Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Islamofobija, u nas i usvetu

Indy

Islamofobija, u nas i usvetu - Page 2 Empty Re: Islamofobija, u nas i usvetu

Post by Indy Mon Sep 21, 2015 3:30 am

Zasmetalo mi je najviše (kod Dawkinsa apropo Ahmeda) što je linkovao taj video kako je Ahmedov sat "PREVARA". Tačno je da on nije izumitelj tog sata, ali kontekst tog videa je vrlo optužujući (ako ne po Ahmeda lično, onda možda njegovog oca). A sve to bez dokaza da se radi o nekoj namernoj provokaciji. E sad, za tog tipa koji je uradio video nisam nikad čuo, a verovatno nije ni većina ljudi. A kada RD to tvituje, onda to stiče globalnu prisutnost. Korist - nikakva, šteta - moguća.
    Indy

Post by Indy Tue Sep 22, 2015 6:23 pm

Man charged over damage to Sydney Lebanese restaurant targeted in racist attacks

Islamofobija, u nas i usvetu - Page 2 Damage

Islamofobija, u nas i usvetu - Page 2 Bellydance

Islamofobija, u nas i usvetu - Page 2 2348298330
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Sep 22, 2015 10:58 pm

Šuvar i varivo wrote:

Jok samo Kolber i Stjuart i kad imam vremena Haf post : "da li je rasistički da vam se dete obuče kao indijanc za noć veštica " (11 uzvičnika i upitnika)

spojler : jeste.

Bice od tebe nesto. Ima tu tragova otpora.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Sep 23, 2015 5:04 am

Nema baš direktnog otpora, al se polako organizujem, legalizujem i čekam engleze Islamofobija, u nas i usvetu - Page 2 1143415371
    fernoux-h

Post by fernoux-h Wed Sep 23, 2015 1:41 pm

Šuvar i varivo wrote:Uređaj izgleda ovako :

Islamofobija, u nas i usvetu - Page 2 CPC2YBgWEAAJ2P_

Rekao bih da je razumljivo da se napravi greška...

Au jebote Islamofobija, u nas i usvetu - Page 2 286371741

Naravno da ovo ne izgleda kao "običan sat" i da podseća na detonator.

Jordan Rivers wrote:niko nije mislio da je u pitanju bomba, u pitanju je cista profiling akcija odigrana "na note", sa ciljem obeshrabrivanja potencijalnih terorista, citaj lica islamske vere.
    +1
    No u svakom slučaju nisu u pitanju "predrasude" niti ponižavanje radi ponižavanja, kao što su neki pisali ovde. Ne sa ovakvim "satom".

_____
    The Politically Correct anti-racism depends on what it fights (or pretends to)—on the first-level racism itself, thus parasitizing its opponent: The PC anti-racism is sustained by the surplus-enjoyment which emerges when the PC-subject triumphantly reveals the hidden racist bias on an apparently neutral statement or gesture.
    boomer crook

Post by boomer crook Wed Sep 23, 2015 1:47 pm

meni je to hapsenje malog ahmeda kao lemanje cigancica da priznaju sta su ukrali. 

ne razumem ovu odbranu policije. nije bas pazolinijevska vec je vise onako milomirmaricevka.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    fernoux-h

Post by fernoux-h Wed Sep 23, 2015 2:37 pm

Islamofobija, u nas i usvetu - Page 2 1233199462

Nema ovo beze sa odbranom policije, već ideologijom "borbe protiv predrasuda" koja pokušava rasne, etničke i druge tenzije u društvu da odbaci kao "imaginarne" ili prostu predrasudu.

Ahmed nosi po SAD nešto što može da bude jedino detonator iz Inspirea (upravo ovako izgleda). Uhapse malog Ahmeda, liberali krenu da objašnjavaju po internetu kako je to običan sat, a Ahmed je uhapšen zato što se zove Ahmed. Pa naravno da je poreklo bitno bezbednosnim strukturama, sa njihovog stanovišta to je sasvim opravdano, i naravno da panduri ovakve akcije ne mogu da sprovode iz svojih privatnih uverenja (rasističkih, ili nekih drugih) - policija prosto ne funkcioniše tako.

Meni je najbliže i najrazumljivije ono Vasino objašnjenje, a ovde sam samo želeo da prokomentarišem "borbu protiv predrasuda" koja već decenijama udara u zid. Kao ne, ne, ovo ne može biti detonator, to je smešno, to su predrasude. Jeste kurac.

_____
    The Politically Correct anti-racism depends on what it fights (or pretends to)—on the first-level racism itself, thus parasitizing its opponent: The PC anti-racism is sustained by the surplus-enjoyment which emerges when the PC-subject triumphantly reveals the hidden racist bias on an apparently neutral statement or gesture.
    Indy

Post by Indy Wed Sep 23, 2015 4:12 pm

Mhm, Fernu, ono na slici jeste sat.
    boomer crook

Post by boomer crook Wed Sep 23, 2015 10:35 pm

fernoux-h wrote:Islamofobija, u nas i usvetu - Page 2 1233199462

Nema ovo beze sa odbranom policije, već ideologijom "borbe protiv predrasuda" koja pokušava rasne, etničke i druge tenzije u društvu da odbaci kao "imaginarne" ili prostu predrasudu.

Ahmed nosi po SAD nešto što može da bude jedino detonator iz Inspirea (upravo ovako izgleda). Uhapse malog Ahmeda, liberali krenu da objašnjavaju po internetu kako je to običan sat, a Ahmed je uhapšen zato što se zove Ahmed. Pa naravno da je poreklo bitno bezbednosnim strukturama, sa njihovog stanovišta to je sasvim opravdano, i naravno da panduri ovakve akcije ne mogu da sprovode iz svojih privatnih uverenja (rasističkih, ili nekih drugih) - policija prosto ne funkcioniše tako.

Meni je najbliže i najrazumljivije ono Vasino objašnjenje, a ovde sam samo želeo da prokomentarišem "borbu protiv predrasuda" koja već decenijama udara u zid. Kao ne, ne, ovo ne može biti detonator, to je smešno, to su predrasude. Jeste kurac.

pa nisu predrasude vec 1/1 rasizam. ko kada upucas latinosa u podzemnoj kog si pomesao sa arapinom. 

ono gde bi leva kritika rasizma trebalo da se razlikuje od liberalne je insistiranje na njegovim materijalnim uslovima. nisu u pitanju jednostavno glupi ljudi koji ne znaju bolje vec sistemski problem koji je uvezan i sa apologetikom spoljne politike zapadnih zemalja.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Jan 05, 2017 1:46 pm

Islamofobija, u nas i usvetu - Page 2 CXsPOhaVAAE5H3w

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jan 05, 2017 1:51 pm

Poljska u mom srcu.
    plachkica

Post by plachkica Thu Jan 05, 2017 1:55 pm

Je l su samo mediji u pitanju?
    Veća vidljivost? (Žene u burkama su vidljivije na ulici od drugih žena)
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Jan 05, 2017 1:58 pm

Ma u pitanju je ideologija na delu.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Indy

Post by Indy Thu Jan 05, 2017 2:11 pm

Hm, Ideologija, u Japanu i J Koreji?

EDIT. Mislim da su ljudi jednostavno loši u pogađanju.
    Ointagru Unartan

Post by Ointagru Unartan Thu Jan 05, 2017 2:17 pm

plachkica wrote:Je l su samo mediji u pitanju?

Opste neznanje (Francuzi recimo isto tako debelo mashe u procenama broja starijih od 65 godina, broja nezaposlenih i broja gradjana koji izlaze na izbore), plus ekonomska kriza i mediji.

_____
    "Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
    Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.

My Moon Che Gavara.
    паће

Post by паће Thu Jan 05, 2017 2:17 pm

plachkica wrote:Je l su samo mediji u pitanju?

Уочљивост, не видљивост.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Jan 05, 2017 2:22 pm

Pa nisu te Japan i Južna Koreja na drugoj planeti.

http://www.independent.co.uk/voices/muslims-japan-government-surveillance-im-not-surprised-islamophobia-a7113051.html

http://askakorean.blogspot.rs/2010/10/ask-korean-news-islamophobia-reaches.html

_____

Indy

Post by Indy Thu Jan 05, 2017 2:24 pm

William Murderface wrote:Pa nisu te Japan i Južna Koreja na drugoj planeti.

Uh, ja mislio da jesu.

Nisu bili intervjuisani pripadnici ekstremne desnice, o kakvoj ideologiji pričaš, bre (osim o onoj koja je u tvojoj sopstvenoj glavi)?!
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Jan 05, 2017 2:28 pm

Okej, ne kažem da nije i do loše procene. ALi hej, u Francuskoj misle da 31 posto stanovništva čine muslimani. Hajde za ove male procente - da li je 0.4 ili je pet, to je veliki promašaj, ali u apsolutnim brojevima je opet malo. ALi misliti da u Francuskoj imaš trećinu muslimanskog stanovništva je baš ono, hevi paranoja.

_____

Indy

Post by Indy Thu Jan 05, 2017 2:29 pm

Pa, nije baš da nemaju zašto da budu paranoični.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Jan 05, 2017 2:33 pm

Imaju, ne sporim, ali ne zbog broja muslimana. Mislim, u Francuskoj su priče o muslimanskom demografskom preuzimanju zemlje postale skoro poseban književni i publicistički žanr, što zvuči na prvi pogled malo blesavo, ali onda vidiš ove brojke, pa shvatiš ko to čita.

_____

Indy

Post by Indy Thu Jan 05, 2017 2:36 pm

Ispada da ti stalno nešto kontriram, ali zaista ne verujem da se Uelbek baš toliko masovno čita. (U stvari, raspravljamo se bez dovoljno informacija o tome ko je i kako anketiran da bi se dobili gornji brojevi. Možda ni brojevi ne valjaju).
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jan 05, 2017 2:37 pm

pa jbg, šetaš se oko ponoći šanzelizeom i ne vidiš 2 1/2 belca, nezgodno je što kada vidiš belca u srbiji ti ga ne vidiš, a ofarbanog ma koje boje uočiš odmah, a tako je po većem delu evrope, nije to do ideologije, od ljudi koje znam najviše kukaju na strance poljaci, a najmanje ih imaju
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Jan 05, 2017 2:41 pm

Dobro, i to je sigurno tačno. Drugi imigranti se ne uočavaju toliko na prvi pogled, ali sigurno je i do politizacije. A valjda su i u strahu velike oči.

Bilo bi zanimljivo videti procene za druge manjine.

_____

Ointagru Unartan

Post by Ointagru Unartan Thu Jan 05, 2017 2:43 pm

William Murderface wrote:Okej, ne kažem da nije i do loše procene. ALi hej, u Francuskoj misle da 31 posto stanovništva čine muslimani. Hajde za ove male procente - da li je 0.4 ili je pet, to je veliki promašaj, ali u apsolutnim brojevima je opet malo. ALi misliti da u Francuskoj imaš trećinu muslimanskog stanovništva je baš ono, hevi paranoja.

To je procenat koji se cesto cuje medju ekstremnom desnicom (Le Pen je jednom prilikom rekao da muslimana u Francuskoj ima izmedju 15 i 20 miliona), ali i kod nekih muslimana koji traze vecu zastupljenost u politici. Azouz Begag, bivsi ministar i naucnik pri CNRS-u, alzirskog porekla , je takodje izjavio da su njegovi mnogo brojniji nego sto se misli i da ih ima 15-20 miliona, sto je ekstremna desnica naravno odusevljeno docekala i prihvatila kao dokaz da je taj pravi broj bio skrivan do tada.

_____
    "Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
    Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.

My Moon Che Gavara.

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 8:27 am