Pravoslavlje - eshatologija, egzegeza, patristika, savremeni razvoji
Nekakav veliki anticki grad, tipa rim ili carigrad je jedino mesto u daljoj proslosti u kojoj bi danasnji covek poziveo duze od nekoliko meseci.
- Guest
dva deretic lucica i jedan rados bajic su dovoljni da supljoglavcima uvale u tintare kako je to bilo zlatno doba, narocito za srbe
Мада, неко би требало да им објасни да из тог периода нема преживелих.
_____
with modem on UPS, I will have wife even when power goes down.
нама је потребно да ви будете на робији.
Kakva splacina od teksta.
непопустљива везаност наше православне културе за индивидалност
![Pravoslavlje - eshatologija, egzegeza, patristika, savremeni razvoji - Page 3 1251298951](/users/2716/24/80/24/smiles/1251298951.gif)
Plašim se ako Radule pročita Kustu može mozak da mu eksplodira.
Bungee jump wrote:Kakva splacina od teksta.
непопустљива везаност наше православне културе за индивидалност
![]()
a, i ja sam to zamijetio, ali sam onda provalio da je to individualnost, a ne individualizam. To je taj kljuc
![Pravoslavlje - eshatologija, egzegeza, patristika, savremeni razvoji - Page 3 1844795956](/users/2716/24/80/24/smiles/1844795956.png)
Па није ни индивидуа него индивида... те ко зна шта је тај у ствари лупио.
_____
Individualna invalidnost
beatakeshi wrote:Individualna invalidnost
А па то ти је онда самоуправно друштво које је одлично, само појединци (индивидуе) не ваљају (нису валидни).
_____
AZ-5 wrote:sve je vise degenerika medju inace degenericnim srbonacionalistima koji pocinju da velicaju ni manje ni vise nego srednji vek kao zlatno doba covecanstva. to dovoljno govori kolike su uberzuper gluperde u pitanju.
Pa mora tako. Oni su u zatvorenom svetu gde jedni druge nadgornjavaju i moraju teze da budu sve ludje. Prosto, to je prirodno.
KinderLad wrote:Ma naravno, pa ne postoji sansa da ceo taj tok misli ne ode do obacuna sa razumom tj prosvetiteljstvom. To je logican sled. A da toga nije bilo, ne bi bilo nikakve Srbije. Pitanje Kosova ce bukvalno unistiti Srbiju. I to cak i da nije bilo bombardovanja. Da ga nije bilo, tamo bi sad bile nenormalne policijske snage, cedilo bi drzavu kap po kap.
Kindere, hoces reci da nas je nato raspametio kao Mladic Sarajevo pa nam je sada lepse.
Ne
To nije bilo pitanje, cak ni retoricko.
To je bila moja konstatacija na tvoje pisanje, takoreci indukcija.
To je bila moja konstatacija na tvoje pisanje, takoreci indukcija.
Ne
Definitivno indukcija.
eshaton metaistorije!beatakeshi wrote:https://iskra.co/kolumne/emir-kusturica-peter-handke-apostol-istine/
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
Uvek kad ga vidim setim se Zapadovog tvita "Kad slušam Dodika čujem samo muuuu muuuuuuu muuuuuuuu"
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
fikret selimbašić wrote:
jebo mu pas mater divljačku, ubi celo drvo.
barem da su mu pukle pantalone....
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
Ovo je neko diverziju izveo i dao mu tupu sjekiru ili je računao da ovoliki delija može i sa njom da ga iz tri udarca odsiječe.
Sve mere predostroga preduzete - zamisljena osa glave śekire ide direktno detetu u glavu.
- Guest
"Ranije sam rekao da je treba izmjestiti, što mislim kao čovjek, a sad kao političar mislim da ne treba, dok se sve ne riješi i bude jasno u našim međusobnim odnosima, pa taman se radilo i o Evropskom sudu. Neka taj sud riješi pitanje Sjedić-Finci", ustvrdio je on.
Iz crkve u dvorištu Fate Orlović u Konjević-Polju počelo je iznošenje stvari, što su aktivnosti koje prethode samom izmještanju pravoslavne crkve, a na osnovu presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.
Evropski sud za ljudska prava 1. oktobra je donio odluku, odnosno konačnu presudu kojom se nalaže da BiH mora izvršiti odluke kojima se nalaže uklanjanje crkve iz dvorišta Fate Orlović u Konjević-Polju.
Rok za izvršenje presude istječe 1. aprila ove godine. Slučaj se odnosi na crkvu koju je Srpska pravoslavna crkvena općina izgradila na imovini koju su podnosioci prijave, odnosno nana Fata Orlović, bili prinuđeni napustiti tokom rata u periodu 1992.-1995.
Dodikova izjava me podsjeti na Filipa. Đe je čovjek? Čim ga nema nekoliko dana, pomislim da Otto ima neke veze s nestankom i zabrinem se.
dodik kao političar mora da ubije čoveka u sebi, ja to tako čitam
Izgleda da ce crkva biti premestena u Bratunac.