Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Блиски исток

Блиски исток - Page 27 Empty Re: Блиски исток

Post by MNE Wed Oct 17, 2018 10:25 am

Salah Muhammad al-Tubaigy, who has been identified as the head of forensic evidence in the Saudi general security department, was one of the 15-member squad who arrived in Ankara earlier that day on a private jet.
    Tubaigy began to cut Khashoggi’s body up on a table in the study while he was still alive, the Turkish source said.
    The killing took seven minutes, the source said.

“When I do this job, I listen to music. You should do [that] too,” Tubaigy was recorded as saying, the source told MEE.As he started to dismember the body, Tubaigy put on earphones and listened to music. He advised other members of the squad to do the same.

https://www.middleeasteye.net/news/exclusive-khashoggi-829291552
    паће

Post by паће Wed Oct 17, 2018 10:26 am

Ово сад прелази у крвопорњаву.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Oct 17, 2018 10:35 am

Anduril wrote:Po meni, ovo zlo u KSA moze samo technologija da okonca - cela planeta mora da pravi kompromise jer toliko zavisi od njih i njihovih satelita. 

Gde ti se dede stara dobra vojna intervencija?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Oct 17, 2018 10:39 am

^^

Saudi Snuff žanr
    Anduril

Post by Anduril Wed Oct 17, 2018 10:49 am

Gargantua wrote:
    Anduril wrote:Po meni, ovo zlo u KSA moze samo technologija da okonca - cela planeta mora da pravi kompromise jer toliko zavisi od njih i njihovih satelita. 

Pa intervencija u recimo Severnoj Siriji uz Tursku granicu 2012 sa stvaranjem humanitarne zone bi bila realnija.
    Kao i no fly zone koja je bar delimicno zastitila Kurde i Site od Sadama citavih devedesetih posle 1. Zalivskog rata.

Ali, intervencija protiv KSA bi bila nesto sasvim drugo - globalna energetska i ekonomska kriza iz koje bi si verovatno dobio novi Avganistan, Irak ili IS samo jos gore.

Mislim, ako su ti sve intervencije iste onda je neozbiljno dalje pricati.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Wed Oct 17, 2018 10:51 am

Anduril wrote:

Блиски исток - Page 27 286371741 Блиски исток - Page 27 286371741 Блиски исток - Page 27 286371741

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Anduril

Post by Anduril Wed Oct 17, 2018 11:01 am

Летећи Полип wrote:
    Anduril wrote:
    Блиски исток - Page 27 286371741 Блиски исток - Page 27 286371741 Блиски исток - Page 27 286371741

Pa znam, smesno, ali, eto, meni je ipak drago da su Amerikanci recimo intervenisali i tokom 1. i tokom 2. Svetskog rata u Evropi a i nisu bas morali. 
    Jos mi je draze sto su prizemljilji Mladica nakon Srebrenice da bi se nekako mogao potpisati Dejton. 
    1999. je bila vec druga prica i to je vec bilo vise kao Irak.

Post by MNE Wed Oct 17, 2018 11:01 am

Летећи Полип wrote:
    Anduril wrote:

šta reći Блиски исток - Page 27 1143415371
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Oct 17, 2018 11:18 am

Anduril wrote:
    Gargantua wrote:

Pa intervencija u recimo Severnoj Siriji uz Tursku granicu 2012 sa stvaranjem humanitarne zone bi bila realnija.
    Kao i no fly zone koja je bar delimicno zastitila Kurde i Site od Sadama citavih devedesetih posle 1. Zalivskog rata.

Ali, intervencija protiv KSA bi bila nesto sasvim drugo - globalna energetska i ekonomska kriza iz koje bi si verovatno dobio novi Avganistan, Irak ili IS samo jos gore.

Ne, mislim na regime change, na vojnu okupaciju naftnih polja  dok se KSA ne demokratizuje do razumnog i ne preterano zahtevnog nivoa. Još bolje, napraviti lepo arapsku federaciju na celom poluostrvu, da se na fin i politički način interno zanimaju a da opet prihodi od nafte idu i ostalim desetinama miliona ljudi koji žive u blizini a nisu imali sreću da ih crtrači kolonijalnih granica ostave sa "prave" strane. Itd itd itd

Nema boljeg i zaslužnijeg kandidata za sečenje glave od Rijada.

Jedan pravi Greater Middle East.
    Uvek može da se uvede no fly zone iznad Jemena i da se obaraju KSA avioni kad ulete u vazdušni prostor  Блиски исток - Page 27 2304934895

Jebo naftnu krizu - pešačenje, bicikli, taman da malo trimujemo fat.
    Anduril

Post by Anduril Wed Oct 17, 2018 11:52 am

Gargantua wrote:
    Anduril wrote:

Ne, mislim na regime change, na vojnu okupaciju naftnih polja  dok se KSA ne demokratizuje do razumnog i ne preterano zahtevnog nivoa. Još bolje, napraviti lepo arapsku federaciju na celom poluostrvu, da se na fin i politički način interno zanimaju a da opet prihodi od nafte idu i ostalim desetinama miliona ljudi koji žive u blizini a nisu imali sreću da ih crtrači kolonijalnih granica ostave sa "prave" strane. Itd itd itd

Nema boljeg i zaslužnijeg kandidata za sečenje glave od Rijada.

Jedan pravi Greater Middle East.
    Uvek može da se uvede no fly zone iznad Jemena i da se obaraju KSA avioni kad ulete u vazdušni prostor  Блиски исток - Page 27 2304934895
    Jebo naftnu krizu - pešačenje, bicikli, taman da malo trimujemo fat.

Pa regime change/"demokratizacija bombama" je otprilike ono sto razlikuje dobre od losih intervencija - bar po meni. 

Da je u Siriji cilj bio no fly i humanitarna zona, a ne politicki cilj zbacivanje Asada ili cak "demokratizacija", situacija bi se verovatno odavno smirila i nekakav kompromis bi morao da bude napravljen ili bi zone uticaja ostale podeljene. U svakom slucaju bolje nego da je vise od pola zemlje razruseno, pola stanovnistva izbeglo van zemlje a 5% ubijeno. 

U slucaju KSA, imas citav niz komplikacija - Kina i Rusija bi se umesale, Pakistanska bomba je finansirana of Sauda, crne saudijske pare kruze citavom planetom i mogle bi da finansiraju neki novi globalni dzihad sledecih pedeset godina bez obzira sta se dogadja na poluostvrvu.

Vahabizam i salafizam je inficirao islam globalno i to se nece promeniti preko noci nego ce za to trebati nekih 50-100 godina. Jedan od glavnih razloga sto su teroristicki napadi po Evropi i sire malo splasli je upravo centralizacija pod MBS-om, onaj zatvor u Ritzu, plenidba para nekih od princeva, i sto je poceo da uopste smanjuje uticaj vahabita. 

Ali, cena za to je ovakav apsolutizam gde ce da ga se plase i reformisti, i vahabitske konzerve, i vahabitski revolucionari, a ako ga neko ubije (kao vec jednog od prethodnika), ceo sistem ce se opet raspasti sa ozbiljnim globalnim posledicama. 

Po meni, prica oko KSA jednostavno ne moze dobro da se zavrsi - previse zla, previse para i previse vremena je proslo.
    disident

Post by disident Wed Oct 17, 2018 11:55 am

Pazi mandrile ja bih razmislio o apliciranju za mesto ovog iseckanog, vidi se taj talenat za mentalnu akrobaciju i odbranu interesa monarhije na uvijen nacin. A i realno ostao je upraznjen polozaj

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Zuper

Post by Zuper Wed Oct 17, 2018 11:58 am

Nemacka je inficirala islam sa dzihadizmom.
    Oni su zacetnici modernog dzihada. Plan Nemacke u Prvom svetskom ratu je bio da se iskoristi turski sultan da proglasi globalni dizhad protiv Antante, pre svega Britanije u Indiji i Egiptu i Rusije na Kavkazu i Centralnoj Aziji...
    To su poceci modernog dzihada.
    Kasnije su te preuzimali Britanci i SAD za svoje interese...

U hriscanskim zemljama se nalaze koreni.
    Sotir

Post by Sotir Wed Oct 17, 2018 12:00 pm

А и да споменемо, што рече Трамп, стотине милијарди долара уговора за америчке раднике које он неће да ризикује.
    Anduril

Post by Anduril Wed Oct 17, 2018 12:11 pm

Sotir wrote:А и да споменемо, што рече Трамп, стотине милијарди долара уговора за америчке раднике које он неће да ризикује.

Pa nisu samo oni u pitanju - Saudijske+sateliti pare su globalne, oni su u svim vecim bankama, automobilska industrija, farmaceutska, Silikon Veli, kupuju oruzje ne samo od US nego i od Evrope, plus svi mi ih finansiramo kad god se provozamo i poletimo negde ili upalimo grejanje. I tako vec 50-60 godina - previse se toga nakupilo.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Oct 17, 2018 12:14 pm

@anduril

Ja sam sa intervencijom bio ciničan, s obzirom da je zapadno dociranje o normama i humanosti istovremeno derogirano ljuškanjem Rijada na američkim vezama.

U odnosu prema KSA odlučeno je, odavno - nafta. No frx.

Ali, zato treba prigrliti sve grehe Rijada kao svoje. Da, to je feature liberalnog poretka a ne bug. I to nije ništa zbog Trampa.

Prvo to, pa onda da se vidi da li i šta da se radi.
    Zuper

Post by Zuper Wed Oct 17, 2018 12:15 pm

MNE wrote:Salah Muhammad al-Tubaigy, who has been identified as the head of forensic evidence in the Saudi general security department, was one of the 15-member squad who arrived in Ankara earlier that day on a private jet.
    Tubaigy began to cut Khashoggi’s body up on a table in the study while he was still alive, the Turkish source said.
    The killing took seven minutes, the source said.

“When I do this job, I listen to music. You should do [that] too,” Tubaigy was recorded as saying, the source told MEE.As he started to dismember the body, Tubaigy put on earphones and listened to music. He advised other members of the squad to do the same.

https://www.middleeasteye.net/news/exclusive-khashoggi-829291552

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Oct 17, 2018 12:23 pm

Evo ga vansistemsko rešenje

https://pescanik.net/posle-novog-izvestaja-un-a-o-klimatskim-promenama/
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Oct 17, 2018 12:34 pm

CSI: Riyadh

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anduril

Post by Anduril Wed Oct 17, 2018 12:38 pm

Gargantua wrote:@anduril
    Ja sam sa intervencijom bio ciničan, s obzirom da je zapadno dociranje o normama i humanosti istovremeno derogirano ljuškanjem Rijada na američkim vezama.
    U odnosu prema KSA odlučeno je, odavno - nafta. No frx.
    Ali, zato treba prigrliti sve grehe Rijada kao svoje. Da, to je feature liberalnog poretka a ne bug. I to nije ništa zbog Trampa.
    Prvo to, pa onda da se vidi da li i šta da se radi.

To nije samo feature liberalnog poretka nego uopste realnosti u kojoj zivimo bez obzira na sistem. 
    Da sutra izbije globalni sukob na suadijskom poluostrvu, to bi pogodilo ne samo liberalne zemlje nego bi vise od pola planete bilo u ogromnom problemu.

Po meni, nema smisla traziti neko moralno cistunstvo, ako bas svi zavisimo od toga i nismo ni sami spremni da se odreknemo mnogo toga sto se danas podrazumeva. Neke liberalne vrednosti se mogu promovisati tamo gde je to moguce i realno, a ne globalno na silu ili sa pozicije apsolutnog moralizma.

Ono sta se moze traziti je otklon od saudijskih para, ali zasto stati tu? Sta cemo sa Kinom? Otklon od Kine?
    Ili koalicija Kine i KSA? Ili jos bolje koalicija Kine, Rusije i KSA. Plus imamo jos US koje zapravo podrivaju liberalni poredak. 
    Ne znam, meni sve te alternative ne izgledaju bas obecavajuce.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Oct 17, 2018 12:59 pm

KSA snabdeva svet sa 10ak % nafte u smislu tekućih potreba. To prosto nije nenadoknadiv gubitak. 

Deo toga može brzo da se nadomesti kroz povećanje proizvodnje iz ostalih izvora, i sitnim izmenama. Praktično cela ta količina može da se nadomesti u nekom srednjem-dugom razumnom roku kroz razne promene. Naravno da bi bio nekakav šok, ali šta sad.

Na kraju, nisu svi ni isto zavisni od saudijske nafte, pa je različit i kratkoročni efekat, a i time i promišljanje.

Ovo je fantaziranje.... ali, što bi se reklo, potrebna je politička volja.

Post by MNE Wed Oct 17, 2018 1:01 pm

Sotir wrote:А и да споменемо, што рече Трамп, стотине милијарди долара уговора за америчке раднике које он неће да ризикује.
    To je duboko ukorijenjeni problem i tu Tramp ne može da uradi ništa osim da im umjesto 100 milijardi dolara naplati 300 milijardi na osnovu ovakvih stvari, američki obavještajci su imali info da se ovo sprema i pustili su da se odradi, možda baš iz čisto ekonomskih razloga jbg, šta je 1 život za par stotina milijardi razlike
    Anduril

Post by Anduril Wed Oct 17, 2018 1:04 pm

Nisu samo KSA u pitanju nego i ostali Emirati. Za siromasnije drzave bi takav sok bio katastrofa, a bogatije bi se vec snasle - nisu ovo sedamdesete.
    Zuper

Post by Zuper Wed Oct 17, 2018 2:17 pm

Gargantua wrote:KSA snabdeva svet sa 10ak % nafte u smislu tekućih potreba. To prosto nije nenadoknadiv gubitak. 

Deo toga može brzo da se nadomesti kroz povećanje proizvodnje iz ostalih izvora, i sitnim izmenama. Praktično cela ta količina može da se nadomesti u nekom srednjem-dugom razumnom roku kroz razne promene. Naravno da bi bio nekakav šok, ali šta sad.

Na kraju, nisu svi ni isto zavisni od saudijske nafte, pa je različit i kratkoročni efekat, a i time i promišljanje.

Ovo je fantaziranje.... ali, što bi se reklo, potrebna je politička volja.

Odakle ces da nadomestis 7mb/d u srednjem roku?
    Na kratko moze iz strateskih rezevi ali to ode za par meseci.
    Je l poznajes trziste nafte?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Oct 17, 2018 2:26 pm

Vozićemo par-nepar, šta sad; zabraniti automobile sa motorima jačim od 2000ccm itd itd.

A u realnom svetu:

BEIRUT, Lebanon — This summer, Saudi Arabia promised the Trump administration $100 million for American efforts to stabilize areas in Syria liberated from the Islamic State.
    That money landed in American accounts on Tuesday, the same day that Secretary of State Mike Pompeo landed in the Saudi capital, Riyadh, for discussions with the kingdom’s leaders about the fate of a missing Saudi dissident.
    Securing the funding is a win for President Trump, who has complained about how much the United States spends abroad and has tried to get allies to foot more of the bill. But the timing of the money’s arrival raised eyebrows even among some of the bureaucrats whose programs will benefit from the influx of cash.
    “The timing of this is no coincidence,” said an American official involved in Syria policy who spoke on condition of anonymity because this person was not authorized to speak to journalists. The official confirmed that the money arrived on Tuesday.

In August, his administration decided not to spent $230 million that had already been earmarked for stabilization programs in that area.
    The Saudi money, in addition to another $50 million given by the United Arab Emirates, will allow American programs there to continue, but on other countries’ tabs.
    The funds will be used by USAID and the State Department for a variety of programs, including infrastructure repairs and provision of health, education and sanitation services.

https://www.nytimes.com/2018/10/16/world/middleeast/saudi-arabia-money-syria.html?smid=tw-nytimesworld&smtyp=cur
    Zuper

Post by Zuper Wed Oct 17, 2018 3:59 pm

A Middle East Monarchy Hired American Ex-Soldiers To Kill Its Political Enemies.

https://www.buzzfeednews.com/article/aramroston/mercenaries-assassination-us-yemen-uae-spear-golan-dahlan

The company that hired the soldiers and carried out the attack is Spear Operations Group, incorporated in Delaware and founded by Abraham Golan, a charismatic Hungarian Israeli security contractor who lives outside of Pittsburgh. He led the team’s strike against Mayo.
    “There was a targeted assassination program in Yemen,” he told BuzzFeed News. “I was running it. We did it. It was sanctioned by the UAE within the coalition.”

Their armed attack, described to BuzzFeed News by two of its participants and corroborated by drone surveillance footage, was the first operation in a startling for-profit venture. For months in war-torn Yemen, some of America’s most highly trained soldiers worked on a mercenary mission of murky legality to kill prominent clerics and Islamist political figures.
    Their target that night: Anssaf Ali Mayo, the local leader of the Islamist political party Al-Islah. The UAE considers Al-Islah to be the Yemeni branch of the worldwide Muslim Brotherhood, which the UAE calls a terrorist organization. Many experts insist that Al-Islah, one of whose members won the Nobel Peace Prize, is no terror group. They say it's a legitimate political party that threatens the UAE not through violence but by speaking out against its ambitions in Yemen.

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 09, 2024 2:30 am