by kondo Sat Jul 07, 2018 3:21 pm
KinderLad wrote:suštinski me malo šta interesuje danas osim da se fudbal još malo približi kući.
pa ovo je bio retko dobar turnir u tom smislu. VAR je redukovao mogucnost kardinalnog uticaja na pobednika, sudjenje je bilo dobro, nije bilo pogibeljne igre, narocito ne na žoga bonito igrače. jedini suštinski fejl suđenja, koji će ispraviti na narednom jer je to ostala siva zona je - dajving i tolerisanje nejmarovanja.
za mene tj za fudbal kakav volim najveći napredak je trajni raskid sa tika takom (prethodna 2 sampiona su bila od te fele) i povratak centarfora u šesnaesterac. ko god da prođe u polufinale od preostalih, svako igra sa old school mrcinom napred. čak je i srbija bila u trendu.
mene raduje povratak te staromodnosti na teren, naravno utegnute podrskom koju takva postavka mora da ima, pre svega po bocnim linijama. za fudbal bi bilo jako dobro da ovaj turnir osvoji ekipa koji igra sa 3 cista napadaca, kao sto su belgija i francuska, mada ni hrvatska sa svojim transformativnim napadom, kada ga igra, nije daleko.
voleo bih da hrvati uprkos četničkom guci guci majmune danas napadnu od starta i brutalno oduzmu od života zalutale ruse, to je najlakši način da izbegnu spekulativne završnice u kojima im padaju šanse za prolaz. zbog fudbala.