by Sotir Tue Apr 10, 2018 12:55 pm
bruno sulak wrote:majko mila. doduse mene pre neki dan pita taksista: da li vi znate zasto je cercil podrzao broza? ja kazem: pa citao sam meklejna. on: ko? ali pustite to... samardzic kaze... tu se ja iskljucim
Тако ти и треба кад се возиш таксијем.
Доста се писало после МекЛина.
Ултра (британски програм прислушкивања Немаца и свих других) је декласификована негде крајем 70-их, неколико страних аутора је после тога (Хинсли, Бенет, Крипс) писало о томе, али је то некако заобишло ове крајеве. Можда није одговарало тренутним ревизионистичким струјама да се пише како четници ипак јесу били колаборационисти?
А било је занимљивих ствари да се нађе у немачком и четничком радио саобраћају...
МекЛин је послат као покриће за одлуку коју је Черчил већ донео на основу Ултре.
Највећи гаф који су направили је кад је Дража послао овог лево са слике
Да буде изасланик ЈВуО на свадби краља Петра у Лондону, са све британским краљем и осталим племством, где је причао о борбама четника са Немцима. Једина је зачкољица била што су Британци пре тога ухватили неке немачке поруке о споразумима са њим, па су га мало задржали у путу. Ех, покварени Британци чиме се све служе...