Pustinjske sekte
- Post n°202
Re: Pustinjske sekte
Ferenc Puskás wrote:Hodža Ćira i hodža Spira.
Ма није ми јасно што уопште записују ако је забрањено да се чита.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°203
паће wrote:Ferenc Puskás wrote:Hodža Ćira i hodža Spira.
Nije to obično čitanje već magijsko. Zapis je (h)amajlija, hodžinom rukom prepisano poglavlje iz Knjige, neki se nose sa sobom, neki se čuvaju u kući, postoje od poglavlja namijenjena za zadravlje, neka za nafaku, neka za malo sriće u ljubavi...
Bijela magija.
Kad je Aleksa vidio Eminu, znao je da je Bogin.
Ni hodžin mi zapis više pomoć nećeeeee
Crna je sihir, sve isto samo sa tamne strane rađeno (obično se tim bave ras
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°204
А, значи постоји читање, учитавање, ишчитавање и читање. Ал' се то закомпликовало.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°205
fikret selimbašić wrote:паће wrote:
Nije to obično čitanje već magijsko. Zapis je (h)amajlija, hodžinom rukom prepisano poglavlje iz Knjige, neki se nose sa sobom, neki se čuvaju u kući, postoje od poglavlja namijenjena za zadravlje, neka za nafaku, neka za malo sriće u ljubavi...
Bijela magija.
Kad je Aleksa vidio Eminu, znao je da je Bogin.
Ni hodžin mi zapis više pomoć nećeeeee
Crna je sihir, sve isto samo sa tamne strane rađeno (obično se tim bave raspopihodže) sa ciljem da poništi ili umanji dejstvo zapisa. IZ BiH ne dozvooljava svojim uposlenicima da se tim bave, do tuče je došlo ili zbog kršenja tog pravila ili zbog otimanja klijentele, odnosno novca.
Ma nemoguce da je zbog novca
- Post n°208
Агнус деи, на ражњу.
_____
- Post n°209
ma sta oni znaju sta je to kopernik; njima samo da se nesto upali da gori..
no ipak sve je to drugorazredni problem srbije i uopce.
crkve su rodjene za kontrolu.
njih je lako staviti pod kontrolu.
problem je dublji
no ipak sve je to drugorazredni problem srbije i uopce.
crkve su rodjene za kontrolu.
njih je lako staviti pod kontrolu.
problem je dublji
- Post n°210
juce gledam u kafani pri crkvi u podgorici.
neki pop roka sljivku a i ekipa oko nejga, sve opaki vernoci.. ako im zameris nesto kazu ti da si gord ili ne kapiras tu dubinu do samog boga.
jebote oni ne placaju pdv!!
placaju radnike ispod minimalca!
ali znam krivce!
mislim da ce mi sledeca borba biti uvodjenje pdv-a pri kupovini sveca, magneta, tamjana, njihovih kafana i slicno
to mora da se uradi da bi bili blizi pravednom drustvu.
neki pop roka sljivku a i ekipa oko nejga, sve opaki vernoci.. ako im zameris nesto kazu ti da si gord ili ne kapiras tu dubinu do samog boga.
jebote oni ne placaju pdv!!
placaju radnike ispod minimalca!
ali znam krivce!
mislim da ce mi sledeca borba biti uvodjenje pdv-a pri kupovini sveca, magneta, tamjana, njihovih kafana i slicno
to mora da se uradi da bi bili blizi pravednom drustvu.
- Post n°211
Bradilko aj dižemo revoluciju u CG. Evo i Filipenko će da pomogne.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°212
Ne dam, a i biće dole sve ok - Miraš crnogorski je danas čestitao Vaskrs pa neka je nazdravlje.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°213
Ti si jedini Crnogorac koga znam koji ne bi da dize svetsku revoluciju.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°217
Je li to bilo vise lomaca u Novom Sadu? Ovo ne deluje kao ono gore. Btw, toliko balvana da bi se zapalila jedna zastava
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°218
Uprkos tradicionalnoj Božićnoj čestitki “Mir Božji – Hristos se rodi”, u Novom Sadu, glavnom gradu multikonfesionalne Vojvodine i Evropskoj prestonici kulture za 2022. godinu, atmosfera više podseća na ratno stanje: u svim delovima grada već satima se neprestano čuju detonacije od petardi, topovskih udara, vatrometa a na mnogim mestima badnjaci više liče na lomače.
Badnjaci se lože u crkvenim dvorištima, između zgrada u svim delovima grada, a na Novom naselju i na Klisi su pripremljeni badnjaci visine nekoliko metara, koji podsećaju na inkvizitorske lomače iz mračnog srednjeg veka.
Na takvim mestima, prisutni građani piju alkohol u velikim količinama i puštaju ultranacionalističke pesme. Celi grad smrdi na barut.
Sve u svemu – ne izlazite napolje bez preke potrebe i budite što dalje od prozora, napolju je pravi pravcati varvarski pir!Kakve to veze ima sa hrišćanstvom u koje se toliko zaklinju, retoričko je pitanje…
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°219
putuj evropo, ko poslednji izađe nek ugasi svetlo
kukavno kulturprestoništvo i praaavohrišćanstvo ugašeno, ne mogu da podnesu jednu noć vArVaRSkOg pIrA
kukavno kulturprestoništvo i praaavohrišćanstvo ugašeno, ne mogu da podnesu jednu noć vArVaRSkOg pIrA
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°220
+1Uncle Baby Billy wrote:putuj evropo, ko poslednji izađe nek ugasi svetlo
badnjačari su sve opoganili čak je i u 1 zračnoj banji 1 kaoščić sa aqi od 60 - 200 a keranda već zagrmela i uputila snažnu poruku da oće da se šeće #fwp
ed:
i posle me pitaju što živiš u šumi
- Post n°221
Vilmos Tehenészfiú wrote:Ti si jedini Crnogorac koga znam koji ne bi da dize svetsku revoluciju.
Jednog dana ćeš naučiti razliku između Boke i CG.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°222
Daj da zaratimo s nekim, uželeli se ljudi, a volja naroda je zapovest.
- Post n°223
Да не буде као она разлика између Ковина, Вршца и остатка Војводине?
- а гласи:
- У Ковину и Вршцу су лудаци ограђени.
_____
- Post n°224
Ne, vec je Crna Gora ovo malo ljubicaste bede, i taj identitet ne treba naturati Bokeljima, Primorcima, Srbima, Brdima, Hercegovcima, Dardanima, Bosnjacima i svima ostalima koji trenutno zive na teritoriji koja nosi to neistorijsko ime, neprilagodjeno multietnickoj i multikonfesionoj strukturi stanovnistva, te ne treba od svakoga ocekivati da iskazuje crnogorstvo.
- Post n°225
Jes vala, tu je situacija za mog života vazda bila fluidna. Jeste sad opet Bokelji?Notxor wrote:Vilmos Tehenészfiú wrote:Ti si jedini Crnogorac koga znam koji ne bi da dize svetsku revoluciju.
Jednog dana ćeš naučiti razliku između Boke i CG.
_____