Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Komšiluk

паће

Komšiluk - Page 2 Empty Re: Komšiluk

Post by паће Sun Dec 24, 2017 7:10 pm

Mr. Moonlight wrote:
    sofija je na mene ostavila loš utisak, naročito one socijalističke zgrade gde je fasadu stana radio svako za sebe, pa sve to izgleda jadno i bedno

Имаш тога и овде... мање више сва градња из шездесетих је данас таква - како је ко затворио терасу или је офарбао - видео сам у сред Ниша зграду са осам тераса у осам боја. Или офарба човек свој део фасаде а остали сматрају да није требало дирати споменик културе.

u našoj fabrici, bez kaljača ne vredi da idem, sve je prekriveno blatom od pulpe, prljavo i smrdljivo, kod njih mogu lepo da sednem na pod, gde god.

"Болдриче, хоћу да овај сто буде тако чист, да... да могу да једем са њега"

_____
       the more you drink, the W.C.
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Sun Dec 24, 2017 7:21 pm

Nisam nikad bio u Bugarskoj i Rumuniji. Volio bih. Kažu da je rumunjski Banat jedna od posljednjih evropskih divljina. Delta Dunava. Tajanstvena Bugarska.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Dec 24, 2017 7:24 pm

Utvara wrote:
    Daï Djakman Faré wrote:
    pre jedno 4,5 godina sam u nemackoj (nadomak austrije) ustopovao starijeg bugarina kamiondziju da me vozi (da me kara sto bi se reklo ! Komšiluk - Page 2 286371741 ) nazad na balkan. pricali o svemu pa izmedju ostalog i o tome kako je izgledao socijalizam u njegovom malom mestu u unutrasnjosti. iako se ne secam nijednog detalja price secam se vrlo dobro sveukupne strukture - to sto je on bio opisao je bila totalna post-apokalipsa, drustvo otprilike u poodmaklom stadijumu autokanibalizacije, maltene rapa nui civilizacija pred dolazak evropljana. uglavnom, obzirom da sam bio u totalnom denialu spram svega sto mi je napricao i uopste potpuno nespreman da primim sve te informacije, nedugo posle sam i zaboravio/potisnuo sve detalje. i vec neko vreme mi je uzasno krivo zbog toga, jer sad bih rado revidirao sve to ali eto moj mozak je to tada morao unistiti.

eto prica mozda malo vise o meni samom nego o bugarima Komšiluk - Page 2 3579118792

Mi smo sada u tom stadijumu autokanibalizacije, a oni polako izlaze iz njega.
    Sad sam računao, BDP Srbije je 37 milijardi, BDP Bugarske je 50 milijardi, BDP Rumunije 187 milijardi nominalnih $.
    https://countryeconomy.com/countries/compare/serbia/bulgaria?sector=GDP+at+market+prices&sc=XE33#tbl

Dakle, oni su za trećinu (35%) bogatiji od nas, a zemlja im izgleda kao da su ih juče poharali Mongoli.

Čemu tek mi da se nadamo?

tebe ćemo kod noskicha na obuku, pa onda da nam se vratiš, da se družimo u zdravlju i veselju
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Dec 24, 2017 7:39 pm

srbija moze u bugarskoj da gleda kako bi izgledala da nije prozivela tamnicu komunizma u sfrj izvedbi. jbt ranije nisu ni klasican kiosk imali, trafiku je predstavljala neka rupa u zemlji kao saht, usred glavnog grada
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Dec 24, 2017 7:44 pm

što se tiče tamnice komunizma, lepo u gugl Strehaia, pa polako slika po slika, svaki toranj simboliše 100k evra
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Dec 24, 2017 7:49 pm

San Francisco meets Laos
    паће

Post by паће Sun Dec 24, 2017 7:51 pm

diktotar wrote:srbija moze u bugarskoj da gleda kako bi izgledala da nije prozivela tamnicu komunizma u sfrj izvedbi.

То из оног времена кад су Румуни зајебавали Бугаре са "ајде бре, па ми смо за вас Југославија"...

_____
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Dec 24, 2017 7:52 pm

danas mogu da im kazu vi ste za nas srbija
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Dec 24, 2017 8:00 pm

To je ono sto kaze onaj Kotkin sto sam ga kacio: "...and so in 1989 the Eastern Europe began its long, slow march from periphery...to periphery."
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Dec 24, 2017 8:02 pm

to je neosnovano preterivanje, srbija jeste kurac od ovce, na dobrom putu, ali ide pogrešnim smerom

rumunija i bugarska su sa druge strane zemlje koje napreduju (osim bugarske, za nju nisam ubeđen), ali i pored toga moraju da rade još jako puno da se odlepe od nasleđa
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Sun Dec 24, 2017 9:13 pm

Rumunija nas je sve prešišala, tu nema dileme.
    Oni su učinili nemoguće, izborili su se sa korupcijom uz pomoć ili "pomoć" EU, hiljade ljudi izlaze na ulice, jebu majku političarima. Ekonomski, infrastrukturno i kulturno napreduju, rade u EU, donose pare kući, opravljaju, sređuju.

Bugarska isto tako, samo što su počeli sa daleko niže tačke.

Mr. Moonlight wrote:tebe ćemo kod noskicha na obuku, pa onda da nam se vratiš, da se družimo u zdravlju i veselju
    Zašto kod noskicha? I gde to : u Severnu Koreju ili Australiju ili oba?

Post by beatakeshi Sun Dec 24, 2017 9:37 pm

Mr. Moonlight wrote:što se tiče tamnice komunizma, lepo u gugl Strehaia, pa polako slika po slika, svaki toranj simboliše 100k evra
    Šta je ovo???
    Komšiluk - Page 2 Palate_romi_22589300
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Dec 24, 2017 9:51 pm

У најгору зиму 92/93, хиперинфлација од 100% дневно, паре полако губе смисао, плате се делом исплаћују у кромпиру и брашну и сл. Мени се потрефило да радим на сиротињској НТВ Студио Б, и онда нам је нека туристичка агенција “платила” емитовање реклама у натури, у виду шверц-тура за Софију. Ишао сам укупно двапут, први пут сам водио и екипу и снимисмо некакву репортажу о шверцу (да сам човек к’о што нисам и да ме стравично не мрзи сад би ваљало да изроним тај ВХС негде из подрума и издигитализујем, те окачим на јућуб, на ползу отаџбини), други пут сам решио да се не фолирам, и ишао у стрејт шверц. Купио кечап, шунку у конзерви, гуз папир, калодонт, неке играчке за децу, и Стољичнају за успут.

Speaking of canibalism... у поређењу са тадашњим Београдом Софија је изгледала као пристојан европски град, без неких нарочитих претензија. Чинило ми се сасвим прихватљивим. Наравно, централна позорница шверц-жанра је аутобус, а главни заплет прелазак гране. Мислим да је било каквих 15-20 марака по глави, “откупнина” за бугарског цариника. Још се сећам и аутобуса који су шверали бензин, са повађеним седиштима, то је страховито баздило, а из њих су излазили људи крвавих очију у бледозеленог тена. Зомбији 100%.
    Sergen Yalçın

Post by Sergen Yalçın Sun Dec 24, 2017 10:27 pm

preterujete za bugarsku opasno. po tim kriterijumima svaki grad juzno od bg u srbiji je postapokalipticna zombi rupa. pretpostavljam da je i nama potrebna neka referentna tacka u odnosu na koju smo ipak, IPAK neka evropa pa se u tome nesvesno preteruje. sto kaze no country, o kakvom kanibalizmu pricamo posle devedesetih ovde.

_____
    I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds
    Zuper

Post by Zuper Sun Dec 24, 2017 10:32 pm

plachkica wrote:par crtica iz sofije:

-puna je fašističkih grafita (kukasti krstovi, migranti nisu dobrodošli, cigani umrite...)
    (naišla i na jedan antifašistički, malo mi je ogrejao srce)
    -grad je neokićen, par korporativnih zgrada šljašti, i to je to
    -srbija ih je pokorila muzički, gde god se čuje muzika, trešte srpski narodnjaci,
    najave za koncerte po bilbordima, šaban šaulić je nenadjebiva zvezda, u firmi su mi
    puštali snimke sa koncerta, više od 50000 ljudi. jedva čekaju da im dođe ceca.
    (srednja klasa i njihova deca, ako je to bitno, na izraženo čuđenje, odgovaraju:
    tako je oduvek, sad samo ima više jer nema barijera i jako ste muzikalni, a jezik je isti.)

čudan grad, jako. treći put sam bila i ne mogu da provalim šta je to što mi smeta.

Cudno je to sa rasizmom kod Madjara i Bugara. Obe nacije vode poreklo iz Centralne Azije, neka turkofona plemena, sta li(Turci unistaavaju Bugare sa tim prozivkama da su njihova braca po poreklu Komšiluk - Page 2 286371741 ) verovatno ima toga opterecenja.
    A, sto se tice uticaja

Da ih vide pokojni VMRO-vci
    Komšiluk - Page 2 2304934895

Ali Sofija ima metro...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Dec 24, 2017 10:36 pm

Utvara wrote:Rumunija nas je sve prešišala, tu nema dileme.
    Oni su učinili nemoguće, izborili su se sa korupcijom uz pomoć ili "pomoć" EU, hiljade ljudi izlaze na ulice, jebu majku političarima. Ekonomski, infrastrukturno i kulturno napreduju, rade u EU, donose pare kući, opravljaju, sređuju.

Bugarska isto tako, samo što su počeli sa daleko niže tačke.

ama normalno. to je nasa specijalnost da se pravimo pametiniji od drugih. ta fora funkcionise ponekad u ratu ili u sportu, ali generalno u zivotu - jok.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Dec 24, 2017 10:38 pm

ništa se ne saglašavam sa vama, ali neka bude da su rumunija i bugarska ultra mega giga, a da je srbija dvedesete kurac palac, bez obzira što je najveći dohađaj temišvara lepa brena, o bugarskoj da ne pričam, idite lepočitajte statistike, divite se, a ja ću 180km da vozim 5 sati uz idealne uslove za vožnju, nabijem vas na statistiku

mrzim i ja srbiju, ali mrzim i sve druge koje poznajem,. namerno nisam pisao o moldaviji u kojoj sam bio ni sam ne znam koliko puta, na kraju budala
    паће

Post by паће Sun Dec 24, 2017 10:38 pm

Zuper wrote:
    Ali Sofija ima metro...

Советског порекла, као Пешта?

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Dec 24, 2017 10:41 pm

Mr. Moonlight wrote:ništa se ne saglašavam sa vama, ali neka bude da su rumunija i bugarska ultra mega giga, a da je srbija dvedesete kurac palac, bez obzira što je najveći dohađaj temišvara lepa brena, o bugarskoj da ne pričam, idite lepočitajte statistike, divite se, a ja ću 180km da vozim 5 sati uz idealne uslove za vožnju, nabijem vas na statistiku

Ma de su ultra mega giga, pricamo o trendovima.
    Sergen Yalçın

Post by Sergen Yalçın Sun Dec 24, 2017 10:43 pm

Mr. Moonlight wrote:ništa se ne saglašavam sa vama, ali neka bude da su rumunija i bugarska ultra mega giga, a da je srbija dvedesete kurac palac, bez obzira što je najveći dohađaj temišvara lepa brena, o bugarskoj da ne pričam, idite lepočitajte statistike, divite se, a ja ću 180km da vozim 5 sati uz idealne uslove za vožnju, nabijem vas na statistiku

mrzim i ja srbiju, ali mrzim i sve druge koje poznajem,. namerno nisam pisao o moldaviji u kojoj sam bio ni sam ne znam koliko puta, na kraju budala

devedesetih je najveci dogadjaj ovde bio dolazak kasandre sa randuom. beat that.

_____
    Zuper

Post by Zuper Sun Dec 24, 2017 10:43 pm

Utvara wrote:
    Daï Djakman Faré wrote:
    pre jedno 4,5 godina sam u nemackoj (nadomak austrije) ustopovao starijeg bugarina kamiondziju da me vozi (da me kara sto bi se reklo ! Komšiluk - Page 2 286371741 ) nazad na balkan. pricali o svemu pa izmedju ostalog i o tome kako je izgledao socijalizam u njegovom malom mestu u unutrasnjosti. iako se ne secam nijednog detalja price secam se vrlo dobro sveukupne strukture - to sto je on bio opisao je bila totalna post-apokalipsa, drustvo otprilike u poodmaklom stadijumu autokanibalizacije, maltene rapa nui civilizacija pred dolazak evropljana. uglavnom, obzirom da sam bio u totalnom denialu spram svega sto mi je napricao i uopste potpuno nespreman da primim sve te informacije, nedugo posle sam i zaboravio/potisnuo sve detalje. i vec neko vreme mi je uzasno krivo zbog toga, jer sad bih rado revidirao sve to ali eto moj mozak je to tada morao unistiti.

eto prica mozda malo vise o meni samom nego o bugarima Komšiluk - Page 2 3579118792

Mi smo sada u tom stadijumu autokanibalizacije, a oni polako izlaze iz njega.
    Sad sam računao, BDP Srbije je 37 milijardi, BDP Bugarske je 50 milijardi, BDP Rumunije 187 milijardi nominalnih $.
    https://countryeconomy.com/countries/compare/serbia/bulgaria?sector=GDP+at+market+prices&sc=XE33#tbl

Dakle, oni su za trećinu (35%) bogatiji od nas, a zemlja im izgleda kao da su ih juče poharali Mongoli.

Čemu tek mi da se nadamo?

Da pogledas kretanje dinara i leva prema usd u poslednih 10 godina.
    BDP Bugarske i Srbije je priblizno isti, nije velika razlika. Prosek SFRJ BDP(glava stanovnika) je bio vrlo slican bugarskom. Da, dobro ste culi.
    A, sada nastavite da kenjate o dzinsu sa kojim ste kupovli zene po Poljskoj.
    Cuo sam nebrojeno puta od Bugara da im kod Srba najvise smeta taj srpski nadobudni stav i potpuno su u pravu.
    Inace metro u Sofiji je poceo da se gradi 1998...

O Rumuniji neki drugi put...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Dec 24, 2017 10:48 pm

Zna se da je, Zuper nama zbori
    Poturica od Turčina gori
    Al' Bugarin da je od Turka potek'o
    To pre mene niko nije reko!

Bugarina to poreklo muči
    Što u njemu mali Turčin čuči
    Pošto njega ova briga mori
    Bugarin je od Turčina gori!

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Sun Dec 24, 2017 10:48 pm

pa srbija je devedesetih bila europska venezuela. back to the future.

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    паће

Post by паће Sun Dec 24, 2017 10:49 pm

Mr.Pink wrote:pa srbija je devedesetih bila europska venezuela. back to the future.

Мислиш оно да је свака улица имала по пешес бензинских пумпи?

_____
    Sergen Yalçın

Post by Sergen Yalçın Sun Dec 24, 2017 10:51 pm

bas danas mi pricao bratanac koji radi u svajcarskoj kako ih jedan turcin sve zeza (njega, nekog siptarina (sic) i makedonca) kako ne bi bilo njihovih naroda na balkanu da nije bilo turaka, i uopste turska je najjaca i svi na balkanu poticu od turaka samo ne priznaju. mnogo se, kaze, pederise.

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Mon Nov 25, 2024 3:27 am