"Niska" književnost
- Post n°377
Re: "Niska" književnost
Mislim da ga ova deca zajebavaju.
- Guest
- Post n°379
Pa to. Gledajte kako su ova trojica digli brade dok poziraju s njim. To je ponos.
- Post n°380
leonard koen reko da je ova nobelova nagrada isto kao kad bi na mont everest stavio znak "najvisi vrh na svetu".
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°381
So the committee chickened out
Koja farsa. Zvezda iz hepi.
Koja farsa. Zvezda iz hepi.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°382
kakvo ludilo sa sajmom seseljem i informerom? ko da je pa prethodnih x godina bilo drugacije, dominiraju laguna, izdavastvo drzavno vojno i spc, samo su se ovo dvoje prikljucili prirodno. nerviraju me ljudi koje je to kao pogodilo, ali ipak moraju na sajam. od svih izdavaca tamo se knjige mogu naruciti cele godine, po istoj ili nizoj ceni.
- Guest
- Post n°383
Realno, ljudi kod nas citaju ljubice, fantastiku, self help i teorije zavere. I ono sto je dobilo Nobelovu/Ninovu nagradu tekuce godine.
- Guest
- Post n°384
e p prihvatio je ipak nagradu
bejbi bumeri srecni, nisu dzabe setali
bejbi bumeri srecni, nisu dzabe setali
- Guest
- Post n°385
На питање је ли заслужио:
"I'm not really qualified," Dylan said. "I don't have any opinion."
- Post n°386
http://www.france24.com/en/breaking/20161116-bob-dylan-will-not-attend-nobel-prize-ceremony-due-other-committments?ns_campaign=reseaux_sociaux&ns_source=twitter&ns_mchannel=social&ns_linkname=breaking&aef_campaign_ref=partage_aef&aef_campaign_date=2016-11-16
BREAKING NEWS
BREAKING NEWS
[size=36]Bob Dylan will not attend Nobel prize ceremony due to ‘other committments’[/size]
- Post n°387
He's not there.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°388
Ako, neka sledeći put probaju da nobela za književnost daju nekom gangsta reperu zbog izuzetnog doprinosa sopstvenoj izuzetnosti.
- Guest
- Post n°389
da jos jednom kazem kolko me obraduje kad vidim njuzleter Vorena Elisa u inboksu
- Post n°390
I was out on the road when I received this surprising news, and it took me more than a few minutes to properly process it. I began to think about William Shakespeare, the great literary figure. I would reckon he thought of himself as a dramatist. The thought that he was writing literature couldn’t have entered his head. His words were written for the stage. Meant to be spoken not read. When he was writing Hamlet, I’m sure he was thinking about a lot of different things: “Who’re the right actors for these roles?” “How should this be staged?” “Do I really want to set this in Denmark?” His creative vision and ambitions were no doubt at the forefront of his mind, but there were also more mundane matters to consider and deal with. “Is the financing in place?” “Are there enough good seats for my patrons?” “Where am I going to get a human skull?” I would bet that the farthest thing from Shakespeare’s mind was the question “Is this literature?”
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°391
The value of utopia as a literary form, Jameson argues, is in its capacity as "a representational meditation on radical difference, radical otherness, and ... the systematic nature of the social totality".
@HillaryClinton cites study saying children who read "Harry Potter" were "more compassionate" towards immigrants, refugees, LGBT community.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°392
Danas sam čitao kako je Robut Giliman oživeo nakon 10 hiljada godina i došlo mi da pustim mušku suzu
Čitava epopeja od odbrane Herine Tvrđave, oslobađanja Makrag sistema, puta na Teru, okršaja sa svim užasima i demonima, da bi se poklonio svom ocu na Zlatnom Prestolu...Predivno, naivno, jadno i očaravajuće u isti momenat.
Mrzim Games Workshop i njihovu mužu franšize, ali se nadam da se na oživljavanje novog Primarha neće čekati još 20 godina. Uostalom, najavljuju Zadnja Vremena Imperije...
Čitava epopeja od odbrane Herine Tvrđave, oslobađanja Makrag sistema, puta na Teru, okršaja sa svim užasima i demonima, da bi se poklonio svom ocu na Zlatnom Prestolu...Predivno, naivno, jadno i očaravajuće u isti momenat.
Mrzim Games Workshop i njihovu mužu franšize, ali se nadam da se na oživljavanje novog Primarha neće čekati još 20 godina. Uostalom, najavljuju Zadnja Vremena Imperije...
- Post n°393
Ako je SF niska knjizevnost, ovo bi bilo za topik "dubinska knjizevnost". A kad smo vec kod te vrste sunda, Filipe, jel su ti poznati RPG "Iron Kingdoms" i stona strategija Warmachine?
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
- Post n°394
Warmachine vrlo ovlašno poznajem, tj. znam za nj™, ali se nikada nisam udubljivao.
- Post n°395
Meni je to dugo izgledalo bezveze, ali sto se vise udubljujem, to mi deluje zanimljivije, i svet, i igra. Imaju i magazin, No quarter, koji je kao White Dwarf iz najboljih dana, sa solidnim pricicama.
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
My Moon Che Gavara.
- Post n°396
ja sam citao setting i davno igrao avanturu iz witchfire trilogije
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°397
Eh da, ispalo je da su Adeptus Custodes zapravo X puta jači od Adeptus Astertes momaka??? Ja mislio to su ceremonijalni indijanci koji čuvaju Zlatni Presto, jači od standardnih ljudi ali dosta iza Astartesa, plus im fali borbenog iskustva, a u knjizi čim je došlo do frke na Luni, Custodesi uleteše i pokidaše Haos trupere samo tako. Nije ni Fulgrim lično pomogao, štaviše, otresoše ga kao slinu i zaključaše u Webway.
Naravno, povratak Primarha je poništio najmanje 400 pravila i striktnih odredbi Imperije o Zenosima i kontaktu/saradnji sa njima, Ordo Zenos i Ordo Heretikus govna da izedu.
Naravno, povratak Primarha je poništio najmanje 400 pravila i striktnih odredbi Imperije o Zenosima i kontaktu/saradnji sa njima, Ordo Zenos i Ordo Heretikus govna da izedu.
- Post n°398
Da, da, da, ipak su Custodesi zajebaniji nego što sam mislio.
Znači oni štite Svetu Teru i Imperijalnu Palatu tj. Zlatni Presto, bez obzira što su najjači ratnici koje čovečanstvo ima i što je njihov genetski materijal direktno od Imperatora, a ne od Primarha. "Pametno", nema šta. Pa što jednostavno nije Imperator sve Adeptuse napravio od svog genetskog materijala? Ispada da su oni u suštini kao Primarsi, manje-više. Uostalom, i Primarsi su stvoreni od Imperatora. Kako kenjaju, za nevericu.
The Adeptus Custodes, known as the Legio Custodes before the Horus Heresy, is the Imperial Adepta responsible for guarding the Imperial Palace and the physical body of the Emperor of Mankind. It is an elite cadre of genetically-engineered transhuman warriors who are even more potent in combat than the Adeptus Astartes. They are to the Space Marines as the Emperor is to His Primarchs, and it is rumoured that they were created using the Master of Mankind's own genecode. Where Space Marines represent the mass-produced genetic soldiers of the Imperium, the Adeptus Custodes are a force of individual warriors, each a bastion in his own right. These warriors have stood in the presence of the immortal Emperor of Mankind since before the time of the Unification Wars. For ten thousand years and more, the Custodians have stood watch over their lord and master, serving as the Emperor's personal guardians and praetorian bodyguard. During the Great Crusade these resplendent warriors guarded the Emperor wherever He went and swore to give their lives to protect His. After His incarceration in the Golden Throne following the Horus Heresy ten standard millennia ago, they have taken a far more limited role in the Imperium of Man. They almost never leave Terra and only very rarely leave the Imperial Palace as they watch over their recumbent master and patrol the precincts of the Emperor's Palace, ever vigilant of threats.
Znači oni štite Svetu Teru i Imperijalnu Palatu tj. Zlatni Presto, bez obzira što su najjači ratnici koje čovečanstvo ima i što je njihov genetski materijal direktno od Imperatora, a ne od Primarha. "Pametno", nema šta. Pa što jednostavno nije Imperator sve Adeptuse napravio od svog genetskog materijala? Ispada da su oni u suštini kao Primarsi, manje-više. Uostalom, i Primarsi su stvoreni od Imperatora. Kako kenjaju, za nevericu.
"These men are my bodyguards, their lives forfeit to the guarantee of my physical safety. Of their loyalty to me there shall be no question nor doubt. I, and I alone, shall have the authority to stand in judgement over them. No other commander shall they have in battle nor in service. None shall bar them from me and none shall hamper or stall their mission. So it is decreed!"
— Ancient declaration made by the Emperor of Mankind during the Age of Strife
- Post n°399
Jesu li Custodesi jaci i od novih marinaca, Primarisa?
_____
My Moon Che Gavara.
- Post n°400
Baš si ga našao. Ko to zna, biće kako GW odluči na nekom narednom zasedanju. U teoriji, ne bi trebalo, jer ako Custodesi imaju genetski materijal samog Imperatora, a Primarisi originalni genetski materijal sa kojim je Imperator eksperimentisao (što je valjda implikacija da se radi o originalnom genetskom materijalu 20 Primarha), svejedno bi Custodes trebao biti malko jači od Primarisa. Plus su Primarisi, bez obzira što su jači, i dalje masovna produkcija, a Custodesi individualisti.
E sad, to je moja teorija, u praksi ko će ga znati...
E sad, to je moja teorija, u praksi ko će ga znati...