Nemačka - sve sto želite da znate a ne smete da pitate Filipenka
Наши сељаци никад не накупе толико трактора.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
Што се тиче протеста пољопривредника, импресивно је било видетих их у десетинама, ако не и сототинама, само на једном правцу јутрос. Са све натписина "да ли треба да гладјујем да би схватили" и "Ampel Raus"
Што би рекао Зоран Радмиловић у "Радовану 3": у мимоходу
Али ови имају нове, големе тракторе, углавном зелене, па ко тенкови на улицама.
Нису то као нашпи пољоприврендици са малим ИМТ тракторима старим пола века, ово су махом чудеса.
Што би рекао Зоран Радмиловић у "Радовану 3": у мимоходу
Али ови имају нове, големе тракторе, углавном зелене, па ко тенкови на улицама.
Нису то као нашпи пољоприврендици са малим ИМТ тракторима старим пола века, ово су махом чудеса.
паће wrote:Наши сељаци никад не накупе толико трактора.
На страну озбиност или неозбиљност уписа, из мога искуства, Немци имају велику солидарност када је штрајк у питању. Чак и када многима смета нема превише буке око тога. Постоје изузеци, типа протест зелених што су се лепили по путевима. Али чак и тада су махом странци, по пореклу или раду у Немачкој, правили проблеме. Сећам се да су муслимани говорили да ће гласати за АфД ако ови наставе да се лепе.
Углавном данас се са становишта немачке политике десио важан догађај, Сара Вагекнехт је званично објавила да почиње рад њене нове странке. У Немачкој се чак ни не крије да треба да обори АфД пред изборе за европски Парламент и изборе у неколико источних савезних држава.
"Ein bisschen auch ein historischer Tag"
Stand: 08.01.2024 14:56 Uhr
Der Verein um die ehemalige Linken-Politikerin Wagenknecht hat seine Parteigründung nun offiziell vollzogen. Das "Bündnis Sahra Wagenknecht" wird von einer Doppelspitze geführt und will bei der Europawahl zum ersten Mal antreten.
https://www.tagesschau.de/inland/innenpolitik/wagenknecht-parteigruendung-bsw-100.html
Das Wundermittel gegen die AfD?
Stand: 08.01.2024 07:18 Uhr
Das "Bündnis Sahra Wagenknecht" wurde Ende Oktober als Verein vorgestellt. Heute wird daraus eine Partei. Umfragen bescheinigen ihr viel Potenzial. Ist Wagenknecht die Konkurrenz, die die AfD das Fürchten lehren wird?
https://www.tagesschau.de/inland/innenpolitik/wagenknecht-partei-104.html
Кажу да има добар потенцијал на Истоку Немачке да обори АфД, где је АфД најјачи.
Остаје да се види да ли ће проћи. Ја мислим да ће оборити АфД неколико %, не више, и то у почетку али можда грешим.
Французи као и Пољаци су у солидарности са немачким паорима.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
Niko:
Baš niko:
Smeće iz Ringiera: NEONACISTI OTIMAJU ŠTRAJK
Baš niko:
Smeće iz Ringiera: NEONACISTI OTIMAJU ŠTRAJK
_____
Gdje punac drži pive?
o publici informera dosta govori i to što ovi detaljno opisuju štrajkačku solidarnost bez ikakve bojazni da bi publika mogla da dobije neke ideje
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
То се прича и по неким немачким медијима, оних склонијих влади. Само што нису неонацисти већ радикални десничари. У Србији то дође исто али у Немачкој радикални денсичарио не морају нужно бити неонацисти. Има ту разних фракција. Када се каже радиклани десничар мисли се на оне који подржавају народни нациоанлизам(völkischer Nationalismus). Има и тога, мада има и левих група које исто подржавају штрајк. Али главни савез, синдикат пољопривредника се оградио још јуче од свега.
Ma znam nego Blic smrdljivi gusla baš o neonacistima. Refleksno kmetovanje.
_____
Gdje punac drži pive?
Сада би неко очекивао криза у Немачко, нема посла али управо је супртоно-нема радника, што је можда главни структурални проблем Немачке,
Das heißt: Auf eine Stelle kommen etwa 1,5 Arbeitssuchende. Vor zehn Jahren waren es rechnerisch etwa vier Arbeitssuchende für einen Job. Die Konkurrenz auf Arbeitnehmerseite war deutlich größer. Heute sind es die Arbeitgeber, die für sich werben müssen.
https://www.tagesschau.de/wirtschaft/arbeitsmarkt/jobwechsel-praemie-arbeitsmarkt-100.html
Сви раднички протести у Немачкој који су почели су делом повезани са овим. Синдикати коначно схватају да имају јаче карте у односу на послодавце. Тако је минилмна цена рада у Немачкој последњих пар година значајно скочила. Као и разне премије, примера ради горња прича је како посдлодавци привлаче раднике са великим улазним премијама. Међутим синдикати питају зашто једноставно не повећају цену рада а одговор је:
Der Grund dafür sei wirtschaftliches Kalkül, sagt Michael Neugart, Ökonom an der TU Darmstadt. Würden Unternehmen den Brutto-Monatslohn um 100 oder 200 Euro erhöhen, müssten sie den Betrag für die gesamte Beschäftigungsdauer zahlen. Mit einer einmaligen Zahlung gebe es zwar den finanziellen Anreiz für die Arbeitnehmer, die Arbeitgeber müssten sich aber nicht langfristig verpflichten - und sie bleiben im Rahmen ihrer finanziellen Möglichkeiten.
Мање кошта послодавце.
Други проблем Немачке је превелика социјала. Управо на томе јаше АфД, људе мисле да су они скочили на питању миграната-јок, Привредне и економске теме па онда провуку и миграције.
Један од кључева је ово,
"Ко ради тај је глуп", критика на рачун превише социјале, наравно то везују са мигрантима али то није тачно, доста етничких Немачца је исто на социјали.
Das heißt: Auf eine Stelle kommen etwa 1,5 Arbeitssuchende. Vor zehn Jahren waren es rechnerisch etwa vier Arbeitssuchende für einen Job. Die Konkurrenz auf Arbeitnehmerseite war deutlich größer. Heute sind es die Arbeitgeber, die für sich werben müssen.
https://www.tagesschau.de/wirtschaft/arbeitsmarkt/jobwechsel-praemie-arbeitsmarkt-100.html
Сви раднички протести у Немачкој који су почели су делом повезани са овим. Синдикати коначно схватају да имају јаче карте у односу на послодавце. Тако је минилмна цена рада у Немачкој последњих пар година значајно скочила. Као и разне премије, примера ради горња прича је како посдлодавци привлаче раднике са великим улазним премијама. Међутим синдикати питају зашто једноставно не повећају цену рада а одговор је:
Der Grund dafür sei wirtschaftliches Kalkül, sagt Michael Neugart, Ökonom an der TU Darmstadt. Würden Unternehmen den Brutto-Monatslohn um 100 oder 200 Euro erhöhen, müssten sie den Betrag für die gesamte Beschäftigungsdauer zahlen. Mit einer einmaligen Zahlung gebe es zwar den finanziellen Anreiz für die Arbeitnehmer, die Arbeitgeber müssten sich aber nicht langfristig verpflichten - und sie bleiben im Rahmen ihrer finanziellen Möglichkeiten.
Мање кошта послодавце.
Други проблем Немачке је превелика социјала. Управо на томе јаше АфД, људе мисле да су они скочили на питању миграната-јок, Привредне и економске теме па онда провуку и миграције.
Један од кључева је ово,
"Ко ради тај је глуп", критика на рачун превише социјале, наравно то везују са мигрантима али то није тачно, доста етничких Немачца је исто на социјали.
S AFD-ovog zvaničnog naloga:
Ostali smo bez reči na ovaj zločin: trojica Srba su na urgentnom prijemu pretukla lekara toliko da je ostao bez svesti, a zatim napali medicinskog tehničara. S AfD-om [na vlasti] Srbi bi odavno bili u svojoj otadžbini!
Man hat keine Worte für dieses Verbrechen: Drei #Serben schlagen in der #Notaufnahme einen #Arzt bewusstlos und greifen dann einen Pfleger an. Mit der #AfD wären die Serben längst wieder im Heimatland!https://t.co/Z1qtrjiicI
— AfD (@AfD) January 4, 2024
Pa zar tako nasi veliki prijatelji...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
Spekulisali su neki po tviteru da su u pitanju Albanci s našim pasošem.
Bio sam na sajtu policije, tamo se ni srpsko državljanstvo ne spominje, a kamoli imena.
Bio sam na sajtu policije, tamo se ni srpsko državljanstvo ne spominje, a kamoli imena.
Erős Pista wrote:Pa zar tako nasi veliki prijatelji...
To je zato sto smo pedalirali njihovog favorita
2,4k lajkova
rumbeando wrote:S AfD-om [na vlasti] Srbi bi odavno bili u svojoj otadžbini!
Mozda misle na lekara i medicinskog tehnicara
_____
★
Uprava napolje!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
ficfiric wrote:rumbeando wrote:S AfD-om [na vlasti] Srbi bi odavno bili u svojoj otadžbini!
Nektivni Ugnelj wrote:Erős Pista wrote:Pa zar tako nasi veliki prijatelji...
To je zato sto smo pedalirali njihovog favorita
Истина и није шала.
А чујем да ни Руси не гледају најлепше јер и они знају јадац.
Не фукнционише свет како Срби замишљају.
inače su Sirijcificfiric wrote:rumbeando wrote:S AfD-om [na vlasti] Srbi bi odavno bili u svojoj otadžbini!
Nasilnike treba kazniti u skladu sa zakonom, kakve veze ima što su Srbi?
— David Babić (@DavidDBabic) January 10, 2024
Meni je važan stav AfD o KiM, ne ovakve trivije.
_____
★
Uprava napolje!
_____
Gdje punac drži pive?
to im je inače mantra, nas mrze ali naše neprijatelje mrze još više!
poslednji ćemo stići do gasne komore pošto saučestvujemo u transportu komšija
poslednji ćemo stići do gasne komore pošto saučestvujemo u transportu komšija
ko je David Babić?
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
_____
Ma neki vučićevski mutant. Mnogo je bio smešan oko registracija/stikera, ali to bi ti burunđanski arhivar Konjski lakše našao nego ja.