cini mi se da si u pravu. mada opet ja nisam fan, pratim vise dijagnoalno i to zbog peer pressure-a. ja od linca volim vinjete.zvezda je zivot wrote:pa fora je sto nije u kontinuitetu. te scene su bile retke i po pravilu jako vazne za radnju te im je usporenost davala na znacaju/meditativnosti ili su igrale ko vizuelna komedija (pandan je scena s volijem brandom u novoj seriji) i nikako nisu bile pitanje antiteatralnosti koja je ovde, po mom misljenju, osnovna ideja.
iako linc nije reditelj koji po mom sudu previse razmislja o zanrovskim igrarijama, misim da ovde jeste pitanje odnosa prema zanru (sapunica i prestiz drama). originalni tvin piks je bio uronjen u teatralnost i uopste ekspresivnost sapunice, a u novim epizodama umesto da napacena lica i duge pauze prenose emociju gledaocu kao u bilo kojoj sporoj prestiz drami, pauze su produzene u nedogled, pogledi su prazni i ne prenose nikakva jasna osecanja. zapravo koliko su glumci preterano glumili za gledaoce u originalnom tvin piksu, ovde se prave da gledaoci ne postoje, nego u nedogled farbaju lopate, ciste podove i setaju se po radnom mestu. te tzv. modernisitcke tendencije su vidljive i po tome sto se linc vraca vokabularu irejzerheda..
npr ova scena od pre neki dan