Nogomet u južnih Slavena
- Post n°751
Re: Nogomet u južnih Slavena
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°752
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°753
Da, zanimljivo kako je drasticno drugacije resavana pobuna u tim drzavama.
- Post n°754
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°755
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°756
_____
- Post n°757
_____
- Post n°758
_____
- Post n°759
_____
- Post n°760
_____
- Post n°761
_____
- Post n°762
Сад ме живо занима како су назвали наредну деценију.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°763
Gledao sam ih 80ih u kupu UEFA, dobro je bilo. A u ligi jesen radnički, proljeće trgovački.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°764
_____
- Post n°765
_____
- Post n°766
Занимљиво је то смењивање ћирилице и латинице. Кад је која била у моди и зашто.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°767
Ferenc Puskás wrote:Gledao sam ih 80ih u kupu UEFA, dobro je bilo. A u ligi jesen radnički, proljeće trgovački.
Malo ali dovoljno se sjećam njihovih utakmica iz prve polovine osamdesetih, taman da mi postanu i ostanu simpatični. Nakon Piksijevog odlaska dosta ublijedili i to traje do dana današnjeg.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°768
Ferenc Puskás wrote:Gledao sam ih 80ih u kupu UEFA, dobro je bilo. A u ligi jesen radnički, proljeće trgovački.
Gledao sam '83. Hajduk i Radnički u osmini finala Kupa UEFA po nikad jačoj buri na Poljudu. Nišlije se baš i nisu snašle po tom kijametu. Završilo 2:0, Zlatko Vujović zabio dva gola. Hajduk je prije toga dobio i na Čairu, pa nije bilo neke neizvjesnosti. Komično je bilo gledati ispucavanja golmana koja su im se vraćala kao bumerang ili završavala u protivničkom šesnaestercu, ovisno jesu li bila uz ili niz vjetar. Za Radnički su igrali čudo od djeteta Piksi i Binić, čini mi se i Beganović kojeg pamtim iz tih godina kao brzanca koji je radio darmar na krilu. Hajduk je kasnije ispao u polufinalu od Tottenhama (2:1, 0:1).
- Post n°769
Igra Velež u Titogradu, gusto je i jednima i drugima, borba za opstanak. Neko od zadnjih kola, juni je a već je opako zagrijalo. Mostarci se okupijaju u hladovini avlija i kafana i slušaju prenos. Ne ide dobro, Budućnost od starta bolja, dobiše Veleža 4:1. Odoše bitni bodovi i još se gol razlika dodatno pogoršala. Mostarci ko popišani, naročito društvo starijih navijača u jednoj kafani, radijski prenos završio ali niko ne progovara. Kreću krake vijesti na radiju, i dalje svi ćute, ide blok vijesti o vremenu ...Demir Kapija 33, Titograd 34 i najtopliji grad u Jugoslaviji Mostar sa trideset i šest tepeni... 'ta će Titograd. pun ponosa reče jedan od Veležovaca.
Kad smo već u Mostaru.
Dopuna:
Ovako je izgledao plakat za tombolu zalijepljen na izloh lokala jednog mostarskog sportskog društva:
TOM
BOLA
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°770
Је ли тачно да су навијачи Вележа, велики левичари, били у добрим односима са првом екстремно десном навијачком групом пре рата за југословенско наслеђе-јунајтед форс(фк рад)?
- Post n°771
Mi to naravno ne znamo.Улични ходач wrote:Је ли тачно да су навијачи Вележа, велики левичари, били у добрим односима са првом екстремно десном навијачком групом пре рата за југословенско наслеђе-јунајтед форс(фк рад)?
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°772
Улични ходач wrote:Је ли тачно да су навијачи Вележа, велики левичари, били у добрим односима са првом екстремно десном навијачком групом пре рата за југословенско наслеђе-јунајтед форс(фк рад)?
Ne
- Post n°773
Је л си сигуран повијесничару?
Каже легенда да је ово заједничка слика Red Army Mostar и United Force Београд, мислим сезона 1989-90.
Да ли ти имаш такад податак? Да ли је то грешка?
Каже легенда да је ово заједничка слика Red Army Mostar и United Force Београд, мислим сезона 1989-90.
Да ли ти имаш такад податак? Да ли је то грешка?
- Post n°774
Navijači fudballskih kubova Rad i Velež. Izmiksani na najmanje sumnjivom mjestu, stadionskim tribinama. Kroz navodne navijačke slogane a koji su u stvari šifrovane depeše i planovi, raspravljaju daljnjoj sradnji na uništenju svijeta.
Snimak načinjen foto aparatom skrivenim u kutiji prodavca sjemenki.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°775
Nakon bruke Buducnosti protiv Islandjana, cast CG fudbala brani Sutjeska. Kosmos arhiviran
REMI PO MJERI NIKŠIĆANA: Sutjeska Meridianbet arhivirala Kosmos, na redu je Santa Koloma!
Sutjeska Meridianbet izborila je plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. Nakon pobjede od 1:0 u Podgorici, tim Nenada Brnovića odigrao je 1:1 protiv Kosmosa u San Marinu, što je bilo dovoljno za nastavak evropskog puta.
Nikšićani su već nakon nešto manje od tri minuta igre mogli do gola.
Nakon odbijene lopte Božo Marković našao se u povoljnoj situaciji, šutirao je, ali je Simonćini nekakako odbio.
Sutjeska Meridianbet imala je veći posjed lopte, pokušavala je da ugrozi protivnički gol, ali ni domaćin nije bio bezopasan.
Kosmos je najviše iz tranzicije prijetio Ličini, a u 41. minutu uspio je i da povede.
Dugo je trajala akcija domaćina, branili su se Nikšićani, ali nakon “topovskog” udarca Nizija nije bilo spasa – 1:0.
Novi problem za našeg predstavnika stigao je u sudijskoj nadoknadi prvog dijela kada se povrijedio Božo Marković (zamijenio ga Vojin Pavlović).
Sutjeska Meridianbet nakon odmora na teren je izašla sa puno više energije.
Pritiskali su Nikšićani rivala, za kratko vrijeme izveli su čak sedam kornera, a do zasluženog poravnanja stigli su u 73. minutu kada se Srđan Krstović najbolje snažao u peterci Kosmosa.
Svega par minuta kasnije moglo je biti 1:2 – Dušan Živković se našao u odličnoj situaciji, šutirao je, ali mu je golman domaćih odbraio taj udarac.
Svjesni da im rezultat 1:1 ne ide u prilog, fudbaleri Kosmosa pokušali su da pritisnu Nikšićane, ali se rezultat nije mijenjao.
Sutjeska Meridianbet u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igraće protiv predstavnika Andore – Santa Kolome.
Prvi meč biće odigran u četvrtak na “DG areni”.
_____
★
Uprava napolje!