Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mišković: Đinđić je bio jedini političar s kojim sam gajio istinsko prijateljstvo

паће

Mišković: Đinđić je bio jedini političar s kojim sam gajio istinsko prijateljstvo - Page 2 Empty Re: Mišković: Đinđić je bio jedini političar s kojim sam gajio istinsko prijateljstvo

Post by паће Mon Apr 23, 2018 3:18 pm

beatakeshi wrote:

Ovo govorim načelno za proces, ne za Srbiju posebno.
    Kategorička razlika je i u tome da se plenila vila pojedinca i od nje pravio vrtić, a sada se od vrtića pravila vila.

Ту је и до медија. Кад се од виле 1 прави вртић (штавише, ишао сам у један такав, бајна зграда) ту је жртва лик 1, који има судбину, породицу, биографију за новине, неко од деце мора да је свирао виолину, матори мора да је био велики добротвор, давао подједнако и сиротиштима и новинама које ће да пишу о томе... А кад се опљачка неколико милиона људи, то је безлична статистика.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    boomer crook

Mišković: Đinđić je bio jedini političar s kojim sam gajio istinsko prijateljstvo - Page 2 Empty Re: Mišković: Đinđić je bio jedini političar s kojim sam gajio istinsko prijateljstvo

Post by boomer crook Mon Apr 23, 2018 3:37 pm

lepo primeceno. staljin ima ime dok su korporavije bezlicne

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started

Post by 1088 Fri Mar 12, 2021 2:06 pm

na današnji dan podsećamo se i ljudi koji su nas, više ili manje zauvijek, napustili. recimo zupera i filipenka koji bi vam inače doneli ovaj odlomak:

Mondo wrote:"Bilo je tu i suza i svega, ali nikada nije bilo nikakvih uvreda. Sećam se kako je jedna saradnica imala problem i kada me je nakon nekoliko pomeranja termina za završetak tog projekta nazvao, rekla sam mu da joj je potrebno još nekoliko dana, a on je tada dreknuo: „Kakav problem? Problemi se rešavaju noću, a danju se radi!“, prisetila se Biljana koja je tada ispričala i kako je izgledao jedan Đinđićev tipičan dan:

"Ujutru ga je uvek čekala kafa, ali i da ga nije čekala, to ne bi bilo ništa dramatično. Nije pridavao važnost ni hrani ni piću. Istina, voleo je da pije filter kafu s mlekom. Kada je bio gladan, obično je jeo tople sendviče ili 'big mek' iz Mekdonalsa. To je bilo sve. Onda bi u svojoj kancelariji jeo vrlo brzo, svega nekoliko minuta, i kada bi se zatim pojavio na vratima, izgledao je kao da je uzeo neku energetsku bombu. Veoma retko je išao na ručkove, osim ako nisu bili deo nekog protokola. Sedeo je u svojoj kancelariji i tu je i ručao. Voleo je da zapali tompus i to samo kada je nešto dobro uradio ili kada su rezultati onoga što je radio bili pozitivni. U tim trenucima imao je taj neki osmeh po kojem ga još uvek pamtim. S druge strane, postoje tri stvari kojima je pridavao veliku važnost: antikviteti; uvek je imao najmoderniji mobilni telefon i veoma je voleo penkala. Te tri stvari su ga potpuno oduševljavale", rekla je Stankov.

Danas se mnogi hvale kako su dobro poznavali Zorana Ðinđića, a Biljana je otkrila koga je posebno cenio i sa kim je rado provodio vreme:
    "Tokom čitave njegove političke karijere nije bilo nikoga tako posebnog, ali nekoliko meseci pre ubistva pojavila se jedna osoba s kojom se susreo nekoliko puta. Bio je to vladika Atanasije Rakita. S njim je razgovarao neobično dugo i sama sam se čudila što je u razgovoru s njim ostajao mnogo duže nego što je bilo planirano. Ispočetka sam te njihove razgovore morala da prekidam jer nije bilo vremena, ali mi je on jednom prilikom, kada ga je ispratio, rekao: „Mnogo je interesantan“. Kasnije, kada sam se nakon ubistva u dva navrata sastala s vladikom Rakitom, shvatila sam da su za njega ti razgovori bili kao neki novi uvid i neka duhovna strana, koja mu je očito bila bliska i koja mu je prijala".
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Mar 12, 2021 2:08 pm

Mišković: Đinđić je bio jedini političar s kojim sam gajio istinsko prijateljstvo - Page 2 3579118792

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat Mar 13, 2021 12:49 am

Malo ga je ujebala sintaksa ovde, pa je ispalo da je Zoranov ™ zivot usporio i otezao evropski put. Ali ono simili similis jatu leti.

_____
    ????

Post by Sponsored content

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 5:15 pm