Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ne Da(vi)mo Beograd

Erős Pista

Ne Da(vi)mo Beograd - Page 4 Empty Re: Ne Da(vi)mo Beograd

Post by Erős Pista Sat Apr 21, 2018 10:18 pm

Okej, mada mislim da tu nema puno prostora za relativizaciju okom posmatraca. Nije u pitanju otpor, nego podredjivanje autoritetu. Kad se pale ambasade i napada Prajd, nastupa se ne u ime bunta prema autoritetu, nego u ime i sa blagoslovom  "pravog" autoriteta.

If you've come to fight, get outta here
    You ain't no better than the bouncers
    We ain't trying to be police
    When you ape the cops it ain't anarchy

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Apr 21, 2018 10:32 pm

ti podrazumevaš da su ljudi pametni i da imaju pojma kako se, zašto ili protiv čega bune

pobuna može da bude autentična iako je pobuna korisnih idiota

ja mislim da je onaj moron uskok ubeđen da je on nešto autentičan i da on kao nešto razume, ali to je isti slučaj kao ove bundžije

jadan je glup kao 1/4 kurca i šta se sad tu može

meni čak ni ne smeta ta prejadna glupost, nego zlo koje nosi sa sobom
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Apr 21, 2018 10:47 pm

Pa eto, uskok je dobar primer - veruje da je nezavisni mislilac, ali je bez greske uvek na strani najjaceg siledzije u dvoristu. Nije to (samo) glupost, vec i nesto drugo.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Apr 21, 2018 10:58 pm

William Murderface wrote:Okej, mada mislim da tu nema puno prostora za relativizaciju okom posmatraca. Nije u pitanju otpor, nego podredjivanje autoritetu. Kad se pale ambasade i napada Prajd, nastupa se ne u ime bunta prema autoritetu, nego u ime i sa blagoslovom  "pravog" autoriteta.

If you've come to fight, get outta here
    You ain't no better than the bouncers
    We ain't trying to be police
    When you ape the cops it ain't anarchy

Ali kojem bre autoritetu?

Ajde da uzmemu ambasadu na primer. Koštunica je dakle autoritet, a Amerikanci su šta - slabiji, žrtva? Potežete "režim" kao nešto što tada bukvalno žari i pali. Samo ne znam koji režim.  Postoji Koštunica, koji pokušava da tera neki svoj inat, i ko još? Tadić, predsednik države, pobegao u Rumuniju. DS, najjača partija, se ućutala ko kurva. Ostale DOSovske partije takođe. Srpska korporatokratija sigurno želi krizu i konfrontaciju sa Zapadom. I konačno, vrla srpska srednja klasa, koja na sledećim izborima masovno beži Žutima u zagrljaj. Govorite kao da je Koštunica tada preuzeo apsolutnu vlast, a ne promptno šutnut na smtelište istorije.

Narativ o službama, režimu ne može da stoji sam po sebi, jer Srbija nije izolovano ostrvo. Tu su onda i neke ambasade, strane službe, fondovi™️, strani kapital... To su pravi autoriteti u ovoj zemlji, i zna se na čijoj su oni strani bili - na strani Prajda i ambasade. I onda i danas.

Post by beatakeshi Sat Apr 21, 2018 11:09 pm

I došao Vučić, i hop - nama više remetilačkog faktora u vidu mladih, gnevnih. Kakav amalgam, od Kop d.o.o. do Miše Korleonea Vacića.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Apr 21, 2018 11:12 pm

Pa malo ti je pojednostavljena ta analiza. Nije autoritet muceni Kostunica, nego sveta drzavna sila koja se u navijackoj subkulturi o kojoj sada govorimo (dakle, post 90s) obozava do imbecilnosti. S razlogom sam okacio Rahmetli Kenedijeve - tu se nastupa ne protiv policije (mada dolazi do okrsaja s njom), nego u umesto policije - rafi se posao koji bi policija "trebalo" da radi. Protiv drzava se nastupa samo u ime idealizovane jace drzave (a pod kontrolom duboke drzave). To ti ja kao sa braniteljima u Hrvatskoj, kad prave cirkus. Bunt? Ne. Nego zahtev za vise drzave, za strozom hijerarhijom, itd. 

Glede "Amerikanaca" - pa jedno su Amerikanci, drugo je napustena americka ambasada. Navijaci nikada nisu napali nijednog "Amerikanca" - u smislu, americkog zvanicnika, a dlazilo ih je onoliko i to najprokazenijih, ukljucujuci i Olbrajt i Bajdena. 

Ima i za to dobar stih:

Ten guys jump one, what a man
    You fight each other, the police state wins
    Stab your backs when you trash our halls
    Trash a bank if you've got real balls

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Apr 21, 2018 11:18 pm

a pa ništa ja ovde nisam saglasan nisakim

a i taj nisaki svašta piše

oavkva je situacija

mi smo sada ušli u svet, ono što je bilo za vreme milutinovića i srbija i svet

a tamo lepo ljudi moraju da imaju dovoljno da se plaše da to ne izgube i onda lepo nema bunjenja

to je urađeno i radnicima i navijačima i dilerima i narkomanima

potrebno je da budu bednici 100% da bi se bunili, da se prevlada stra'

a i taj peder biafra je deo sistema sa punim radnim vremenom u istom, mali ventilčić, mada mi je bio mio a i sada je
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Apr 21, 2018 11:31 pm

@Murderface

Dobro.

beatakeshi wrote:
    I došao Vučić, i hop - nama više remetilačkog faktora u vidu mladih, gnevnih. Kakav amalgam, od Kop d.o.o. do Miše Korleonea Vacića.

Niko ne negira vezu između navijača i patriotskih organizacija sa jedne strane, i kriminala i određenih vladajućih struktura sa druge. Ono što je moja teza, a što se izgubilo u raspravi, jeste da će oni polako krenuti da se rasipaju. I po intenzitetu delovanja, i po broju članova. Između ostalog, zato što je veza sa Vučićem očigledna, a delovanje pripitomljeno. Patriotske organizacije tehnički više i ne postoje, a tribine su već sada osetno slabije nego pre 10-15 godina.

A i kao što rekoh, ima tu i nekih drugih, širih faktora. I današnja građanska Srbija pokazuje daleko manje zeala i borbenosti nego ranije.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Apr 21, 2018 11:43 pm

Pa nije delovanje pripitomljeno, nego minimalno preusmereno. Ti ljudi cvec rade kao produzeena ruka stranog (a i domaceg) kapitala. Kolaboracija kao vecito i logicno ishodiste srpske desnice.

Last edited by William Murderface on Sat Apr 21, 2018 11:44 pm; edited 1 time in total

_____

Post by Nino Quincampoix Sat Apr 21, 2018 11:44 pm

u ovoj se raspravi neke stvari previse pojednostavljuju a neke opet mitologizuju. uz sve to, ne postoje navijaci kao nekakva drustvena grupa, koja ima jasan interes, stavove ili organizaciju.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Apr 21, 2018 11:45 pm

ne postoje +1
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Apr 21, 2018 11:51 pm

William Murderface wrote:Pa nije delovanje pripitomljeno, nego minimalno preusmereno. Ti ljudi cvec rade kao produzeena ruka stranog (a i domaceg) kapitala. Kolaboracija kao vecito i logicno ishodiste srpske desnice.

Eh, da. Kad is već kod kapitala i antidesnice. Ona klinčadija što je onomad lomila izloge i odnosila patike. Jesu li oni bili bunt ili autoritet?
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Apr 22, 2018 12:06 am

None of the above. Sirotinja koja je u guzvi videla svoju sansu. Danas botovi koji glume narod na Vucicevim mitinzima.

_____

Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Apr 22, 2018 12:16 am

William Murderface wrote:None of the above. Sirotinja koja je u guzvi videla svoju sansu. Danas botovi koji glume narod na Vucicevim mitinzima.

A otkud ti to znaš, života ti? Ali ne mari. Da li bi se onda mogla napraviti paralela između kamenovanja Meka, obijanja izloga i krađe patika ovde, i nereda u zapadnim metropolama, gde omladina, uglavnom manjinskog porekla, obija izloge, pali Starbuckse i slično?
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Apr 22, 2018 12:19 am

Moze, pogotovo onaj spilover u Mancesteru sa uzimanjem ajfona.

_____

Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Apr 22, 2018 12:25 am

Da li bi se onda, gospodine Murdrfejs, mogli reći da je tadašnji protest, inače u liberalnoj javnosti kršten kao "Kosovo za patike", u dobroj meri imao i socijalni karakter?

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Apr 22, 2018 12:43 am

Ne, "protest" nije imao nikakav socijalni karakter, niti je zapravo bio ikakav protest. Guzva koja je usledila je bila neki socijalni simptom, ali to je vec druga stvar. Kosovo za patike je jedna od glupljih fora ikada smisljenih, tu se slazemo, kao da je problem zaista bio u tome sto je neka sirotica maznula neke patike iz izloga - paralela je opet prozivanje "sendvicara", kao da je zaista problem u tome.

Inace je simptomaticno kako u nabrajanju aktera na bini kosovskog molebana zaboravljas vrh tadasnjeg SRS, a kasnije SNS. A "Kosovo za patike" bi bio bas dobar slogan SNSa.

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Apr 22, 2018 12:58 am

Ili sto bi reko besmrtni Lucic, to je nama nasa borba dala, frizidera, stednjaka, regala...

https://www.google.rs/amp/s/www.slobodnaevropa.org/amp/24776419.html

_____

Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Apr 22, 2018 1:04 am

Ama SRS tada nije bio establišment. Oni su bili ludaci koje Šešelj postrojava preko vidobima, a njihovi glasači (podebela) margina koja se ismeva. Bili su tu i Kusturica, i Dodik, i Crkva... Ali oni su u krupnoj slici boranija. Oni sada cvikaju od Vučića, a Vučić cvika od "pravih" autoriteta u ovoj državi.

Druga stvar. Ne može se tako lako praviti kontinuitet između SRSa onda i SNSa danas. Između 2009. i 2012. pa od dolaska na vlast do danas, ta organizacija se suštinski promenila. SNS danas ima podjednako DNK npr. Dinkićevog G17+ koliko i Šešeljevih radikala.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Apr 22, 2018 1:24 am

Prilicno usko upotrebljavas pojam establisment. Kako nisu bili deo establismenta kad su bili na bini drzavnog skupa i sa nje prozivali izdajnike. Najjaca opoziciona stranka, prethodno deo vlasti, ucestvovala u donosenju ustava i ubrzo nakon toga ponovo na vlasti - establisment, nego sta. Uostalom, citaj Molnara, u mitrovdanskoj Srbiji je SRS bio jedina prava sistemska stranka, u smislu, jedina koja je bar nominalno bila sprepmna da deluje u skladu sa Ustavom, sto je njihov tadasnji predsednik Nikolic i potvrdio za cuvena tri dana predsedavanja skupstinom.

To sto je SNS sa lakocom inkorporirao delove drugih stranaka, samo dokazuje da je oduvek bio deo establismenta

_____

uskok i ajduk

Post by uskok i ajduk Sun Apr 22, 2018 7:03 am

William Murderface wrote:Pa eto, uskok je dobar primer - veruje da je nezavisni mislilac, ali je bez greske uvek na strani najjaceg siledzije u dvoristu. Nije to (samo) glupost, vec i nesto drugo.

За записник: ускок увек био против најјачег силеџије у школском дворишту, то га коштало понекад затвореног ока и других отока. Но, необично како се у перцепцији квислиншког мислиоца Вилијама, једна Ана Брнабић посматра као најјачи фактор Ne Da(vi)mo Beograd - Page 4 3204619380 , затим сваки српски режим (изузев 5. октобарских квислиншких режима) је нешто јако, силеџијско, пркосно, изазивачко, кад слушаш Вилијама као да слушаш Љотића о београдским режимима који провоцирају. Та "опасна Ана", која није још саставила 1 годину премијеровања, а она је сад као неки силеџија, а зашто, зато јер јој је Вилијам наденуо надимак "бахата џиберка", на форуму који прати 10 људи. Аргументација у П. М. 
    Ne Da(vi)mo Beograd - Page 4 2304934895

_____
    "Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
    uskok i ajduk

Post by uskok i ajduk Sun Apr 22, 2018 7:12 am

.... и на крају, ви сте ме натерали да подржавам Ану, јер више немам избора. Ne Da(vi)mo Beograd - Page 4 2304934895 Уништили сте једину перспективну опозициону партију, играли и певали на њеном гробу, славили до дубоко у ноћ њен нестанак (песнички речено Ne Da(vi)mo Beograd - Page 4 4101625831 ) и практично Ана и Вучић су остали једини трачци наде за земљу.

_____
    "Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Apr 22, 2018 9:40 am

William Murderface wrote:
    Trash a bank if you've got real balls

To se na srpskom kaže "Idite na Kosovo"
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Apr 22, 2018 9:42 am

Ne Da(vi)mo Beograd - Page 4 3579118792

_____

ficfiric

Post by ficfiric Sun Apr 22, 2018 10:28 am

uskok i ajduk wrote:.... и на крају, ви сте ме натерали да подржавам Ану, јер више немам избора. Ne Da(vi)mo Beograd - Page 4 2304934895 Уништили сте једину перспективну опозициону партију, играли и певали на њеном гробу, славили до дубоко у ноћ њен нестанак (песнички речено Ne Da(vi)mo Beograd - Page 4 4101625831 ) и практично Ана и Вучић су остали једини трачци наде за земљу.

Jedan zmaj ubiven, ostala jos tri Ne Da(vi)mo Beograd - Page 4 3910318804

_____

Uprava napolje!

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 7:24 am