Na Majevici su, koliko znam, bila tri karavlaška sela, Gornja Maoča i Jasenica na teritoriji opštine Srebrenik i Veselinovac kod Lopara. Mislim da samo Veselinovac ima još ponekog autohtonog stanovnika ali ni u to baš nisam siguran. Maočki su se uglavnom u Austriju pomjerili, prije rata kao gastarbajteri a onda i trajno, početkom dvijehiljaditih, kad su za male pare rasprodali imanja vehabijskoj ekipi.
istorijski fragmenti
- Guest
- Post n°126
Re: istorijski fragmenti
Jedan od filmića sa onog odličnog YT kanala. Gornja Maoča prije pedeset godina. Počinje kadrovima šabačkog vašara i umalo da se i Beli Bora ukaže, film je sniman iste godine kad i Skupljači perja. Ostatak je istorijat mjesta i priča o problemima sa kojima se susreću stanovnici. Odličan je i partijski sastanak i ono što je na njemu usvojeno, samokritika prije svega.
Na Majevici su, koliko znam, bila tri karavlaška sela, Gornja Maoča i Jasenica na teritoriji opštine Srebrenik i Veselinovac kod Lopara. Mislim da samo Veselinovac ima još ponekog autohtonog stanovnika ali ni u to baš nisam siguran. Maočki su se uglavnom u Austriju pomjerili, prije rata kao gastarbajteri a onda i trajno, početkom dvijehiljaditih, kad su za male pare rasprodali imanja vehabijskoj ekipi.
- Guest
- Post n°130
Ne znam, prvi put vidim. Liči na ono što je ljeta '90. dijeljeno kao promo materijal pred prve izbore u BiH.
- Post n°131
Konvencija oporbe, prosinac 1993., Grude, Hercegovina.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°132
Podsetilo me na ovofikret selimbašić wrote:Jedan od filmića sa onog odličnog YT kanala. Gornja Maoča prije pedeset godina. Počinje kadrovima šabačkog vašara i umalo da se i Beli Bora ukaže, film je sniman iste godine kad i Skupljači perja. Ostatak je istorijat mjesta i priča o problemima sa kojima se susreću stanovnici. Odličan je i partijski sastanak i ono što je na njemu usvojeno, samokritika prije svega.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°133
Nakon ovog sam vrteo toliko klipova u vezi Gornjih Maoca da ce poceti bespilotne letelice iz BIH da lete oko moje zgrade
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°134
disident wrote:Podsetilo me na ovofikret selimbašić wrote:Jedan od filmića sa onog odličnog YT kanala. Gornja Maoča prije pedeset godina. Počinje kadrovima šabačkog vašara i umalo da se i Beli Bora ukaže, film je sniman iste godine kad i Skupljači perja. Ostatak je istorijat mjesta i priča o problemima sa kojima se susreću stanovnici. Odličan je i partijski sastanak i ono što je na njemu usvojeno, samokritika prije svega.
Krsto Papic bog otac. Jesi li gledao Hamleta iz Mrduse Donje?
- Post n°135
Nisam,vidim da je okacen neki los snimak na yt, a na ovaj filmic odozgo sam nasao slucajno
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°136
Pogledaj obavezno kada nadjes dobar snimak.
Ovo je moj omiljeni Papicev kratki
Ovo je moj omiljeni Papicev kratki
- Guest
- Post n°137
Hubert de Montmirail wrote:
Krsto Papic bog otac. Jesi li gledao Hamleta iz Mrduse Donje?
+1000
@Disident, obavezno pogledaj i Čvor.
I ne zanovijetaj puno nego gledaj i uživaj, ovo je za YT standarde sasvi pristojan snimak.
- Post n°138
Mnogo je talenta bilo kod hrvatskih rezisera te generacije, Papica, Babaje, cak i kod Bulajica. Recimo Babajina Breza je jedan od najpotresnijih filmova koje sam ikada gledao. I rani Bulajic - Vlak bez voznog reda...
- Post n°139
Prav je rekel zupnik Pista
da je covjek sveto nista
kad zivotu bice konac
strpacete vrag u lonac
u loncu vrag ce da te kuha
da bu s tebe vragom juha
amen
obozavam ovo, vrati me u detinjstvo i leta provedena kod babe i dede u Turopolju
da je covjek sveto nista
kad zivotu bice konac
strpacete vrag u lonac
u loncu vrag ce da te kuha
da bu s tebe vragom juha
amen
obozavam ovo, vrati me u detinjstvo i leta provedena kod babe i dede u Turopolju
- Post n°140
Berković - Rondo i Putovanje na mesto nesreće, dva remek dela. I naravno Krešo Golik.
Breza je veliki film u evropskim okvirima, možda i najbolji yu-film.
Breza je veliki film u evropskim okvirima, možda i najbolji yu-film.
- Post n°141
da da
onaj deo kada seljaci pevaju Svakom dojde smrtna vura na kraju filma... brrrr
onaj deo kada seljaci pevaju Svakom dojde smrtna vura na kraju filma... brrrr
Last edited by Hubert de Montmirail on Wed May 16, 2018 3:45 pm; edited 1 time in total
- Post n°142
youtube komentari na Brezu
Add a public comment...
Despasito hahaha
Despasito hahaha
4 months ago
Ne moram citat lektiru evo ima film
13
nokat palac
nokat palac
4 months ago
jel bi mi mogao objasniti o cemu se radi gledao sam pre ovaj film ali mi stvarno nije jasno o cemu se radi
Sve Ne Znam
Sve Ne Znam
3 months ago
knjiga glupa, film jos gluplji
4
Selim 17
Selim 17
3 months ago
Ono kad ti je sutra ova lektira
Add a public comment...
Despasito hahaha
Despasito hahaha
4 months ago
Ne moram citat lektiru evo ima film
13
nokat palac
nokat palac
4 months ago
jel bi mi mogao objasniti o cemu se radi gledao sam pre ovaj film ali mi stvarno nije jasno o cemu se radi
Sve Ne Znam
Sve Ne Znam
3 months ago
knjiga glupa, film jos gluplji
4
Selim 17
Selim 17
3 months ago
Ono kad ti je sutra ova lektira
- Post n°143
Nisi vidio dovoljno da shvatiš da je Gornja Maoča. Jedna jedina.ficfiric wrote:Nakon ovog sam vrteo toliko klipova u vezi Gornjih Maoca da ce poceti bespilotne letelice iz BIH da lete oko moje zgrade
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°145
Била је то лепа година, следећа још лепша... И све је било тако како је на снимку осим оног што се не види и осим тих риба у ношњама, којих није било толико у природи. Или ми нисмо учили из географије где су налазишта.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°146
А ово је негде из 1994 до 1998... сложиле
наше ћерке wrote:Da li ste probali novi Always Winter-fresh pH 5,5 za ispiranje rublja sa krilcima uz samo dve kalorije? Sadrži ksilitol i karbamid koje nema ni jedna druga Kinder čokolada. Lako se montira i odmah se rotira. Štiti vaše ruke od karijesa i efikasno otklanja perut. Tako mnogo ukusa, a tako malo vremena za fine stvari. Always Winter-fresh mmmmmm. Mislite o tome!
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°147
Још једна белешка, канда из 2003. али о нечем много старијем
паће wrote: Avgust mesec, tip natrpao one paklice putera u sve budžake u kolima, a cariniku se kao učinio sumnjiv pa mu rekao da čeka malo ta trane. Posle par sati pita ovaj tip hoće li neko da ga pregleda već jednom, a ovi se svi prave blesavi i samo mu kažu da je slobodan, ne znaju zašto je uopšte čekao.
Posle je prodao kola u četvrt cene nekom tipu koji ne oseća mirise.
_____
- Post n°148
Until I arrived in Paris, I forgot that it is 50y since "les événements de mai". But you could not forget about them if you opened any French newspaper. Here are some of the factoids I collected from one of them. pic.twitter.com/uHarlKL9ZB
— Branko Milanovic (@BrankoMilan) May 18, 2018
- Post n°150
Па мање више све је и даље ту. Две ниже куће иза цркве су замењене зградом осигурања и комитеја, и све до тог места је пешачка зона, а неких 200м иза је улица пресечена магистралом. Остало у позадини, са све словачком црквом, је и даље тако. Једино се назидало још понешто.
_____