Nemačka - sve sto želite da znate a ne smete da pitate Filipenka
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
„Da, ja sam u ratu 1992. izgubila ruku i 1993. sam izbjegla na liječenje u Njemačku. Tad me je prihvatila jedna učiteljica, Maria Hostert, koja mi je pomogla na mom putu razvoja. U Njemačkoj sam studirala političke nauke, a 2009. godine sam se učlanila u Socijaldemokratsku partiju i od tada se bavim aktivno sa politikom. Članica sam Gradskog vijeća u Boeblingenu gdje živim. Također sam članica regionalnog parlamenta/vijeća u Stuttgartu“.
Sarajka Jasmina Hotstert, rođena Pašić, ulazi u Bundestag
Post-izborna karta Njemačke. Dominacija SPD-a na sjeveru, konzervativaca na industrijskom jugu i dijelovima na zapadu, desničarski AfD dominira u Saskoj na istoku, zelene urbane točke. Via #DieZeit @N1infoZG #N1info pic.twitter.com/XqlMf9XsYI
— Ivana Dragicevic (@ivdragicevic) September 27, 2021
Slaganje s tvrdnjom "Veoma se brinem da više neću uspeti da održim sadašnji životni standard" kod svih glasača i glasača pojedinih partija:
Više od pola sadašnjih glasača SPD-a nije glasalo za njih pre 4 godine.
The big winner are the social democrats (SPD).
— Max Roser (@MaxCRoser) September 27, 2021
They mostly gained by convincing almost 2 million people who voted for the conservatives to vote for them this time.
But also 1.25 million people who didn't vote last time ('Nichtwähler').
[Source: https://t.co/wtUiAd5C0e] pic.twitter.com/7ptrWdkhDq
Last edited by rumbeando on Tue Sep 28, 2021 1:33 am; edited 1 time in total
- Guest
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
_____
★
Uprava napolje!
_____
ficfiric wrote:
Код нас само заинтересовани представници делегирани испред политичких партија.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Guest
Mór Thököly wrote:Da smo pametni da je proteramo iz Srbije
afd+zeleni to najjace propagiraju
- Guest
Zastupnik Fondacije Fridrih Ebert u Srbiji, Maks Brendle izrazio je uverenje da će Nemačka, kao jedna od najjačih država u EU, i dalje biti nosilac procesa integracije Zapadnog Balkana Uniji i da će dati doprinos proširenju.
'To se posebno odnosi na Srbiju. Bez obzira na sam odnos poverenja koji imaju Angela Merkel i Alesandar Vučić, i interes Nemačke je da bude podržana i okružena prijateljima u državama članicama EU'', rekao je Brendle
Einmarsch zum Großen Zapfenstreich. Vor dem Reichstagsgebäude ehren wir die Soldatinnen und Soldaten, die für unser Land in #Afghanistan im Einsatz waren. 20 Jahre war die #Bundeswehr am Hindukusch. 20 Jahre, die Deutschland geprägt haben. pic.twitter.com/npqoPn6FHd
— Verteidigungsministerium (@BMVg_Bundeswehr) October 13, 2021
_____
????
Schon erstaunlich, was aktuelle KI-Software aus historischem Filmmaterial herausholen kann. In Farbe glaubt man fast, der Fackelmarsch wäre erst heute gewesen. pic.twitter.com/OqreWuHyzS
— Jonas Lohse (@jonaslohse) October 13, 2021
Али униформе, беле упртачи, шлемови и пушке као да су испали из Првог светског рата.
Иначе је ово пруска традиција, ноћна смотра под бакљама пред повечерје коју су вековима обављали.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
_____
????
ostala u kolektivnom sećanju ne-Nemcima kroz naci skupove 30ih.
Ih da je samo njima.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
Ferenc Puskás wrote:Ali ovaj Stahlhelm koji li je model moram guglat. Baklje.
ostala u kolektivnom sećanju ne-Nemcima kroz naci skupove 30ih.
Ih da je samo njima.
Ovaj DDR-ov? Negde sam čitao da se u stvari radi o Vermahtovim nacrtima za novi šlem i neke promene na uniformi iz vremena rata koji tada nisu stigli da ubace u proizvodnju, pa istočnonemci bili u fazonu "daj da se ne baci".
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.