zato sto je piletina dosadna a junetina  je skupa?...o teletini i jagnjetini i ne razmisljam..

o kakavom profitu se prica ako meso bude grozno?
    mozda se neko zajebe jednom ali nece ga niko kupiti sledeci put od tog dobavljaca,ne?
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Sep 04, 2018 1:02 pm

darling wrote:pa sta radite s tim, jel bacite? sto ne vratite u radnju i kazete da je nejestivo?

Kontejner. 

Ma nisam kupio mnogo, pola kile, nek ide bestraga.
    паће

Post by паће Tue Sep 04, 2018 1:54 pm

Creepy Uncle wrote:Bio sam ubeđen da si protiv. Izvinjavam se zbog uletanja đonom.

Ма то сам једном био ређао олакшавајуће околности, чиме све оправдавамо што не кастрирамо, уместо да сам лепо одмах признао да не можемо да их похватамо, ми матори а оне знају сто буџака. А није да нисмо намеравали.

Е сад пошто су и заштитници права кућног звериња такође једна од група које радо налазе начина да буду увређене или барем разлога да протестују и указују свима где греше, нисам хтео даље да расправљам.

_____
    kondo

Post by kondo Tue Sep 04, 2018 2:04 pm

plavaivy wrote:
    Kondo wrote:što bi uopšte jeli svinjetinu?

zato sto je piletina dosadna a junetina  je skupa?...o teletini i jagnjetini i ne razmisljam..

bolje 3x nedeljno skup beef i lamb i jeftin chicken nego 7x jeftin pork

kondo has spoken

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    паће

Post by паће Tue Sep 04, 2018 2:39 pm

Ја б' то радије јео као телеће, јунеће, говеђе, јагњеће, живинско, прасеће & свињско.

Ти Енглези сами признају да им је кухиња лоша, ал' зато имају сосове. А и то... што су им посуде за сос (saucer) тако плитке?

Него... пилетина наспрам кокетине, увек гласам за потоње. Пилетина није толико досадна колико је празна, оно "има укус пилетине". Од бар једногодишње коке, најбоље изношена носиља или из дедовског јата, ммммммм. Матора кока, добра јуха, а и батак буде ал денте.

_____
    kondo

Post by kondo Tue Sep 04, 2018 2:45 pm

na mom otoku se gaje i jedu petlovi, ozbiljna zivuljka za pojesti

_____
    #FreeFacu

паће

Post by паће Tue Sep 04, 2018 2:56 pm

Код живине не гледам на род него на узраст.

Осим што... хм, јаја спадају или не спадају у живинско? Мислим да је боље кад јаја не спадају.

_____
    plavaivy

Post by plavaivy Tue Sep 04, 2018 2:58 pm

Kondo wrote:
    plavaivy wrote:

bolje 3x nedeljno skup beef i lamb i jeftin chicken nego 7x jeftin pork

kondo has spoken

dobro,ovo je istina.

nego neprakticna mi je junetina..em ne volim mleveno(za punjene paprike i razne musake),em je nemasno a vecim komadima treba satima da se skuvaju..nemam tu nista za -20min rucak kad dodjem sa plaze- varijante..

dobro me podseti,mogla bih ponovo potpaliti moj expres lonac..
    паће

Post by паће Tue Sep 04, 2018 3:05 pm

Између млевеног и комада има и она кинеска варијанта са сечењем на резанце, па се то онако брзо пропржи са осталим, кад је на јеловнику нешто тако из тигања. Чак и кад је иначе мало жилавије, тај резанац се сасвим лепо испржи (на сојином сосу)... хм, могли бисмо сутра... хвала на идеји Bakalnica - Page 2 1143415371.

_____
    kondo

Post by kondo Tue Sep 04, 2018 4:28 pm

jebi se paće sad mi se jede kinez

_____
    #FreeFacu

паће

Post by паће Tue Sep 04, 2018 4:36 pm

Стрпи се. Рекао сам сутра.

Иначе, управо смо сад извели показну вежбу из једног правила које је важило у старој фирми: кад се враћамо кући са терена (што је умело да буде било кад између 14:00 и 01:30), на 30км до куће нема разговора о клопи. Ако неко крене, ризикује да настави аутостопом.

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Wed Feb 05, 2025 3:56 pm